Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 11-10-2017



Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 αναμένονται τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί στο Ιόνιο, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ο κόσμος, μάτια μου, θα ήταν βαρετός αν ήμασταν όλοι ίδιοι.



Της Στεύης Τσούτση.
Κοίτα γύρω σου. Κόσμος αλλιώτικος από σένα.
Κόσμος που δεν έχει τα ίδια ενδιαφέροντα, τον ίδιο χαρακτήρα, τα ίδια όνειρα, τους ίδιους φόβους.
Άνθρωποι που δε σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, δεν αγαπούν όπως εσύ, δε θυμώνουν με τα ίδια πράγματα.
Σε ξενίζει όλο αυτό; Σε ξαφνιάζει η διαφορετικότητα; Σε ενοχλεί;
Νιώθεις ότι δε σε καταλαβαίνουν ενώ θα έπρεπε; Ότι είσαι εσύ σωστός σε έναν κόσμο που όλοι οι άλλοι είναι λάθος;
Το σκέφτηκες όμως ποτέ ανάποδα;

Φύλλα μουσμουλιάς – Οι μυστικές θεραπευτικές τους ιδιότητες για το διαβήτη, το δέρμα & το πάγκρεας που τις ακούμε πρώτη φορά!

Η μουσμουλιά μας δίνει και το αγαπημένο μας φρούτο μούσμουλο. Η επιστημονική της ονομασία είναι Eriobotrya japonica. Ανήκει στην οικογένεια των ροδανθών (Rosales). Λίγοι γνωρίζουν πως τα φύλλα αυτού του όμορφου δέντρου έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.
Η μουσμουλιά είναι ένα δέντρο μεσαίου μεγέθους, που φτάνει τα 10 μέτρα. Τα φύλλα της μουσμουλιάς είναι αειθαλή και έχουν μήκος 12-30 εκ. και 7-10 εκ. πλάτος.

24 Παράξενα πράγματα που ΔΕΝ γνωρίζατε για τους Αριστερόχειρες. Με το #21 θα Κολλήσετε!

Ακόμα και αν οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο κάποιοι γίνονται αριστερόχειρες, μια έρευνα βρήκε μια πολύπλοκη σύνδεση ανάμεσα στα γονίδια μας και το περιβάλλον.
Φυσικά, οι ειδικοί δεν ανακάλυψαν “γονίδια αριστερόχειρων”, αλλά παρατήρησαν ότι αρκετοί αριστερόχειρες ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Η Daily Mail παραληρεί με ελληνικό προορισμό: «Πηγαίνετε προτού μολυνθεί από τους τουρίστες»! (Photos)



Την παρθένα ομορφιά της περιοχής της έχουν εκθειάσει ουκ ολίγες φορές ελληνικά, αλλά και ξένα ταξιδιωτικά περιοδικά και ιστότοποι. Όμως, το αφιέρωμα της Daily Mail προκαλεί δέος και συγκίνηση.
O Πίτερ Ντάνκαν, για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, αλλά και του BBC, εξερεύνησε τα Ζαγοροχώρια κι εντυπωσιάστηκε με την ανέγγιχτη ομορφιά τους.

Μηδενισμός στην ομάδα που έπαιξε με μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων



Η φανέλα της ομάδας στάθηκε λόγος για την τιμωρία της
Με μηδενισμό τιμωρήθηκε η ομάδα των Ποντίων, έπειτα από απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό. Ο λόγος ήταν η φανέλα της ομάδας για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που ανέγραφε το σύνθημα: «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ». Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Θρυλορίου αγωνίστηκε με τσιρότα στις φανέλες, κάτι που έφερε την παραπομπή του ρέφερι Ντοσίδη.

Βιονικός φακός αλλάζει τα δεδομένα στην οφθαλμολογία



Βιονικός φακός (Bionic Lens),που δημιούργησαν καναδοί επιστήμονες, αναμένεται να βάζει τέλος στα γυαλιά και του φακούς επαφής!

Ο βιονικός φακός (BionicLens), που έρχεται να αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και να ανοίξει νέες σελίδες στην οφθαλμολογία, είναι έτοιμος και η καναδική εταιρεία παραγωγής του Ocumetics Technology Corporation κάνει τις πρώτες κλινικές δοκιμές.

Στο εσωτερικό της Γης ανακαλύπτονται συνεχώς ίχνη ζωής

Στο εσωτερικό της Γης ανακαλύπτονται συνεχώς ίχνη ζωής
Οι ειδικοί αναζητούν απαντήσεις για τη δημιουργία της ζωής στην επιφάνεια της Γης.
Όμως τα τελευταία χρόνια διάφορες έρευνες
εντοπίζουν συνεχώς την παρουσία της ζωής σε ολοένα και μεγαλύτερα βάθη στο εσωτερικό της. ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ ανακοίνωσε ότι εντόπισε ευρήματα που υποδεικνύουν την παρουσία ζωής σε βάθος περίπου 20 χλμ. από την επιφάνεια του πλανήτη μας.

"Ασπίδα προστασίας ενάντια στη γρίπη ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός"



Έναν από τους πιο διαδεδομένους μύθους αποτελεί ο ισχυρισμός ότι η γρίπη δεν μπορεί να προληφθεί. Ασπίδα προστασίας ενάντια στη νόσο αποτελεί ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός, ο οποίος είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί αποδεδειγμένα να προφυλάξει σε ικανό βαθμό. 

Αλλο η βίλα του μπαταχτσή και άλλο το δωματιάκι του ανήμπορου



Tα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση -αυτή ή η επόμενη- θα είναι τα κόκκινα δάνεια που αφορούν τους περισσότερους πολίτες της χώρας, δηλαδή τα στεγαστικά.
Το ζήτημα δεν είναι καθόλου απλό, ούτε μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει όπως αυτό ενός συνηθισμένου επιχειρηματικού δανείου, το οποίο, αν δεν εξυπηρετείται,

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πιο ακριβό φέτος, με το επίδομα να μειώνεται


Πετρέλαιο θέρμανσης: Πιο ακριβό φέτος, με το επίδομα να μειώνεται

Ακριβότερο αναμένεται να είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά στις 16 Οκτωβρίου, με το φετινό επίδομα θέρμανσης αναμένεται να είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.
Οι τιμές στα διυλιστήρια είναι υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι κι έτσι η αύξηση που θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής αναμένεται να φτάσει, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, τα πέντε λεπτά το λίτρο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/10/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων