Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 16-8-2017





Tην Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα, κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37, στην Ήπειρο από 20 έως 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά πελάγη θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ασθενείς έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων, αλλά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς.
Λίγες νεφώσεις και ενισχυμένους ανέμους περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τις πρωινές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού και στα ανατολικά παράλια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή καταιγίδας στα ορεινά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου