Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Τρίτη 29-8-2017



Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017. Πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν από την αρχή του εικοσιτετραώρου στη βόρεια ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Βροχές, όμβροι και καταιγίδες αναμένονται από το πρωί στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Εκεί γύρω στα 18 καταλαβαίνεις ότι τη ζωή πρέπει να την κυνηγάς.



Της Στεύης Τσούτση.
Βγήκαν επιτέλους οι βάσεις.
Μετά από τόσους καλοκαιρινούς αναστεναγμούς και ξενύχτια, τόσους υπολογισμούς επί υπολογισμών, τόσες ικασίες και προσευχές, βγήκαν.
Άπληστα μάτια μαθητών. Ανυπόμονα μάτια γονέων. Καρδιοχτύπια κι ελπίδες. Κι όνειρα χρόνων.

Πως μεταφέρονταν γρήγορα τα μηνύματα στην αχανή αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Στρατηγός από την Αρκαδία, εφηύρε υδραυλικό σύστημα για αποστολή έτοιμων μηνυμάτων, όπως «επίθεση» και
«συναγερμός».
Στην αρχαιότητα δημιουργήθηκε μία από τις πιο διορατικές εφευρέσεις. Ο Αινείας ο Τακτικός ανακάλυψε την πρώτη μέθοδο υπεραστικής επικοινωνίας. Το 350 π.Χ. εφηύρε τον υδραυλικό τηλέγραφο, συσκευή που μπορούσε να μεταφέρει γρήγορα «έτοιμα μηνύματα», σε μεγάλες αποστάσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ενστόλους στα Σώματα Ασφαλείας

  • Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 18:00

Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλαν οι...συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών αποφάσισαν μαζί με τους συναδέλφους τους στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για «να στείλουμε βροντερό μήνυμα από όλη την Ελλάδα στον Πρωθυπουργό της χώρας, ενόψει και των εξαγγελιών του στην 82η Διεθνή Έκθεση».

Τι θα γίνει στον κόσμο όταν στερέψει το πετρέλαιο

Έχει υποστηριχθεί ότι η Αποκάλυψη για την ανθρωπότητα θα έχει μια ολότελα αλλιώτικη μορφή από αυτή που συνηθίσαμε να περιμένουμε: δεν θα έρθει από τον ουρανό, αλλά από τα σπλάχνα της Γης.

Και δεν θα είναι άλλη από το «απλό» φυσικό γεγονός ότι το πετρέλαιο, ο χυμός που κινεί τον ανθρώπινο πολιτισμό, θα εξαντληθεί.

Εγνατία οδός: Ξεκινά από το Σεπτέμβριο η λειτουργία 4 νέων σταθμών διοδίων



  • Από Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό.
  • Οι νέοι σταθμοί είναι έτοιμοι και απομένει η τυπική έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών.

Πρόκειται για τους μετωπικούς σταθμούς... Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ο χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής - Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ό χλμ. κάθετου άξονα Χαλάστρας - Ευζώνων). Η τιμή των διοδίων για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα είναι 2,40 ευρώ, όπως και στους υπόλοιπους σταθμούς, πλην Μαλγάρων, που χρεώνουν 1,20 ευρώ.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή ακόμα και πλήρη απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ



Μειωμένο ΕΝΦΙΑ κατά το μισό ή ακόμα και πλήρη απαλλαγή μπορούν να προσδοκούν φέτος 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με ανάπηροι, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και τις δηλώσεις Ε9.

Φύλλο και φτερό οι ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων

  • Εφιάλτης για 30.000 γονείς που βρέθηκαν στον αέρα n Αρχισε έρευνα από τη Δικαιοσύνη και έλεγχοι από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία
  • Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας

Στο… μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης ομφαλοπλακουντιακού αίματος - γνωστές και ως τράπεζες βλαστοκυττάρων -, καθώς φαίνεται να...λειτουργούν στον αέρα λόγω νομοθετικού και συνεπώς ελεγκτικού κενού.

«Κουρέμα» κόκκινων δανείων και καρτών από τις τράπεζες για να μην πουληθούν σε ... funds έναντι «πινακίου φακής» (φωτό)

Σε μαζικές ρυθμίσεις δανείων χωρίς εξασφαλίσεις -καταναλωτικά και κάρτες-, τα οποία έχουν ή μένει να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη, προχωρούν το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να… αυγατίσουν τις εισπράξεις από το «κόκκινο» χαρτοφυλάκιο πριν καταλήξουν να πουλήσουν έναντι πινακίου φακής στα funds.

Οι στρατηγοί τον άφησαν να ξεχαστεί, όπως ξεχάστηκε και η ηρωική του προσφορά στην Κύπρο!



Ο Μανώλης Μπικάκης, 20 χρονών παλικάρι βρέθηκε σε έναν άγνωστο χώρο τον οποίο κλήθηκε να υπερασπίσει μαζί με τους υπόλοιπους καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών. Στο χάος των μαχών έχοντας στη διάθεση του ένα ΠΑΟ (Πυροβόλο Άνευ Οπισθοδρομήσεως) και 8 βλήματα είναι σε ένα ύψωμα στα δυτικά της Λευκωσίας στη περιοχή του Αγίου Δομετίου. Μαζί του είναι μόνος ακόμα ένας καταδρομέας από τη Κρήτη. Ενώ δίπλα τους πέφτουν όλμοι, βόμβες από τα τουρκικά αεροπλάνα και ριπές από τα πολυβόλα που έχουν στήσει οι Τούρκοι, οι δύο στρατιώτες μας χάνονται μεταξύ τους.

Θεσσαλονίκη: Εξαφανίζονται τα φοιτητικά σπίτια στο κέντρο - Ακριβότερα ενοίκια φέτος


Δυσεύρετα, αλλά και ακριβότερα σε ποσοστό άνω του 20%, έναντι του 2016, είναι φέτος τα προς ενοικίαση ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών στην πόλη, Άγγελος Πασαλίδης.

«Οι νέοι υποψήφιοι ενοικιαστές φοιτητές, θα χρειαστεί φέτος να κατευθυνθούν σε περιοχές πιο δυτικά ή ανατολικά της πόλης, προκειμένου να βρουν στέγη και έτσι θα αναγκαστούν το αποχωριστούν τις αγαπημένες τους παραδοσιακά τοποθεσίες,

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/8/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων