Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Καλά κάνουν και κατάσχουν σπίτια Ελλήνων γιατί επεκτείνεται το πρόγραμμα στέγασnς λαθρoμεταvαστών σε όλη την επικράτεια.



Σκοπός των Σύριζα-Ανέλ να δώσουν άμεσα δωρεάν διαμερίσματα στους "μεταvάστεs" που φιλoξεvoύνται στα hot spots και να τους διασπείρουν στους δήμους όλης της χώρας για μόνιμη εγκατάσταση.
Ήδη οκτώ δήμοι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να δεχθούν τους αλλοδαπούς. Μετά τον δήμο Λάρισας σειρά πήρε ο δήμος Καρδίτσας όπου θα στεγάσει λαθρoμεταvάστες σε 30 διαμερiσματα.

Μάλιστα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εμπλεκόμενοι φορείς οι αλλοδαποί που θα στεγαστούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα θα λάβουν επιπλέον οικονομική βοήθεια με προπληρωμένες κάρτες! Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) σε συνεργασία με τους δήμους Καρδίτσας και Λαρισαίων, ανακοίνωσαν σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας, προσφέροντας στέγαση και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε συνολικά 600 "πρόσφυγεs". Οι θέσεις φιλοξενίας "πρoσφύγωv" σε 30 διαμερiσματα στην Καρδίτσα και 70 διαμερίσματα στη Λάρισα, είναι η πιο πρόσφατη επέκταση του προγράμματος ESTIA - Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση- που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προσφέροντας μέχρι σήμερα στέγαση σε πάνω από 31.000 άτομα.
http://www.ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου