Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Προχωρά η υπόγεια διάβαση στη Μενεμένη - Κλειστή από σήμερα η οδός Αγίας Παρασκευής


undefined

Κλειστή είναι από σήμερα η οδός Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη, λόγω των εργασιών που γίνονται για την δημιουργία υπόγειας διάβασης στην περιοχή.
Η οδός Αγίας Παρασκευής αναμένεται να μείνει κλειστή μέχρι και τον Ιούλιο του 2018, όταν και θα παραδοθεί το έργο.
Μέχρι τότε αυτοκίνητα και φορτηγά δεν θα μπορούν να διέρχονται από την συγκεκριμένη οδό, ενώ αντίθετα πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλέτες θα μπορούν.

Να σημειωθεί πως σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή από τον Εύοσμο μέχρι την Μενεμένη έχουν τοποθετηθεί πινακίδες, με τις οποίες προειδοποιούν τους οδηγούς και τους κατευθύνουν μέσω άλλων δρόμων προς την οδό Μοναστηρίου.
Το έργο ,το οποίο έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν και προχωρά με γοργούς ρυθμούς, αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στο σημείο, ενώ θα δώσει και μεγαλύτερη ασφάλεια στους πεζούς.
"Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την Μενεμένη, για το δήμο μας και για όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη. Με το συγκεκριμένο έργο η κυκλοφορία από τη Μενεμένη προς τη Μοναστηρίου και αντιστρόφως θα γίνεται χωρίς τα σημερινά προβλήματα, ανεμπόδιστα χωρίς διακοπές και αναμονές. Χωρίς θόρυβο και ρύπανση. Θα γίνεται και με ασφαλή τρόπο η διάβαση των πεζών, χωρίς ατυχήματα καθώς είναι γνωστό ότι στο σημείο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και έχουν τραυματιστεί σοβαρά άνθρωποι", τόνισε μιλώντας στο thestival.gr, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Το έργο
Το έργο αφορά στην κατάργηση της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης οχημάτων και πεζών, των σιδηροδρομικών γραμμών στη θέση Χ.Θ. 0+902,10 της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Φλώρινας και στην αποκατάσταση της διακοπής του αστικού ιστού, που επιφέρει η ύπαρξη των σιδηροδρομικών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.
 Το έργο δίνει τη δυνατότητα κατάργησης της σημερινής ισόπεδης διάβασης των σιδηροδρομικών γραμμών, επί της οδού Αγ. Παρασκευής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των οδικών κυκλοφοριακών συνθηκών στην περιοχή και την ασφαλέστερη κίνηση πεζών και οχημάτων. Η ισόπεδη διάβαση επί της οδού Αγ. Παρασκευής είναι η μοναδική σύνδεση των περιοχών εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, από τον Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης (οδός Αγίων Πάντων) έως την οδό Αγαμέμνονος (δυτικά του Δενδροποτάμου, στην περιοχή του Δήμου Ευόσμου).
Το κόστος είναι περίπου 10,9 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2018. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου