Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ – Οι πρώτες εξαγγελίες


Ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ – Οι πρώτες εξαγγελίες

Λίγο πριν τις 19.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ μπροστά σε μια λαοθάλασσα υποστηρικτών του που τον αποθέωσε.
Στην πρώτη του ομιλία ως Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ είπε μεταξύ άλλων ότι «οι Αμερικανοί μπαίνουμε σε μία εθνική προσπάθεια να ανορθώσουμε τη χώρα μας», ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Μισέλ Ομπάμα για τη συμβολή τους στη μετάβαση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στο πλήθος τόνισε ότι από σήμερα «μεταβιβάζουμε την εξουσία από την Ουάσιγκτον στον λαό», συμπληρώνοντας ότι «δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό».
«Οι Αμερικανοί θέλουν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφάλεια στις γειτονιές τους, καλές δουλειές για τους ίδιους» και «είμαστε ένα έθνος, έχουμε κοινή μοίρα. Ο όρκος που έδωσα είναι όρκος πίστης σε όλους τους Αμερικανούς».
Ο Ντ. Τραμπ τόνισε ακόμη ότι θα ενώσει τον κόσμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. «Μαζί θα αποφασίσουμε την μοίρα των ΗΠΑ και του κόσμου», είπε και συνέχισε, «στον πατριωτισμό δεν υπάρχουν προκαταλήψεις». «Η εποχή των κούφιων λόγων έχει παρέλθει, τώρα είναι η εποχή για δράσεις», συνέχισε.
Αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, θα ακολουθήσει ανάρτηση με την πλήρη ομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου