Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 10-9-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά τμήματα, με πιθανότητα για τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ η ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η ζωή είναι μικρή για να ζούμε δυστυχισμένοι, ελλιπείς και μέτριοι.



Της Χριστίνας Καζανιάτορα.
Έχεις προσέξει πως αυτές οι μέρες, αυτοί οι καιροί, είναι λίγο περίεργοι;
Έτσι λέω…
Σαν να ερχόμαστε λίγο λίγο, όλο και πιο πολύ κοντά, σε αυτό που κατά βάθος είμαστε.
Όλο και πιο κοντά σε αυτό που κατά βάθος θέλουμε για εμάς.
Όμοιος στον όμοιο…κι η κοπριά στα λάχανα.

Σας έπεσε αυγό στο πάτωμα; Ρίξτε αλάτι για να φύγει…Αυτό κι άλλα 17 ΚΟΛΠΑ που θα σας λύσουν τα χέρια!!!



Η καθημερινότητα έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις και υπερβολικό τρέξιμο, ως εκ τούτου είναι σημαντικό να την κάνουμε όσο μπορούμε πιο εύκολη και ανώδυνη…

Τα παρακάτω μυστικά έχουν σκοπό να κάνουν τις πιο δύσκολες οι κουραστικές καθημερινές συνήθειες να μοιάζουν με… παιχνιδάκι!

Στεγαστικό επίδομα φοιτητών : Οροι και προυποθέσεις

post-feature-image
Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης 

Αριθμ. 140832/Ζ1

(ΦΕΚ Β' 2993/31-8-2017)

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Μπορεί το όριο για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας να έχει γίνει αρκετά αυστηρό, στα 90 g/km πλέον, ωστόσο
υπάρχουν

μοντέλα στην ελληνική αγορά που αποφεύγουν το χαράτσι.

Εφόσον τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν ίδια για το 2017 (αναμένονται οι ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες), υπάρχουν μοντέλα στην Ελληνική αγορά που, λόγω χαμηλών ρύπων C02 δεν πληρώνουν.

Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος λέει η TOTAL – Το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι με την Ελλάδα στο κέντρο


Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος λέει η TOTAL – Το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι με την Ελλάδα στο κέντρο

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων, εξέφρασαν οι επικεφαλής των γαλλικών εταιρειών Total και Suez, στο περιθώριο του ελληνογαλλικού φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε σήμερα, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Εμανουέλ Μακρόν.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο Patrick Pouyanne, διευθύνων σύμβουλος της Total, υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας στην Ελλάδα εντοπίζεται σε τέσσερις κλάδους:

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ; ΜΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ‘ΔΑ’; Μοιάζει α-πί-στευ-το, αλλά ΔΕΝ είναι

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΡΑ-ΤΣΙ-ΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ! 200 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ (!!!) ΔΙΝΕΙ το Αμερικανικό Κολλέγιο Αγ.Παρασκευής σε …ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ !!!!
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ;
ΜΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ‘ΔΑ’;

ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ..ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Κανένας πλειστηριασμός με την ηλεκτρονική διαδικασία δεν θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς δεν υπεγράφη η σχετική σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου λογισμικού, από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Θράκης. Η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε συγκεκριμένη εταιρεία δεν βρήκε σύμφωνους τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι τη θεώρησαν μη σύννομη και μάλιστα για τις θέσεις τους, ενημέρωσαν εγγράφως προ μηνών και το υπουργείο Δικαιοσύνης,

Αυτή είναι η (γειτονική μας) χώρα με τον μεγαλύτερο ρυθμό μείωσης πληθυσμού στον κόσμο



  • Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του BBC, "έχει ήδη χάσει το 1/5 του πληθυσμού της από τη δεκαετία του 1990".


Μπορεί συχνά στην Ελλάδα να αναφέρεται ως.. χώρα στην οποία ενδείκνυται να μεταφέρει κανείς την επιχείρησή του, λόγω ευνοϊκών φορολογικών συνθηκών και περιορισμένης γραφειοκρατίας, ωστόσο η Βουλγαρία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο ρυθμό συρρίκνωσης πληθυσμού στον κόσμο,καθώς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, έχει ήδη χάσει το 1/5 του πληθυσμού της από τη δεκαετία του 1990.

Που μας κατάντησαν: 150.000 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς μέσα στο 2017, στα «αζήτητα» 150.000 ακίνητα



Που κατάντησαν τον ελληνικό λαό οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων που κόπτονται δήθεν για το συμφέρον του. Να μην μπορεί να κάνει αποδοχή κληρονομίας. Και μιλάμε ακόμη και για περιουσίας από πατέρα σε παιδιά. Αφού φόρτωσαν με φόρους κάθε τι κινητό και ακίνητο τώρα προσπαθούν να δεσμεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων και να ξεπουλήσουν σε ξένα funds, τύπου Σόρος.



  • Η απόφαση της UNESDA αφορά στον τερματισμό όλων των πωλήσεων αναψυκτικών σε δημοτικά σχολεία και των σχετικών διαφημίσεων που απευθύνονται σε ανήλικους κάτω των 12 ετών.
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση αναψυκτικών σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα...τέλη του 2018.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων