Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 15-6-2017



Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 από τις νυχτερινές ώρες έως και το ξημέρωμα τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Βόρειο, στο Βορειοανατολικό και στο Δυτικό Αιγαίο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ανατολικής Θεσσαλίας και στην Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα και εντονότερα πάνω από τη θάλασσα, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου μετά το μεσημέρι σε ορεινά κυρίως τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Τα πολλά ‘’θέλω’’



‘’Ο άνθρωπος που έχει πολλά θελήματα, αυτός είναι φτωχός’’.
Να πω την αλήθεια, όταν άκουσα την φράση αυτή, ξινίστηκα. Ενοχλήθηκα. Ένιωσα το μέσα μου όλο να αντιδράει.
‘’Δηλαδή τι’’, είπα. ‘’Δεν φτάνει η φτώχεια από μόνη της, κατηγορούμε και από πάνω τους ανθρώπους; Ντροπή’’, σκέφτηκα…
Και όμως ήμουν λάθος…
Ο εγωισμός μου δεν με άφηνε να δω πέρα από τη μύτη μου. Δεν με άφηνε να δω τα πράγματα καθαρά…

Πώς θα ήταν η Θεσσαλονίκη χωρίς πολυκατοικίες και με τα μεγαλοπρεπή μνημεία που χτίστηκαν την εποχή του Γαλέριου. Εντυπωσιάζει η ψηφιακή αναπαράσταση της πόλης του 4ου αιώνα μ.Χ

Ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι το ανακτορικό συγκρότημα του Γαλέριου Μαξιμιανού.
Η ανέγερση του ανακτόρου άρχισε στα τέλη του 3ου αιώνα και συνεχίστηκε έως τις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Σήμερα ελάχιστα είναι τα ορατά σημεία του μνημείου, καθώς τα περισσότερα τμήματα είναι θαμμένα κάτω από τις πολυκατοικίες της πλατείας Ναυαρίνου και της οδού Δημητρίου Γούναρη.

SOS Σε 8 χρόνια θα χαθούν το 40% των θέσεων εργασίας



ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ. Η κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, είναι μια πεπαλαιωμένη προσέγγιση στην εφαρμογή μιας πολιτικής που οδηγεί τη χώρα από τραγωδία σε τραγωδία. Τα πολιτικά σχήματα που κυβερνούν, ή θα κυβερνήσουν, έχουν πλέον ελάχιστη σημασία, σε κοινωνίες που βλέπουν όχι το απώτερο μέλλον αλλά το άμεσο.

Να τι θα συμβεί αν τρώτε μέλι και κανέλα κάθε μέρα!


2

Είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο ότι το μέλι είναι εξαιρετικά επωφελές για την θεραπεία πολλών ασθενειών.
Όμως, ο συνδυασμός μελιού και κανέλας φαίνεται να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός, ιδιαίτερα για καταστάσεις, όπως υψηλής χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα, καθώς και μια σειρά από ιούς.
Όσο αδύνατο κι αν ακούγεται, αυτός ο συνδυασμός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια.
Επιπλέον, αυτά τα συστατικά βρίσκονται εύκολα παντού και είναι φθηνά.

ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ: Παίζει μουσική όταν βρέχει! (ΦΩΤΟ+BINTEO)


1

Το παράξενο κτήριο βρίσκεται στην Neustadt Kunsthofpassage, τη μποέμικη συνοικία στη Δρέσδη της Γερμανίας, γνωστή και ως η «συνοικία των φοιτητών».
Οι κάτοικοι του κτιρίου είναι, φαίνεται, φανατικοί λάτρεις της μουσικής, αφού αποφάσισαν να «μετατρέψουν» τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα!

14.000 προσλήψεις ανέργων σε Δημόσιο και ΟΤΑ προανήγγελε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ


14.000 προσλήψεις ανέργων σε Δημόσιο και ΟΤΑ προανήγγελε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας για 3.494 άτομα, όπως ανακοίνωσε με συνέντευξη της στην κρατική τηλεόραση, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη.
Παράλληλα η ίδια, μέχρι το τέλος Ιουλίου, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πρόγραμμα 10.500 θέσεων κοινωφελούς εργασίας με επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55 ετών και άνω.

Βομβαρδίζουν με HAARP την χώρα μας; – Τι ακριβώς συμβαίνει με τον καιρό στην Ελλάδα;



Τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τον καιρό στην πατρίδα μας ;
Πολλοί ειδικοί και μη εκφράζουν την άποψη τους ότι κάτι περίεργο συμβαίνει για να έχουμε 11 Ιουνίου βροχές και κρύο σε πολλές 
περιοχές της Ελλάδος που προσομοιάζει με φθινοπωρινά καιρικά φαινόμενα.

Κακόβουλο λογισμικό προκαλεί διακοπές ρεύματος

Tον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν δύο εταιρείες που ειδικεύονται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς λένε ότι εντόπισαν κακόβουλο λογισμικό το οποίο μπορεί να προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση ολόκληρων περιοχών δίνοντας εντολή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές να σταματήσουν τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας.

Λύκειο στην Ιαπωνία ζητά καθηγητή για να διδάξει Αρχαία Ελληνικά! Εδώ θέλουν να τα καταργήσουν τελείως



Καθηγητές, όχι απαραιτήτως ιαπωνικής υπηκοότητας, που θα διδάξουν αρχαία ελληνικά στους μαθητές του αναζητά το Λύκειο Κεϊό Σίκι, που βρίσκεται στην πόλη πόλι Σίκι του νομού Σαϊτάμα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

Η προκήρυξη της θέσης αφορά την επόμενη σχολική περίοδο, από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018.

Μύθος ή αλήθεια: Τελικά το νερό με λεμόνι βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Το νερό με λεμόνι είναι ένα ρόφημα πίνεται είτε ζεστό, τον χειμώνα, είτε και κρύο τώρα το καλοκαίρι. Λέγεται ότι έχει διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της πέψης, της αύξησης των επιπέδων ενέργειας. Επίσης φέρεται να συμβάλλει στην προώθηση της απώλειας βάρους. Είναι όμως έτσι;

Δείτε μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νερό με λεμόνι, ως προς το αν και κατά πόσο συμβάλλει στο αδυνάτισμα και τη δίαιτα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/6/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων