Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017



Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και την Πελοπόννησο. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά την κεντρικής και νότιας.

Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι στη ζωή δεν γίνεται να τα έχουν όλα.

Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι εύπορος για να αφήνεις το παιδί σου να ξοδεύει αλόγιστα το χρήμα. Όχι, αυτό δεν είναι φαινόμενο των πλουσίων. Είναι μια ιδιόρρυθμη «κατάρα» που ακολουθεί την ελληνική οικογένεια. Μια νοοτροπία βγαλμένη από τον καιρό του πολέμου που πραγματικά κανείς δεν είχε να φάει. Ή σχεδόν κανείς.

Υπέροχες εικόνες από είδη ζώων που είναι προς εξαφάνιση

Ο φημισμένος φωτογράφος Tim Flach πέρασε χρόνια παρακολουθώντας τα ζώα και τεκμηριώνοντας τις κινήσεις τους. Κατάφερε να δημιουργήσει μια εκπληκτική συλλογή εικόνων απειλούμενων ειδών, συμπεριλαμβανομένων των πολικών αρκούδων και του αετού των Φιλιππίνων, αλλά και πολλών ακόμα. Ρίξτε μια ματιά…

Στις 100 πόλεις με το καλύτερο φαγητό παγκοσμίως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη -Δείτε τα κριτήρια (λίστα)

Στους τοπ... γαστρονομικούς προορισμούς συγκαταλέγονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με έρευνα, λοιπόν, η πρωτεύουσα και η συμπρωτεύουσα βρίσκονται μέσα στους 100 προορισμούς με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο για το 2017. Kαι αυτό σύμφωνα με τη βούλα της Caterwings. Η έρευνα βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια. Κατατάσσει την Αθήνα στην 54η θέση και τη Θεσσαλονίκη στην 75η ανάμεσα σε 100 προορισμούς ανά τον κόσμο που σερβίρουν το καλύτερο φαγητό.

Ο πολιτισμός της χεστρας σε αθλητική αναμετάδοση


Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να κάνω αναμετάδοση αθλητική σε ένα από αυτά τα τεράστια γεγονότα του πολιτισμού μας όπως είναι η μαύρη Παρασκευή.

Επέλεξα ένα τυχαίο βίντεο που δεν ειχα δει και άρχισα να μιλάω πάνω σε αυτά που έβλεπα χωρίς να γνωρίζω τι είναι μετά τι πρόκειται να συμβεί γιατί ήθελα πραγματικά όσο μπορώ να απολαύσω αυτό το γεγονός λέγοντας ανοιχτά με λόγια τις σκέψεις που θα ερχόταν στο μυαλό μου..

Μπείτε εδώ για να δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα - Τα 6 βήματα

Μπείτε εδώ για να δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα - Τα 6 βήματα
Άνοιξε πριν από μερικές ώρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν για να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι το κοινωνικό μέρισμα , να ενημερωθούν γύρω από αυτό το θέμα και να υποβάλουν αιτήσεις.
Για να δείτε αν είστε δικαιούχοι ή όχι μπορείτε να μπείτε εδώ:

Πάρκο το χειμώνα... λίμνη το καλοκαίρι. Το πανέμορφο πάρκο στην Αυστρία που τα συνδυάζει όλα! Πάρκο το χειμώνα… λίμνη το καλοκαίρι. Το πανέμορφο πάρκο στην Αυστρία που τα συνδυάζει όλα! (Φώτο)

http://enallaktikidrasi.com/2017/11/parko-xeimona-limni-kalokairi-panemorfo-parko-austria-syndyazei-ola/
To Gruner See, ή αλλιώς Green Lake, βρίσκεται στη Styria της Αυστρίας και είναι ένα υπέροχο και καταπράσινο πάρκο το οποίο μετατρέπεται σε… λίμνη τους καλοκαιρινούς μήνες και μαγεύει τους πάντες – κυρίως όσους έχουν το θάρρος να βουτήξουν στα μόλις 4 βαθμών Κελσίου, νερά της και να δουν πόση ομορφιά μπορούν τα συνδυάσουν τα φυσικά και τα ανθρώπινα έργα.

Όταν το Σκοτάδι φεύγει, η επίπτωση έρχεται - Επιστήμονες προειδοποιούν…


Φωτογραφίες της Γης, κατά τη διάρκεια της νύχτας από δορυφόρο, αποκαλύπτουν ότι το τεχνητό φως γίνεται όλο και πιο φωτεινό και επεκτείνεται κάθε χρόνο σε όλο και μεγαλύτερες εδαφικές επιφάνειες. 
 
Μεταξύ 2012 και 2016, οι τεχνητά φωτισμένες υπαίθριες περιοχές του πλανήτη αυξήθηκαν πάνω από 2% ετησίως.
Οι επιστήμονες, μάλιστα, λένε ότι η απώλεια του σκοταδιού της νύχτας σε πολλές χώρες έχει αρνητικές συνέπειες για τη χλωρίδα, την πανίδα και την ανθρώπινη ευημερία.

Ελλάδα, Μια Μοναδική Κοινότητα

Η Ελλάδα είναι μια μοναδική χώρα.

Είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης.
Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που οι πολίτες της δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο κεφάλαιο τους ελέω capital controls.

Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που έχει αποκλειστεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που έχει μερικώς αποκλειστεί από την συνθήκη Σένγκεν.

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιτρέπει να καταχωρούνται ξένα ΜΜΕ ως «πράκτορες»

Νόμο με τον οποίον επιτρέπεται να καταχωρούνται ως «πράκτορες του εξωτερικού» τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Ρωσία, υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο γεγονός ότι υποχρεώθηκε να καταχωριστεί με αυτόν το χαρακτηρισμό στις ΗΠΑ το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Πλούσιο το "μενού" των φορολογικών υποχρεώσεων ως τέλος του έτους - Τι και πότε πρέπει να πληρωθεί


Πλούσιο το μενού των φορολογικών υποχρεώσεων ως τέλος του έτους - Τι και πότε πρέπει να πληρωθεί

«Πλούσιο» είναι το… μενού των φορολογικών υποχρεώσεων που πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Τα νοικοκυριά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα «βαρύ φορτίο» φόρων, προκειμένου να επιτευχθούν και οι στόχοι του προϋπολογισμού με τα έσοδα που θα μπουν στα κρατικά ταμεία.

Σε ποιες χώρες εξάγονται τα ελληνικά προϊόντα

Η Ιταλία εξακολουθεί και κατά το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος του 2017 να αποτελεί το σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών, ενώ στις επόμενες θέσεις ακολουθούν, χωρίς αλλαγές σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, η Γερμανία και η Κύπρος.

Οι χώρες που εξάγονται τα προϊόντα

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/11/2017


                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων