Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 17-6-2017



Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις οι οποίες, αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Μόνο όταν η δυστυχία γίνει ανυπόφορη αναζητάμε τη ριζική αλλαγή


Όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι η δυστυχία του είναι μια κατάσταση που μπορεί να αλλάξει, αλλάζει και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα όσα συμβαίνουν μέσα του. Μάλιστα, κάποια στιγμή θα αντιληφθεί ότι χωρίς τα επώδυνα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούσαν στο παρελθόν, δεν θα εγκατέλειπε ποτέ τις ψευδαισθήσεις του.

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΒΟΥΤΙΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΩΡΛ


Αποτέλεσμα εικόνας για ωρλ

Θάλασσα, κολύμπι και βουτιές στην Ελλάδα είναι συνδυασμένα άμεσα με τις καλοκαιρινές διακοπές μικρών και μεγάλων.
Ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν προσοχή, ιδιαίτερα σε όσους έχουν ευαισθησία στα αυτιά, γιατί καιροφυλαχτούν  μολύνσεις, ωτίτιδες κι άλλα που μπορούν να μας χαλάσουν τις διακοπές.
Μάλιστα τους  καλοκαιρινούς μήνες η συχνότητα των προβλημάτων στα αυτιά τριπλασιάζεται στα παιδιά στις ηλικίες 5-14 χρόνων.

Το κόλπο για να διαλέγεις πάντα το πιο γλυκό πεπόνι

Τα βλέπετε να κυκλοφορούν ήδη στους πάγκους των μανάβικων και στις λαϊκές αγορές. Ήρθε η ώρα να μάθετε πως να διαλέγετε το σωστό.

Όσο το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά και η ζέστη γίνεται αισθητή, τόσο το ψυγείο μας γεμίζει με καλοκαιρινά φρούτα σε έντονα χρώματα τα οποία σε κάθε δαγκωνιά μας χαρίζουν δροσιά, απίθανη γεύση και ένα σωρό θρεπτικα συστατικά. Ένα από αυτά είναι το αγαπημένο -και για πολλούς ανώτερο και από το καρπούζι- πεπόνι.

Τα τρία «λευκά δηλητήρια» στην διατροφή σας.



Οι τροφές που καταναλώνετε κάνουν τη διαφορά, όταν πρόκειται για την υγεία σας. Η προσεκτική διατροφή μπορεί όχι μόνο να μειώσει τις επιπτώσεις πολλών παθήσεων, αλλά και να ενισχύσει τον οργανισμό σας απέναντι σε μελλοντικούς κινδύνους. 

Κάθε διατροφολόγος θα σας πει ότι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής είναι να βάλετε αρκετές φυτικές ίνες στα γεύματά σας. Αυτό δεν απαιτεί κάποια σημαντική αλλαγή στις συνήθειές σας, ούτε οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

Εταιρεία ελαστικών έφτιαξε ένα φωτεινό σύστημα προστασίας για τους ποδηλάτες που θα σώσει ζωές (vid)

Τι θα λέγατε για μια βόλτα με ποδήλατο κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν γνωρίζατε ότι θα είστε ασφαλείς; Οι βόλτες με ποδήλατο τη νύχτα μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά χρειάζονται και τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η βόλτα να μη μετατραπεί σε μια δυσάρεστη και τρομακτική εμπειρία.
Η γαλλική Michelin που κατασκευάζει ελαστικά, δημιούργησε ένα σύστημα φωτισμού για ποδήλατα που θα μπορούσε να αποτελέσει ζωτικό εργαλείο για κάθε δίτροχο.

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Πυλαίας


Αποτέλεσμα εικόνας για παραλιακού μετώπου της Πυλαίας

Χίλια στρέμματα γης εντάσσονται στο σχέδιο πόλης
Χίλια στρέμματα γης εντάσσονται στο σχέδιο πόλης και ανοίγει παράλληλα ο δρόμος για τη συνολική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της ανατολικής Θεσσαλονίκης έπειτα από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του αναθεωρημένου γενικού πολεοδομικού σχεδίου της δημοτικής ενότητας Πυλαίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη η δημοσίευση σε ΦΕΚ της αναθεώρησης του ΓΠΣ συνιστά πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία καθορίζει ουσιαστικά το αναπτυξιακό μέλλον της ευρύτερης ανατολικής Θεσσαλονίκης,

Τι είναι η ολιβίνη - Βρέθηκε μεγάλο κοίτασμα στη Χαλκιδική



Ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα ορυκτού ολιβίνη στη Βάβδο Χαλκιδικής
Με τον όρο ολιβίνης (αγγλ. olivine) εννοείται ισόμορφη παράμιξη που προκύπτει από τα ορυκτά φορστερίτη (Mg2SiO4) και Φαϋαλίτη (Fe+22SiO4) και, επισήμως, δεν αποτελεί, ως παράμιξη, αυτοτελές ορυκτό.
Ο ολιβίνης είναι βιομηχανικό ορυκτό που χρησιμοποιείται σαν πυρίμαχο υλικό. Το όνομά του προέρχεται από το ελαιοπράσινο (olive-green) χρώμα του. Αποτελεί κυρίαρχο συστατικό των βασικών (βασάλτης, γάββρος, δολερίτης) και των υπερβασικών πυριγενών πετρωμάτων (περιδοτίτης, δουνίτης.

Με 250 ευρώ... το έσωσες!

Στο άρθρο 96 του νέου νομοσχεδίου που αφορά στα αυθαίρετα όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αυθαιρεσίες μπορούν να “σωθούν” από πρόστιμα και σε… καλή τιμή.

Με το νέο σχέδιο νόμου δίδεται η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρεσιών ή και ολόκληρων αυθαίρετων κτισμάτων. Η νέα διάταξη αφορά σε κτίρια προ του 1975 αλλά και σε όλα τα κτίρια με μικροαυθαιρεσίες.

Ειδικό εξωτερικό καρδιολογικό ιατρείο για τους θαλασσαιμικούς στο ΑΧΕΠΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για axepa


Το ιατρείο θα εξυπηρετεί τους περίπου 800 θαλασσαιμικούς που ζουν στη Βόρεια Ελλαδα προσφέροντας για πρώτη φορά στοχευμένη καρδιολογική παρακολούθηση

Ειδικό Εξωτερικό Καρδιολογικό Ιατρείο για τους θαλασσαιμικούς ασθενείς, λειτουργεί, από τις 12 Ιουνίου, στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Με τη λειτουργία του Ιατρείου αυτού διασφαλίζεται πλέον η σταθερή καρδιολογική παρακολούθηση των πασχόντων, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκη.

Κακοποίηση ηλικιωμένου είναι η σωματική και ψυχολογική κακομεταχείριση, η οικονομική εκμετάλλευση, η παραμέληση

της Βικτώριας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας
Η κακομεταχείριση ηλικιωμένων ατόμων αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο σαν μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είναι πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω στην Ευρώπη, δεδομένης της ταχείας γήρανσης του πληθυσμού των κρατών-μελών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/6/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων