Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 16-8-2017





Tην Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα, κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Στα παιδιά στόχος δεν είναι η ενοχή. Στόχος είναι η ευθύνη.

Ακούν, νιώθουν, οσφραίνονται την αγωνία, το φόβο, το θυμό, την κούραση, την ένταση…
Νομίζεις πως είναι κάπου μακριά και δεν ακούν.
Νομίζεις πως είναι απασχολημένα  και δεν σε βλέπουν.
Νομίζεις πως είναι μικρά και δεν θα καταλάβουν…
Η μαμά γύρισε αργά από τη δουλειά. Είναι κουρασμένη.
Κάνει δουλειές και είναι θυμωμένη.
Εγώ φταίω, αν  είχα μαζέψει τα παιχνίδια μου, δεν θα χρειαζόταν να κουραστεί για να τα μαζέψει εκείνη…

Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι θέσεις στο αεροπλάνο έχουν μπλε χρώμα!


undefined

Ίσως να είναι ελάχιστοι εκείνοι, που έχουν αναρωτηθεί γιατί οι αρκετές αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν το μπλε χρώμα για τα καθίσματα των αεροσκαφών. Ωστόσο, η απάντηση είναι πιο σύνθετη και σημαντική από ότι θα περιμέναμε.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Colour Psychology (της Ψυχολογίας Χρωμάτων), το μπλε είναι ένα χρώμα που θυμίζει ειρήνη.

Γλείφω ή γλύφω; Τι χρησιμοποιούμε τελικά από τα δύο;


words570

Σε όλους μας έχει τύχει να ξεκινάμε να γράφουμε  μια πρόταση και να κολλάμε για λίγο σε μία λέξη
Ενα ηχηρό παράδειγμα είναι  οι ομόηχες λέξεις γλείφω και γλύφω που συχνά πυκνά χρησιμοποιούνται λάθος και μας μπερδεύουν όλους.
Ποιο είναι το σωστό; Πού να χρησιμοποιήσεις το ένα και πού το άλλο; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Και οι δύο λέξεις είναι σωστές. Είναι ομόηχες αλλά με διαφορετική ετυμολογία και σημασία.

Τα 10 νέα μέτρα - σοκ που έρχονται από το 2018.


Κατάργηση φοροαπαλλαγών, νέοι φόροι...

    Δέκα νέα δημοσιονομικά μέτρα-σοκ, τα οποία θα προκαλέσουν περαιτέρω αυξήσεις επιβαρύνσεων στα εισοδήματα, στην ακίνητη περιουσία και τις καθημερινές συναλλαγές εκατομμυρίων φορολογουμένων, θα...τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018, βάσει του νέου αναθεωρημένου Μνημονίου ΙΙΙ, που συμφωνήθηκε τον περασμένο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

    Βιβλική η καταστροφή στην Ανατολική Αττική.



    • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ωρωπού,
    • οι ελπίδες στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης


      Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 13/8 στην περιοχή του... Καλάμου και η οποία πλέον καίει τον Βαρνάβα απειλώντας το Γραμματικό, αν και την τελευταία ώρα και χάρη και στην επιχείρηση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης έρχονται αισιόδοξα μηνύματα ότι περιορίζεται η ένταση της πυρκαγιάς.

      Πάνω από 250.000.000 ευρώ οι εισπράξεις του Δημοσίου από αδήλωτα εισοδήματα



      Το ποσό των 250.000.000 ευρώ έχουν πληρώσει περισσότεροι από 62.000 φορολογούμενοι που προσήλθαν «οικειοθελώς» στην Εφορία και αποκάλυψαν αποκρυφείσσα φορολογητέα ύλη.
      Όμως, όπως αναφέρει η «Δημοκρατία», το 80% των φορολογούμενων που εντάχθηκαν στην ανωτέρω ρύθμιση δεν παρουσιάστηκε οικειοθελώς, αλλά αντιθέτως κλήθηκε από την Εφορία να δώσει εξηγήσεις, καθώς από τον έλεγχο των λιστών και των εμβασμάτων διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ δηλωθέντων και περιουσιακών στοιχείων.

      ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ 120.000 ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

      Διπλό «ψαλίδι»

      Μεγάλες ανατροπές, με διπλές μειώσεις στις συντάξεις 120.000 αποστράτων φέρνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων με το νόμο 4387/2016.

      Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, για τον επανυπολογισμό δεν θα ληφθούν υπόψη οι μισθοί που είχαν όταν αποστρατεύτηκαν και πήραν την αρχική τους σύνταξη, αλλά οι μισθοί που καθορίστηκαν με το νόμο 4307/2014 και ήταν μικρότεροι από τις πραγματικές αποδοχές όταν αποστρατεύτηκαν ή από τις αποδοχές βάσει των οποίων ανέβαινε η σύνταξή τους μέχρι το 2020.

      Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

      Παναγία Πορταΐτισσα

      Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων
      Δεκαπενταύγουστος. Τιμούμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Δοξάζουμε την Παναγιά μας, την μεσίτριά μας προς τον φιλάνθρωπο Θεό.
      Από τους πρώτους αιώνες της Ελληνορθόδοξης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Ρωμανίας, το Γένος των Ελλήνων συνέδεσε τους αγώνες του για την Ελευθερία με τις θαυματουργικές παρεμβάσεις της Υπερμάχου Στρατηγού.

      Ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 1996! Τάσος Ισαάκ – Σολωμός Σολωμού οι ήρωες των κατεχόμενων

      kyp9
      Στις 14 Αυγούστου 1996 έγινε η κηδεία του Τάσου Ισαάκ, που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από Τουρκοκύπριους τρεις μέρες νωρίτερα στη νεκρή ζώνη κοντά στη Δερύνεια, κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης Κυπρίων μοτοσυκλετιστών. Αμέσως μετά την κηδεία, αρκετοί από τους παριστάμενους συγκρότησαν διαδήλωση και ξαναμπήκαν στη νεκρή ζώνη από το ίδιο σημείο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ισαάκ, καταθέτοντας στεφάνια και λουλούδια στον τόπο της δολοφονίας του. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο 26χρονος Σολωμός Σολωμού, δεύτερος ξάδελφος του Ισαάκ. Ήταν πρόσφυγας από την Αμμόχωστο και ζούσε στο Παραλίμνι.

      Στις 5 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣτΕ για μπλοκάρισμα της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ


      undefined

      Με 7μελή σύνθεση ορίστηκε να εκδικαστεί στις 5/12 φέτος η προσφυγή που έκαναν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης και άλλα τρία άτομα του παλαιού διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την εκκαθάρισή του και χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση.

      Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ!

      Αποτέλεσμα εικόνας για τορπιλισμός της έλλης
      Ο ΤΟΡΠΙΛΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ - 15 Αυγούστου 1940 μ.Χ., Τήνος!

      Σημαιοστολισμένη καμάρωνε η ΕΛΛΗ εκείνο το πρωινό, αγκυροβολημένη περί τα 800 μέτρα έξω από το λιμάνι της Τήνου, ακούγοντας τις καμπάνες της Μεγαλόχαρης και ενώ ετοιμαζόταν να κατεβάσει το Τιμητικό Άγημα που θα συνόδευε τη θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου!

      Τι γιορτάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο


      η Κοίμηση της Θεοτόκου



      Σύμφωνα με την παράδοση, όταν η Θεοτόκος έμαθε από τον Θεό για τον επικείμενο θάνατό της, ανέβηκε στο όρος των Ελαιών, έναν ορεινό όγκο στα ανατολικά της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, για να προσευχηθεί και να ετοιμαστεί.

      Από εκεί ειδοποίησε τους Αποστόλους να είναι έτοιμοι για το γεγονός. Όμως επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης (του θανάτου Της) ορισμένοι Απόστολοι δεν βρίσκονταν στα Ιεροσόλυμα, λέγεται ότι μια νεφέλη τους έφερε κοντά Της.

      Οι πολιτικές εφημερίδες 15/8/2017

              

                           Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων