Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αντιμετώπισε τον κόσμο παιδί μου κι ας φοβάσαι.



Της Θεοδώρας Ατζεμιάν.
Φοβάμαι μαμά. Αλλά εδώ σ’ αυτό το δισύλλαβο, φοβάται η μάνα. Τρέμει η ψυχή της. Βλέπει τα παιδιά της να βγάζουν γκρίζο χρώμα στα μαλλιά και να γεμίζουν ρυτίδες, πρόωρα.
Δεν το κέρδισαν τίμια το πλεονέκτημα αυτό.
Τους πρόλαβε το βάσανο.
Δεν είναι ανάγκη να πουν πολλά. Στο μαρτυρούν τόσες λεπτομέρειες που τα λόγια πια δεν προσθέτουν τίποτα.
Τα μάτια μαρτυρούν την αγωνία τους.  Παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τη μύτη της νεοσύστατης οικογένειας  στο οξυγόνο.

Η Ιστορία Της Ελλάδας Που Θα «Βόλευε» Να Μην Υπήρχε…

Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες στην ψυχή και σε όλους εκείνους που αγαπάνε την Ελλάδα.

Συνδυάζοντας ήχο και εικόνα το immenseblue.gr δημιούργησε ένα video μέσα από το οποίο σας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να ζήσουμε ξανά για ένα ολόκληρο 10λεπτο την ιστορία της Ελλάδας.

Ο βήχας των λοιμώξεων, ο βήχας που διαρκεί λίγο και ο βήχας που επιμένει



της Δρ. Αναστασίας Μοσχοβάκη

O βήχας συγκαταλέγεται στα φυσιολογικά αντανακλαστικά του οργανισμού που έχει ως στόχο την απομάκρυνση ιών μικροβίων ξένων ουσιών και βλέννας από τους πνεύμονες και τους αεραγωγούς του σώματος. Ο βήχας είναι περιστασιακό σύμπτωμα σε φυσιολογικά άτομα. Κατά την διάρκεια του Φθινοπώρου και του Χειμώνα ο βήχας είναι ιδιαίτερα συχνός λόγω των λοιμώξεων. Στις απλές ιογενείς λοιμώξεις ο βήχας διαρκεί λίγο ακολουθώντας τον κύκλο της ίωσης. 

Μέτρα για τα αγριογούρουνα από το υπ. Περιβάλλοντος : Επιτρέπεται σε κυνηγούς να σκοτώσουν "ως και 10"



Στη συνάντηση με όλους τους φορείς που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της παρουσίας του αγριόχοιρου σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.


Το Υπουργείο υλοποιεί τα μέτρα μέσω των τοπικών Δασικών Αρχών σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια, ΑΠΘ και άλλους φορείς.
Συγκεκριμένα:

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Πόσο είναι το κόστος;

Όσοι πωλούν το ακίνητό τους θα πρέπει να προχωρούν στην έκδοση της ταυτότητας κτιρίου, γεγονός που εντείνει το καθεστώς γραφειοκρατίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Ο λογαριασμός για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον 500 ευρώ. Αυτό αναμένεται ότι θα είναι το ελάχιστο κόστος για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου στην Ελλάδα, εφόσον ασφαλώς το εν λόγω ακίνητο είναι καθόλα νόμιμο και δεν φέρει καμία πολεοδομική παράβαση. Σε αντίθετη περίπτωση, το κόστος αναμένεται να είναι αισθητά μεγαλύτερο.

Στον Άρειο Πάγο μεταφέρθηκε η αστική αντιδικία της Μονής Βατοπεδίου

Στον Άρειο Πάγο μεταφέρθηκε η αστική αντιδικία της Μονής Βατοπεδίου
Της Άννας Κανδύλη
Στον Άρειο Πάγο μεταφέρθηκε η αστική αντιδικία της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων.

Αυξημένη κίνηση για εμβολιασμό κατά της γρίπης στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Αυξημένη κίνηση από ασθενείς που σπεύδουν να εμβολιαστούν κατά της εποχικής γρίπης καταγράφεται φέτος στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για τις οποίες συστήνεται ο εμβολιασμός, πηγαίνουν στα φαρμακεία για να κάνουν το αναγκαίο αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που απλώς επιθυμούν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους και κάνουν το εμβόλιο προληπτικά.

Σε 4 μαθήματα φέτος θα εξεταστούν οι μαθητές της Γ Λυκείου για το απολυτήριο - Όλες οι αλλαγές



Εισήγηση του ΙΕΠ
Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr μετά από σχετική εισήγηση του ΙΕΠ, επίκειται η εξής τροποποίηση του τρόπου αξιολόγησης των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης ημερήσιου ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης εσπερινού ΓΕ.Λ.
Ειδικότερα η πρόταση του ΙΕΠ προς τον υπουργό Παιδείας έχει ως εξής:
Στις απολυτήριες εξετάσεις  ( Γ Λυκείου) οι μαθητές/τριες εξετάζονται στα εξής μαθήματα:

Πώς το διαζύγιο εξασφαλίζει επιδόματα, λιγότερο ΕΝΦΙΑ και προστασία από κατασχέσεις

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τις σχέσεις των ζευγαριών. Τα διαζύγια καταγράφουν αύξηση πάνω από 20%, ενώ ολοένα και περισσότερα ζευγάρια δηλώνουν πως βρίσκονται σε διάσταση.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και οδηγεί τα ζευγάρια στα γραφεία των δικηγόρων. Όμως αποτελεί κοινό μυστικό ότι πολλοί χωρίζουν για τα μάτια της Εφορίας.

Αλλάζει ο όρκος του Ιπποκράτη

Εκσυγχρονίστηκε ο όρκος-σύμβολο για την υπεύθυνη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος


«Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε.»

Τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ γιορτάζει στις 7, 8, 9 και 10 Νοεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία.



Αεροπορική επίδειξη αεροσκάφους F-16 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Ανοιχτό για το κοινό το αεροδρόμιο της Μίκρας.
Τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ γιορτάζει στις 7, 8, 9 και 10 Νοεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία. Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο της Μίκρας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το προσωπικό, το υλικό και τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας στη στατική έκθεση αεροσκαφών, οπλισμού και εξοπλισμού που θα δημιουργηθεί σε ανοικτό και κλειστό χώρο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/11/2017

                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων