Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Από 12 Ιουνίου οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ



Από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ, που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου.
Για να υποβάλουν αίτηση, οι γονείς-κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια), ενώ η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.
Η πενθήμερη (από Δευτέρα έως και Παρασκευή) λειτουργία των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους.
Το ωράριο λειτουργίας των σταθμών ξεκινά στις 06:45 και τελειώνει στις 16:00. Διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις θερινές διακοπές τον Αύγουστο, καθώς και από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 5 Ιανουαρίου, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, όπως και κατά τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές. Στους σταθμούς αυτούς εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.
Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής για βρέφη από 8 μηνών έως και 17 μηνών, από 18 μηνών έως και 30 μηνών και από 31 μηνών έως την προσχολική ηλικία (προνήπια). Μέσα σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς, ενώ οι τελικοί πίνακες επιλογής θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση www.oaed.gr, όπου μπορούν να δουν και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου