Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 15-2-2017



Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας. Στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Μέτωπα αγροτικών κινητοποιήσεων: Πορεία στη Βουλή και τρίωρος αποκλεισμός τελωνείο Δοϊράνης

Εκπρόσωποι από 40 μπλόκα διαδήλωσαν στην Αθήνα-Απέκλεισαν την πρόσβαση στον κόμβο του Χέρσου οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας που δεν συμμετείχαν
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο δίνουν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα διαφόρων περιοχών της χώρας.

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε θυμάται όποτε τον βολεύει


min-epitrepis-se-kanenan-na-se-thymate-opote-ton-volevi

Πάντα με ενοχλούσαν οι περαστικοί, τόσο που σταδιακά άρχισα να αναπτύσσω μια αλλεργία απέναντί τους. Όχι αυτοί στο δρόμο, στο λεωφορείο ή το καφέ, αυτοί είναι αδιάφοροι και κάποιες φορές χρήσιμοι για να ρωτήσεις κατά πού πέφτει καμιά οδός ή να ζητήσεις καρέκλα και φωτιά αν ξεμείνεις από αναπτήρα.
Μα ως εκεί, οι περαστικοί χωρούσαν στη ζωή μου μόνο ως άγνωστοι, εκείνες οι φιγούρες-σκιές που ξεχνάς πως συνάντησες κι αδιαφορείς αν θα πετύχεις ποτέ ξανά στο διάβα σου. Δεν είχαν πρόσωπο ούτε κι όνομα. Ήταν απλά εκείνοι οι «Συγγνώμη, να σας ρωτήσω κάτι;».

Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 30% τα επόμενα 60 χρόνια και η Τουρκία θα έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ.! Καταλαβαίνεις που το πάνε...Έτσι;




ΕΛΑΦΡΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 7 ΕΚΑΤ. ΨΥΧΕΣ!

Όποιος διαβάζει την πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2080 καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ασύλληπτο νούμερο, αδιανόητο και φοβερά αποκαρδιωτικό…

Κύπρος: Με νόμο θα τιμάται στα σχολεία η επέτειος του δημοψηφίσματος για την ένωση με την Ελλάδα


Στα γυμνάσια και λύκεια της Κύπρου θα τιμάται από το 2018, η επέτειος του δημοψηφίσματος για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, το οποίο έγινε στις 15 Ιανουαρίου 1950
Άνω – κάτω έχει γίνει η πολιτική σκηνή τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, μετά από έγκριση τροπολογίας στη κυπριακή Βουλή για ενδοσχολικές εκδηλώσεις για την επέτειο του δημοψηφίσματος του 1950 με το οποίο οι Κύπριοι ζητούσαν ένωση με την Ελλάδα.

Πάνω από 240 δισ. ευρώ χρωστούν όλοι σε… όλους στην Ελλάδα



  • Ξεπερνάει τα 240 δισ. ευρώ, δηλαδή το 133% του ΑΕΠ, το συνολικό ύψος των χρεών που έχουν όλοι... προς όλους.


Σύμφωνα με  πληροφορίες...που δημοσιεύει η "Καθημερινή" είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η μηνιαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ.

Τεκμήρια "φωτιά"

Παγίδες και νέα… φοροκαταιγίδα κρύβουν οι διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες θα είναι περισσότερες.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι για το 2017, οι πολίτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν δει τα περιουσιακά τους στοιχεία να συρρικνώνονται χρόνο με τον χρόνο, εν καιρώ κρίσης, δεν θα φορολογηθούν με βάση τα χαμηλά τους εισοδήματα για το 2016.


Πάνω από 50.000 υπογραφές για την προσφυγή αγροτών στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού


  • Πάνω από 50.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής την προσφυγή που πρόκειται να κατατεθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του ασφαλιστικού νόμου.
Η διαδικασία της...συγκέντρωσης υπογραφών ξεκίνησε στις 8 του μήνα και θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 20 Φεβρουαρίου, όπως επισήμανε ο Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, από τη Δράμα.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ



«Φρένο» στην υποτροπή της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας ,σε ποσοστό που κυμαίνεται από 40 μέχρι 80%, βάζουν τα νέα φάρμακα!

Αυτό ανέφερε ο κ Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα: «Περιβαλλοντικοί Παράγοντες και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας».

Βόμβα στο Κορδελιό: Τι θα γινόταν εάν έσκαγε. Τρομερή αποκάλυψη Συνταγματάρχη του ΓΕΣ


Βόμβα στο Κορδελιό: Τι θα γινόταν εάν έσκαγε. Τρομερή αποκάλυψη Συνταγματάρχη του ΓΕΣ

Τι θα γινόταν εάν έσκαγε η βόμβα που βρέθηκε στο Κορδελιό;

Αμερικανικής προέλευσης ήταν η βόμβα που απενεργοποιήθηκε πριν λίγες ώρες στην περιοχή του Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνταγματάρχη Νικόλαο Φανιό, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, επειδή όταν έπεσε στο έδαφος η περιοχή ήταν έλος.

Κανάλι στο Ίντερνετ φτιάχνει το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης!

Την πιλοτική λειτουργία διαδικτυακού καναλιού (WebTV) άρχισε το Επιμελητήριο μας, μετά την σχετική απόφαση που πήρε στην τελευταία συνεδρίαση της η Διοικητική Επιτροπή του ΕΕΘ.
Το κανάλι αυτό, το οποίο σε πρώτη φάση θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα του "You Tube", θα διαθέτει και θα προβάλει βίντεο με πληροφοριακό υλικό από την δραστηριότητα του Επιμελητηρίου μας.

Οι όροι Καμμένου για την παραχώρηση στο δήμο του πρώην στρατοπέδου Π.Μελά



Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η συμφωνία είναι κοντά με την προϋπόθεση ότι στο χώρο θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 100 κατοικίες για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο Μουσεία
Στο στάδιο να κλείσει η συμφωνία για παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο, με τις προϋποθέσεις ότι εντός αυτού θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 100 κατοικίες για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο Μουσεία, ένα για την Εθνική Αντίσταση κι ένα για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, βρίσκεται η υπόθεση του πρώην στρατοπέδου, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων