Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 9-9-2017



Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και βαθμιαία βελτίωση περιμένουμε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Μόνο λόγια



Αν έχεις δυο χιτώνες, να δώσεις τον έναν. Να τον δώσεις σε αυτόν που έχει ανάγκη.
Μην κάνεις όμως το ίδιο με τα χρήματα. Αυτά φρόντιζέ να τα μαζεύεις. Να αβγατίζουν. Να έχεις το αύριο σου εξασφαλισμένο.
Τον χιτώνα να τον δώσεις. Με τα αδέρφια σου όμως αν χρειαστεί, μη διστάσεις να σκοτωθείς για τα κληρονομικά σας. Για χώμα, για μετρητά και για ντουβάρια. Πρέπει το δίκιο σου να το εξασφαλίσεις. Πρέπει να σιγουρέψεις το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου.

Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο για εργασία και οικογένεια



Στον πάτο της λίστας με τις χώρες που θεωρούνται οι καλύτερες για να εργαστεί κανείς και να κάνει οικογένεια αλλά και αυτές που κάνουν τους ξένους να νιώθουν
ευπρόσδεκτοι, βρίσκεται η Ελλάδα, έχοντας δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την οικονομική κρίση.

Πληρωμή 2.170.312,82 ευρώ για φόρους από την Εκκλησία της Ελλάδος

  • Ποσό άνω των 2 εκατ. ευρώ κατέβαλε η Εκκλησία της Ελλάδος για την πληρωμή φόρων (Φόρος Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ), όπως προκύπτει μετά τον απολογισμό εσόδων-εξόδων του διαχειριστικού έτους 2016, τον οποίο ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ειδικότερα... η Εκκλησία κατέβαλε το ποσό των 2.170.312,82 ευρώ.

Οι ερωτήσεις στο Google που ξεκινούν με το «πώς να..» αυξάνονται - Τι αναζητούν περισσότερο οι χρήστες

Οι πιο παλιοί από εμάς, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι υπήρχε «ζωή» και πριν το Διαδίκτυο.



Παλιά όταν είχαμε μία απορία, αναζητούσαμε την απάντηση, σε κάποια εγκυκλοπαίδεια ή αναμέναμε να την αποκτήσουμε, βασιζόμενοι στη σοφία και στις γνώσεις των γονιών μας.

Καλά κάνουν και κατάσχουν σπίτια Ελλήνων γιατί επεκτείνεται το πρόγραμμα στέγασnς λαθρoμεταvαστών σε όλη την επικράτεια.



Σκοπός των Σύριζα-Ανέλ να δώσουν άμεσα δωρεάν διαμερίσματα στους "μεταvάστεs" που φιλoξεvoύνται στα hot spots και να τους διασπείρουν στους δήμους όλης της χώρας για μόνιμη εγκατάσταση.
Ήδη οκτώ δήμοι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να δεχθούν τους αλλοδαπούς. Μετά τον δήμο Λάρισας σειρά πήρε ο δήμος Καρδίτσας όπου θα στεγάσει λαθρoμεταvάστες σε 30 διαμερiσματα.

Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία γίνονται εγγραφές για το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό



Εγγραφές και ενημέρωση σε τέσσερα σημεία στην πόλη
Σε πλήρη λειτουργία είναι τα τέσσερα σημεία ενημέρωσης και εγγραφών του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, που είναι ο κορυφαίος φιλανθρωπικός αγώνας στη Βόρεια Ελλάδα και θα γίνει στις 21 – 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Στα σημεία αυτά οι δρομείς μπορούν να πληροφορηθούν για τον αγώνα, να κάνουν την εγγραφή και να πληρώσουν , ώστε να πάρουν μέρος και μέσα από τα χιλιόμετρα που θα μετατραπούν σε χρήματα,

Άδεια σχολικής παρακολούθησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Πόσες μέρες δικαιούνται οι γονείς;

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται για την πορεία της εξέλιξης του παιδιού τους.



Για το λόγο αυτό ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό ημερών που μπορεί ο γονιός να απουσιάσει από την εργασία του.

Η ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων, υπενθυμίζει ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9) προβλέπονται τα εξής:

Παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη -Πού θα γίνει, πώς θα στελεχωθεί



Χάρη σε δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και έπειτα από συνεργασία με το υπουργείο Υγείας
Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Παιδιατρικό νοσοκομείο δυναμικότητας 200-300 κλινών θα αποκτήσει επιτέλους η Θεσσαλονίκη χάρη σε δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Έπειτα από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, κι όταν υλοποιηθεί, θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των μικρών ασθενών όλης της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζονται στις παιδιατρικές κλινικές, που είναι διάσπαρτες στα νοσοκομεία της πόλης.

Πρωτοδικείο: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους γιατρούς ΕΣΥ και ΠΕΔΥ

Το υπουργείο Υγείας να υποχρεωθεί πλέον να  καταβάλλει αναδρομικά τεράστια ποσά και επιπρόσθετα να καταβάλλει  και  τους νόμιμους τόκους υπερημερίας

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι περικοπές των αποδοχών που έγιναν με  το δεύτερο Μνημόνιο (νόμος 4093/2012) στους γιατρούς του ΕΣΥ και του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) με συνέπεια το υπουργείο Υγείας να υποχρεωθεί πλέον να  καταβάλλει αναδρομικά τεράστια ποσά και επιπρόσθετα να καταβάλλει  και  τους νόμιμους τόκους υπερημερίας.

«Μπάρμπεκιου στο Αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής



Την πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση της χρονιάς, το «BBQ στο Αγρόκτημα», διοργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 13:00 ο Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Το «BBQ στο Αγρόκτημα» θα πραγματοποιηθεί στο δασάκι της Σχολής και όπως όλες οι εκδηλώσεις, έτσι και αυτή θα στηρίξει τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μαθητών και σπουδαστών.