Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 11-6-2017



Επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το πρωί στη Θράκη, την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Από το μεσημέρι θα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Όταν εσύ κοιμάσαι…



Σταμάτα πια να παραπονιέσαι. Σταμάτα να γκρινιάζεις, όπου βρεθείς και όπου σταθείς.
Σταμάτα να κακομοιριάζεις.
Η μιζέρια, κάποιον καλό καρπό δεν έφερε ποτέ.
Τι πετυχαίνεις με αυτό;
Να κερδίσεις τη συμπάθεια των άλλων; Να δικαιωθείς; Να βγεις ο καημένος, το θύμα, ο αδικημένος;
Και μετά; Τι; Που καταλήγει;
‘’Μα έχω προβλήματα. Πονάω. Δυσκολεύομαι’’, ίσως μου πεις.

Κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε

Κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε - MediaΦυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι να μην έρχεστε καθόλου σε επαφή μαζί τους, δηλαδή να μην βγαίνετε από το σπίτι σας! Φυσικά κάτι τέτοιο είναι άτοπο.

Μπορείτε, όμως, να προστατευθείτε από τα κουνούπια ακολουθώντας κάποιες απλές και βασικές οδηγίες. Τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή και σε θαμνώδη περιοχές και κοντά σε λιμνάζοντα νερά.

Σώστε το αυθαίρετο με 60% έκπτωση και 80 δόσεις


Σώστε το αυθαίρετο με 60% έκπτωση και 80 δόσεις

Απαγόρευση μίσθωσης αυθαίρετων κτισμάτων, έκπτωση έως 60% στο ειδικό πρόστιμο αλλά και ενεργοποίηση του θεσμού της μεταφοράς συντελεστή δόμησης είναι μερικά από όσα φέρνει...
το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον που κατατέθηκε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Την ίδια ώρα, «τρέχει» και η παράταση 45 ημερών για τη ρύθμιση αυθαίρετης δόμησης η οποία αφορά τον ισχύοντα νόμο 4178/2013, που πρόκειται όμως να αντικατασταθεί μόλις ψηφιστεί ο καινούργιος. Αξίζει να σημειωθεί πως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων για τα αυθαίρετα ορίστηκε η 8η Ιουνίου του 2019.

Βήμα-βήμα για τον σωστό λαμπτήρα LED!

Επίλεξε τους σωστούς LED λαμπτήρες, λαμβάνοντας υπ όψιν το χώρο που θες να τους τοποθετήσεις και το είδος του φωτισμού που επιθυμείς. Προτίμησε LED με βάση για γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση σε όποιο φωτιστικό επιθυμείς!

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά οι λαμπτήρες τύπου LED (διόδου εκπομπής φωτός), οι οποίοι υπόσχονται μέχρι και 60.000 ώρες λειτουργίας με τη χρήση ενός και μόνο λαμπτήρα. Διατίθενται σε πολλά είδη και με διάφορα χαρακτηριστικά, και για αυτό το κόστος τους μπορεί να κυμαίνεται από μικρό μέχρι και ιδιαίτερα μεγάλο για ένα λαμπτήρα.

Ο αμύθητος θησαυρός του Κατάρ και η «αχίλλειος πτέρνα» του



Η κρίση στο Κατάρ κρατάει γεγονός που δεν αποκλείεται να έχει ορισμένες παράπλευρες απώλειες στις τεράστιες επενδύσεις που έχει κάνει το πλούσιο Εμιράτο σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε το Κατάρ διαθέτει μια αξιοζήλευτη ρευστότητα και τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία άνω των 335 δισ. δολαρίων διεθνώς.

Αυτό βέβαια που δεν διαθέτει και αποτελεί την ¨αχίλλειο πτέρνα» του είναι εγχώρια παραγωγή τροφίμων και για αυτό ψάχνει να βρει νέους προμηθευτές.

Από 12 Ιουνίου οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ



Από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ, που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου.
Για να υποβάλουν αίτηση, οι γονείς-κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια), ενώ η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Πότε διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας - Όλες οι περιπτώσεις

Πότε διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας - Όλες οι περιπτώσειςΑκόμα πιο αυστηρά γίνονται με το επικαιροποιημένο μνημόνιο τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος ανεργίας .
Πλέον ακόμα και ένα ένσημο...
το μήνα δεν θα δίνεται το επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί εκτός της αγοράς εργασίας να χάνουν ουσιαστικά και το δικαίωμα της σποραδικής απασχόλησης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει καλοκαιριού συγκεντρώνει τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες. 

Ακόμη μία διάκριση για τις ελιές Χαλκιδικής



Το βραβείο που απέσπασε η εταιρία του «Ελιές Χλιάπας - Ελιοανθός» που βρίσκεται στις Καλύβες Χαλκιδικής, για το προϊόν της «Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής με λεμονοπίπερο», στον 4ο Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, παρέδωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής,  Ιωάννης Γιώργος στον κ. Παναγιώτη Χλιάπα, από τον Πολύγυρο.

Έγραψα 11.900 μόρια. Γονείς και καθηγητές με θεωρούσαν αποτυχημένο



Ο Βαλεντίνος Τζέκας θα μιλήσει στην πρώτη έκθεση Σπουδών Spoudase 2017 στην Τεχνόπολη 24 & 25 Ιουνίου

"Όλοι νομιζαν από τους καθηγητές μου έως και τους γονείς μου ότι ήμουν μία αποτυχία όταν έγραψα 11.900 μόρια" λέει στο Spoudase 2017 ο Βαλεντίνος Τζέκας που έκανε όλο τον κόσμο να μιλάει για αυτόν μόλις στα 20 του χρόνια καθώς έφτιαξε την εφαρμογή fightHoax μια παγκόσμια καινοτομία ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/6/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων