Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Καθαρίζουν από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες Περιφερειακή, Μουδανιών και Γεωργ. Σχολής



Να καθαρίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και αεροπανό και να βάλουν τέλος στην αναρχία που επικρατεί έχουν στόχο η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης.
Από τέλη Αυγούστου ξεκινά η κοινή δράση των φορέων με την στήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης προκειμένου να απομακρυνθούν τα αεροπανό από τρεις κεντρικούς δρόμους και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Οδό, την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών και την λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Ιωάννης Σάββας τόνισε ότι από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα 3 εκατ. ευρώ για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και αεροπανό, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει κατορθώσει να αποξηλώσει το 75% των σταθερών πινακίδων.
«Έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια η οποία εστιάζεται από την μία πλευρά στην επιβολή προστίμων για διαφημιστικές πινακίδες, στην προσπάθεια αποξήλωσής τους και σε αυτό βρήκαμε συμπαραστάτη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πρόσωπο της κα Πατουλίδου. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο όσο πιο δραστικά μπορούμε», σημείωσε ο κ. Σάββας.
«Από το 2012 και έπειτα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης έχει καταφέρει να αποξηλώσει το 75 % των σταθερών πινακίδων, επιβάλλοντας πρόστιμα της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πρόστιμα αυτά μπορεί κάποιος να τα προσβάλει στο δικαστήριο, άρα η είσπραξη μπορεί να καθυστερήσει. Αν δεν συμμορφώνονται επανερχόμεθα», πρόσθεσε.
patoulidou.jpg
Όπως εξήγησε ο ίδιος η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διαθέτει ένα όχημα και ένα μηχάνημα για αυτό το σκοπό αλλά απαιτούνται και εργάτες που θα βοηθήσουν στο έργο της απομάκρυνσης των αεροπανό. «Είναι δύσκολη η αποξήλωση αυτών των πανό. Χρειάζεται συντονισμός πολλών υπηρεσιών και τροχαίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εξειδικευμένα συνεργεία αλλά και αστυνόμευση».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να καταγγέλλουν τις παρανομίες αλλά και να συνετιστούν οι πολίτες τονίζοντας πως οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες ρυπαίνουν το περιβάλλον και αποτελούν παράγοντα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
«Η μητροπολιτική Ενότητα θα λειτουργήσει με την συνέργεια της Τροχαίας, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης που θα συμβάλει οικονομικά για να μισθωθούν συνεργεία προκειμένου να αποξηλωθούν οι πινακίδες.
«Δεν υπάρχει κανένας δυνατότερος διαφημιστής για τον τόπο παρά ο ίδιος ο πολίτης. Ζητώ από τους πολίτες να το περιορίσουν και να υπάρχει ασφάλεια», επισήμανε η κα Πατουλίδου ενώ όπως ανέφερε η ίδια θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου