Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Τρίτη 29-8-2017



Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017. Πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν από την αρχή του εικοσιτετραώρου στη βόρεια ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Βροχές, όμβροι και καταιγίδες αναμένονται από το πρωί στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και τη βόρεια Πελοπόννησο.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά το μεσημέρι και απόγευμα στη Θράκη, τη Χαλκιδική, και το βόρειο Αιγαίο, και προς το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια.
Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς, στην κεντρική από 19 έως 34, στη νότια από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 19 έως 26.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις αντίστοιχα, 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς όμβρους ή καταιγίδες από το μεσημέρι και έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου