Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 28-8-2017



Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 17 έως 36 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο από 18 έως 37, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 34, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 33 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 20 έως 30.

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


undefined

Στη διάθεση των ιδιοκτητών ακινήτων τέθηκαν από σήμερα το μεσημέρι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Παρά το γεγονός ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ανάρτηση των εκκαθαριστικών προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής 
Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προχώρησε στην ανάρτηση από σήμερα προκειμένου και οι φορολογούμενοι να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να αφομοιώσουν το εκκαθαριστικό της φετινής χρονιάς.

Να δίνετε ευκαιρίες αλλά να θυμάστε να κρατάτε τις επιφυλάξεις σας.



Της Χρύσας Λεϊμονή.
Από μικρή θυμάμαι να δίνω ευκαιρίες στους ανθρώπους, πολλές ευκαιρίες γιατί πίστευα σε αυτούς…
Πίστευα ότι τις αξίζουν και ότι η φύση τους είναι κατά βάθος καλή,πάντως όχι κακή ή τουλάχιστον όχι κακή από πρόθεση.
 Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας, είτε το θέλαμε είτε όχι, πληγώσαμε άλλους ανθρώπους, τους εκμεταλλευτήκαμε, τους κάναμε να πιστέψουν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά θέλαμε.

Η ιστορία του κόκκινου κτιρίου της Θεσσαλονίκης

Κάθε κτίριο αυτής της άλλης πόλης ή μιας άλλης κρύβει τη δική του ιστορία. Ορισμένα από αυτά μάλιστα πέρα από τη
δική τους, καταδική τους ιστορία, συνδέονται με την ιστορία της μιας ολόκληρης πόλης. Κάποιοι χαρακτηρίζουν ορισμένα από αυτά ιστορικά.

Κυρίως ίσως γιατί το «ιστορικός» σε κάποιες περιπτώσεις συγχέεται με το «ηλικιωμένος», με το «γηραιός» και λιγότερο γιατί το κτίριο έχει πραγματικές ιστορικές αναφορές στη διαδρομή του. Κυρίως πρόκειται για οικήματα που άντεξαν στο χρόνο, που δεν άφησαν τις ρωγμές στο σοβά τους να τα καταβάλουν, που σαν αιώνιοι νέοι πορεύτηκαν προς την αθανασία ανεπηρέαστοι από την ηλικία τους. 

Φλέβα «μαύρου χρυσού» σε Κρήτη και Ιόνιο

Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στα έγκατα της ελληνικής γης – Αντίστροφη μέτρηση για τους διαγωνισμούς στα τρία οικόπεδα της Δυτικής ΕλλάδοςΚοιτάσματα-μαμούθ βρίσκονται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, τα οποία, μάλιστα, είναι ακόμα μεγαλύτερα από εκείνα που πρόσφατα βρέθηκαν στην ΑΟΖ του Ισραήλ (Λεβιάθαν) και της Αιγύπτου (Ζορ).

Φτιάξτε αποθέματα για περίπτωση ανάγκης – Τα τρόφιμα που δεν λήγουν


Πολλοί άνθρωποι με κοροϊδεύουν και κάποιοι με θεωρούν υπερβολική με το να προετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο.

Για κάθε πιθανή περίπτωση προετοιμάζομαι αποθηκεύοντας τρόφιμα και νερό για εμένα και την οικογένειά μου σε περίπτωση που χρειαστεί.

Κι επειδή οι οικονομικές μου δυνατότητες είναι περιορισμένες, βρήκα κάποιες πιο πρακτικές λύσεις και τροφές…

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS – Πως διαμορφώνονται οι αναλήψεις από την ερχόμενη εβδομάδα

Για τελευταία φορά ανανεώθηκε το περασμένο Σάββατο το όριο αναλήψεων των 840 ευρώ.

 Οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώσουν το συγκεκριμένο ποσό μέχρι το τέλος του μήνα καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινά η εποχή των 1.800 ευρώ.

Προς νομιμοποίηση ένα εκατομμύριο αυθαίρετα



Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες που δηλώθηκαν στους δύο τελευταίους νόμους για τα αυθαίρετα. «Πρωταθλήτρια» παραμένει η Ανατολική Αττική, όπου δηλώθηκαν περίπου 76.600 πολεοδομικές παρανομίες, με συνολικό εμβαδόν μεγαλύτερο των 8 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.

Σοκ: Αποσύρονται τα γλυκίσματα χιλιάδων παιδιών: Βρέθηκαν μολυσμένα με φιπρολίνη – Δείτε ποια είναι


– Εντοπίστηκαν μολυσμένες πτηνοτροφικές μονάδες

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά στα οποία βρέθηκε η επικίνδυνη ουσία φιπρονίλη καθώς η Γαλλία σπεύδει τώρα να αποσύρει μεγάλη ποσότητα τυποποιημένων γλυκισμάτων τα οποία απευθύνονταν κατα κύριο λόγο σε παιδάκια αλλά και ενήλικες. Πρόκειται για μάφινς, μπράουνις και βάφλες!

Κόβουν χιλιάδες δικαιούχους από το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Μόνο όσοι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα δικαιούνται πλέον τις εκπτώσεις στην κατανάλωση ρεύματος, που παρέχονται σήμερα μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ…

Η εισήγηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, που κατατέθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και εξειδικεύεται αυτή την περίοδο από το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπει πιο αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους, θα σταθμίζονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία (καταθέσεις, ακίνητα Ι.Χ.), ενώ ένα ακραίο σενάριο προβλέπει ότι θα συνυπολογίζονται και τραπεζικές καταθέσεις.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε το κυνήγι για τα φοιτητικά σπίτια – Τιμές ανά περιοχή



Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ
Στην αναζήτηση της κατάλληλης φοιτητικής στέγης έχουν επιδοθεί ήδη γονείς και επιτυχόντες των πανελληνίων που θα φοιτήσουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. Οι βάσεις ανακοινώθηκαν μόλις την περασμένη Πέμπτη και ήδη το ψάξιμο ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη.

Εγνατία οδός: Ξεκινά από το Σεπτέμβριο η λειτουργία 4 νέων σταθμών διοδίων



  • Από Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό.
  • Οι νέοι σταθμοί είναι έτοιμοι και απομένει η τυπική έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών.

Πρόκειται για τους μετωπικούς σταθμούς... Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ο χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής - Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ό χλμ. κάθετου άξονα Χαλάστρας - Ευζώνων). Η τιμή των διοδίων για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα είναι 2,40 ευρώ, όπως και στους υπόλοιπους σταθμούς, πλην Μαλγάρων, που χρεώνουν 1,20 ευρώ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/8/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων