Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ: Η Αμερική ενωμένη είναι ασταμάτητη, από σήμερα αλλάζουν όλα (VIDEO)

Την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος των ΗΠΑ εκφώνησε νωρίτερα σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ορκωμοσία του, τονίζοντας πως «το σύνθημά μας θα είναι πρώτα η Αμερική και οι αρχές μας θα είναι "αγοράζετε αμερικανικά προϊόντα" και "προσλαμβάνετε Αμερικανούς"».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μεταβίβαση της εξουσίας όχι από έναν πρόεδρο σε έναν άλλο, αλλά από την Ουάσινγκτον στον λαό των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι η χώρα φύλαττε για πολύ καιρό τα σύνορα άλλων χωρών, αλλά παραμέλησε τη φύλαξη των δικών της.
«Οι Αμερικανοί μπαίνουμε σε μία εθνική προσπάθεια να ανορθώσουμε τη χώρα μας. Νιώθω ευγνωμοσύνη στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Μισέλ Ομπάμα για τη συμβολή τους στη μετάβαση. Μεταβιβάζουμε την εξουσία από την Ουάσινγκτον στον λαό. Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή, όλα αλλάζουν αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα. Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό. Tην 20η Ιανουαρίου θα τη θυμόμαστε ως τη μέρα που ο λαός έγινε και πάλι ο εξουσιαστής του έθνους. Οι Αμερικανοί θέλουν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφάλεια στις γειτονιές τους, καλές δουλειές για τους ίδιους. Ο εφιάλτης σταματά εδώ και τώρα.
Ο όρκος που μόλις έδωσα σημαίνει την πίστη σε όλους τους Αμερικανούς. Είμαστε ένα έθνος, έχουμε κοινή μοίρα. Για πολλές δεκαετίες υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών,ενώ αρνηθήκαμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τραμπ.
Σημείωσε ακόμη ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφαλείς γειτονιές εκεί όπου ζουν, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για τους ίδιους και δεσμεύθηκε τα συγκεκριμένα ζητήματα να βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης της κυβέρνησής του.
Μάλιστα, έκανε αναφορά και στο ισλάμ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα εξαλείψουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία τελείως από το πρόσωπο της Γης».
«Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, η Αμερική είναι ασταμάτητη. Θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο στη μάχη ενάντια στη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία, την οποία θα εξαφανίσουμε από το πρόσωπο του πλανήτη. Προστατευόμαστε από τους γενναίους άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως όμως προστατευόμαστε από τον Θεό. Τέρμα τα μεγάλα, κενά λόγια, ήλθε η ώρα των έργων. Η Αμερική ζει όσο ευημερεί. Είτε είμαστε μαύροι, μιγάδες, λευκοί, όλοι χύνουμε το κόκκινο αίμα των πατριωτών.
Ανεξαρτήτως χρώματος και φύλου, όλοι έχουμε τις ίδιες ελευθερίες, όλοι χαιρετίζουμε την ίδια σημαία. Θα κάνουμε την Αμερική ξανά ισχυρή, περήφανη, ασφαλή. Ο Θεός να σας ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική», κατέληξε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου