Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 12-10-2017



Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Στα ορεινά και ημιορεινά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κατά της διάρκεια της νύχτας.
Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 7 έως 25 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 11 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 13 έως 23, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 24, ενώ στην ανατολική Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσει τοπικά τους 26 με 27 βαθμούς.

Βάλε προτεραιότητες



Πρόσεξε καλά, τι κάνεις με τις προτεραιότητές σου.
Γιατί θα ‘ρθει κάποια μέρα, αν και εύχομαι να μην συμβεί, που θα το μετανιώνεις. Πικρά.
‘’Μα πνίγομαι, μα έχω πολλή δουλειά, μα δεν έχω χρόνο, μα μου είπε, μα του είπα, μα πρέπει να γίνουν τα πράγματα σωστά, μα έτσι είμαι εγώ τι να κάνουμε τώρα, μα ξέρεις τι έχω περάσει, μα οι καταστάσεις, μα, μα, μα…’’. Ένα σωρό δικαιολογίες μπορείς να βρεις για να μου πεις…
Ξέρω. Άσε. Τα ίδια λέω και εγώ…

Πολλοί οι λόγοι για να στείλουμε το παιδί μας στους προσκόπους

Πολλοί είναι οι γονείς που με τη νέα σχολική χρονιά αναζητούν να απασχολήσουν εξωσχολικά με κάτι εποικοδομητικό τα παιδιά τους
Ο Προσκοπισμός μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, συνδυάζει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, πετυχαίνει μια πολυδιάστατη ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο αποκτά ικανότητες, δεξιότητες, γνώσεις και αξίες.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων Νοεμβρίου, για όλους τους φορείς, εχουν ως εξης: ...
- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2017 στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα
-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2017 στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα
-Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2017 στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα 

Εντοπίστηκαν ίχνη ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας! - Άγνωστη η προέλευσή τους


Ανιχνεύθηκαν εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας μας, τα στοιχεία έδωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) με όσα ανακοίνωσε από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106) και η πηγή του είναι άγνωστη.

Έως 350 ευρώ το μήνα στις επιχειρήσεις που μετατρέπουν τα μπλοκάκια σε μισθωτή εργασία


undefined

Την επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς, ως κίνητρο για την μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων Υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας προβλέπει η απόφαση για περίπου 40.000 αμειβόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών που πήρε ΦΕΚ.
Προϋπόθεση για την επιδότηση των συγκεκριμένων θέσεων διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας της επιχείρησης όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα ,δηλαδή για δεκαοκτώ (18) μήνες εκ των οποίων οι δώδεκα (12) μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και οι υπόλοιποι έξι (6) μήνες σε δέσμευση, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

Ερχεται «πράσινο» ΣΟΚ για τους κατόχους diesel αυτοκινήτων

Μπορεί τελικά η Κυβέρνηση να άφησε όπως είναι τα τέλη κυκλοφορίας, παρά των -προ καλοκαιριού- δηλώσεων περι του αντιθέτου, όμως αυτό δε σημαίνει οτι δεν ετοιμάζει ακόμα μία έκπληξη, αυτή τη φορά για τους κατόχους παλαιών diesel οχημάτων.

Καταρχάς να τονίσουμε, οτι η Κυβέρνηση σωστά δεν άλλαξε τα τέλη κυκλοφορίας. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι εκπλήξεις στους κατόχους αυτοκινήτων που έπεφταν κάθε χρόνο θύματα των οικονομικών επιτελείων, τα οποία του εμφάνιζαν νέα ποσά για τα τέλη, ανάλογα με την τρύπα του προϋπολογισμού…

"Ναι" στην αλλαγή φύλου από τα 15 είπαν 148 βουλευτές


undefined

Δεκτό επί της αρχής έγινε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου- Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές, οι 171 «ναι» και οι 114 «όχι».
Το άρθρο 3, που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, ψηφίστηκε με 148 ψήφους. 124 βουλευτές είπαν «όχι» και 13 ψήφισαν «παρών».

Ποιο είναι το πιο σπάνιο διαβατήριο στον κόσμο που το έχουν μόνο τρία άτομα;



Ποιο είναι το πιο σπάνιο διαβατήριο στον κόσμο; 
Το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας (γνωστό και ως τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας) που πιστεύεται ότι χορηγεί τα πιο
ακριβοθώρητα ταξιδιωτικά έγγραφα στον κόσμο. 
Αυτά τα διαβατήρια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εκδίδονται μόνο για τα τρία υψηλότερα μέλη του Τάγματος, που είναι ο Μέγας Μάγιστρος, ο Αναπληρωτής Μέγας Μάγιστρος και ο Καγκελάριος. 
Όλοι οι άλλοι αξιωματικοί του τάγματος χρησιμοποιούν τα διαβατήρια που εκδίδονται από τις χώρες καταγωγής τους.

Προχωρά η υπόγεια διάβαση στη Μενεμένη - Κλειστή από σήμερα η οδός Αγίας Παρασκευής


undefined

Κλειστή είναι από σήμερα η οδός Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη, λόγω των εργασιών που γίνονται για την δημιουργία υπόγειας διάβασης στην περιοχή.
Η οδός Αγίας Παρασκευής αναμένεται να μείνει κλειστή μέχρι και τον Ιούλιο του 2018, όταν και θα παραδοθεί το έργο.
Μέχρι τότε αυτοκίνητα και φορτηγά δεν θα μπορούν να διέρχονται από την συγκεκριμένη οδό, ενώ αντίθετα πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλέτες θα μπορούν.

525 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ - Δείτε τα προσόντα που απαιτούνται

Μετά από μια δεκαετία, τα ΕΛΤΑ θα κάνουν προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ που θα ξεκινήσει πιθανότατα εντός Νοεμβρίου.

Οι εκατοντάδες νέες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα γίνουν καθώς η κάλυψη των κενών με εποχικούς δεν επαρκεί.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/10/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων