Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Μέτωπα αγροτικών κινητοποιήσεων: Πορεία στη Βουλή και τρίωρος αποκλεισμός τελωνείο Δοϊράνης

Εκπρόσωποι από 40 μπλόκα διαδήλωσαν στην Αθήνα-Απέκλεισαν την πρόσβαση στον κόμβο του Χέρσου οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας που δεν συμμετείχαν
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο δίνουν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα διαφόρων περιοχών της χώρας.

Στο σημερινό συλλαλητήριο δε συμμετέχουν και παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία, εκπρόσωποι των οποίων αύριο το απόγευμα θα λάβουν μέρος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.

Χέρσο: Άνοιξε η πρόσβαση στο τελωνείο Δοϊράνης
Για τρεις ώρες, από τις 12 το μεσημέρι, κράτησαν κλειστό το δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔμ, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που βρίσκονται στον κόμβο στο Χέρσο, από τις 10 Φεβρουαρίου 2017, δίνοντας ωστόσο «ελευθέρας» σε οχήματα και ασθενοφόρα.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κιλκίς, Γιώργος Τερζής, επισήμανε ότι «η σημερινή συμβολική μας κίνηση πολύ πιθανόν να επαναληφθεί και αύριο κατά τις ώρες που αντιπροσωπεία μας θα συναντάτε με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση όμως το τι μέλλει γενέσθαι θα οριστεί σε γενική συνέλευση που θα έχουμε το βράδυ». Τονίζεται ότι ο κόμβος στο Χέρσο βρίσκεται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Δοϊράνης-Προμαχώνα και το πλαισιώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας. Στο σημείο, βρίσκονται αγρότες με περίπου 60 τρακτέρ και από περιοχές του Νομού Κιλκίς, ενώ εφόσον κρίνετε αναγκαίο, το σημείο ενισχύεται και με δυνάμεις από το τελωνείο των Ευζώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου