Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 3-8-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα, τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και βόρεια περιμένουμε την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017.
Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 33 βαθμούς), 22 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δυο χρόνια με αναστολή στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!



Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για μία από τις τρεις πράξεις που συνιστούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ανδρέα Γεωργίου καθώς έκρινε ότι δεν ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ για την αποστολή των στοιχείων για το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2010.

ΕΛΙΑ: ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ



Αυτό το φύλλο κερδίζει, στις μέρες μας, την αναγνώριση ως ένας ισχυρός υπερασπιστής απέναντι στις ασθένειες και πολλές επιστημονικές μελέτες διεξάγονται για να διερευνήσουν τα οφέλη από τις ευεργετικές ιδιότητες του.

Τα αναφερόμενα οφέλη των φύλλων ελιάς κυμαίνονται από την προώθηση αυξημένης ενέργειας και της υγιούς πίεσης του αίματος, στην υποστήριξη του καρδιαγγειακού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος, στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer και του διαβήτη.

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μία εβδομάδα διακοπών τον χρόνο

Οι περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές ούτε για μια εβδομάδα τον χρόνο, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Τα στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αποκαλυπτικά. Το 53,6% των Ελλήνων δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν ούτε για ένα επταήμερο ταξίδι κατά τη διάρκεια του έτους, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στους ουραγούς της ΕΕ.

Πρόστιμο σε όποιον διασχίζει δρόμο κοιτάζοντας το smartphone του!

Προσοχή, smartphone zombies κυκλοφορούν ανάμεσα μας! Επειδή λοιπόν το κακό με όλους εμάς που διασχίζουμε τους δρόμους κοιτώντας τα κινητά μας έχει παραγίνει, οι αρχές σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να μας επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 85 ευρώ (100 δολάρια) κάθε φορά που παρανομούμε.
Η Χονολουλού, πρώτη απ’ όλες, καθιστά επίσημα παράνομη τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ενώ διασχίζει κάποιος τον δρόμο, με την αστυνομία να μοιράζει πρόστιμα χωρίς κανένα έλεος.

ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ 6,7 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

Κονδύλια ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο των 38 Δήμων της περιοχής, με κύριους ωφελούμενους τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στις εκμεταλλεύσεις τους.

Άρειος Πάγος: Αναίρεση σε αθωωτικές αποφάσεις για Χαρδούβελη και Σαββαΐδου



Αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την πρώην γενική γραμματέα Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, αλλά και κατά της ομόφωνης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για την μη υποβολή πόθεν έσχες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στον απόηχο και της αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Πρύτανης ΑΠΘ για το άσυλο στα ΑΕΙ: Η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει σε διακίνηση ναρκωτικών με το νέο νομοσχέδιο

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε το νομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Θοδωρής Μήτκας.

«Το ν/σ δεν είναι καλή εξέλιξη για ΑΕΙ, δεν προσφέρει προοπτική, και προκαλεί αναστάτωση στον τρόπο που λειτουργούμε», είπε ο κ. Μήτκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε ότι τόσο η σύγκλητος και η πρυτανεία του ΑΠΘ, όσο και η Σύνοδος των Πρυτάνεων εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του για αυτό στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, χωρίς να γίνουν όμως δεκτές.

ΟΑΕΔ: Από την Πέμπτη η έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο



Λόγω τεχνικού προβλήματος, οι αιτήσεις για συμμετοχή στο «Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α' 205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», θα γίνονται δεκτές στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ, από την Πέμπτη 3-8-2017 και ώρα 08.00, αντί την Τρίτη 1 Αυγούστου και ώρα 12.00, όπως αρχικώς είχε ανακοινωθεί.

Θεσσαλονίκη: Η πόλη γέμισε… πράσινα παπαγαλάκια – Πού θα τα δεις! (Video)

                                   

Ζουν ελεύθερα σε μεγάλους πλέον πληθυσμούς, χαρίζοντάς μας μοναδικές εικόνες. Πώς όμως έφτασαν στη Θεσσαλονίκη; Η λύση… του μυστηρίου μας πηγαίνει δύο δεκαετίες πίσω στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στην Αθήνα, όταν αρκετά πουλιά,  σε ένα περιστατικό εμπορίου άγριας πανίδας, είχαν κατασχεθεί και πολλά από αυτά κατάφεραν να δραπετεύσουν από τις συνθήκες αιχμαλωσίας τους.

Καθαρίζουν από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες Περιφερειακή, Μουδανιών και Γεωργ. Σχολής



Να καθαρίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και αεροπανό και να βάλουν τέλος στην αναρχία που επικρατεί έχουν στόχο η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης.
Από τέλη Αυγούστου ξεκινά η κοινή δράση των φορέων με την στήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης προκειμένου να απομακρυνθούν τα αεροπανό από τρεις κεντρικούς δρόμους και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Οδό, την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών και την λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/8/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων