Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 25-12-2016



Βελτιωμένο καιρό περιμένουμε τα Χριστούγεννα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί. Στην Κρήτη ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για έναν γέροντα από το να μην έχει να παρουσιάσει άλλη απόδειξη πως έζησε εκτός από τα χρόνια του».


post-579

Μια μεγάλη τζαζ επιτυχία που έχουν πολλοί ροκ και ποπ καλλιτέχνες τα λέει όλα: «Time Is on Μγ Side» – ο χρόνος είναι με το μέρος μου. Χρειαζόμαστε χρόνο για να μορφωθούμε, χρόνο για να ωριμάσουμε, χρόνο για να αποκτήσουμε αυτογνωσία και σοφία.
Ωστόσο, η ζωή είναι σύντομη και ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν, φεύγει ανεπιστρεπτί. Ο χρόνος όμως μας κάνει καλύτερους, υπό τον όρο να το θελήσουμε. O χρόνος γιατρεύει τον πόνο, δίνει απαντήσεις, αποκαλύπτει αλήθειες.

Δύο κουταλιές την ημέρα αυτού του σπιτικού φαρμάκου για άμεση απώλεια βάρους


Αποτέλεσμα εικόνας για TAKE 2 TABLESPOONS A DAY OF THIS NATURAL REMEDY AND MELT 1 CM OF BELLY FAT

Αυτή η φόρμουλα για απώλεια βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να χάνετε 2.5 εκ. από το λίπος της κοιλιάς την ημέρα. Όχι μόνο σιγοκαίει το λίπος στο στομάχι και εξαλείφει την περίσσεια του νερού από το σώμα, αλλά είναι και πολύ χρήσιμη για την ικανότητα, τη μνήμη του μυαλού σας, την ακοή και την όραση.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους



Μέσω βουλευτικής τροπολογίας στο ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη”, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προχωράει η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των δήμων που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις, θέμα το οποίο είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr στα τέλη Νοεμβρίου.

Η αγκαλιά και η ευεργετική επίδρασή της στην ψυχολογία μας


1

Οταν «φωλιάζουμε» σε μια ζεστή αγκαλιά, μας διακατέχουν όμορφα συναισθήματα ευχαρίστησης, αισθανόμαστε ασφάλεια γεγονός που πιστοποιούν έρευνες που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η αγκαλιά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες
Συνήθως δύο άνθρωποι αγκαλιάζονται για περίπου 3-5 δευτερόλεπτα μέσο όρο.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Πως χαρακτηρίζει τον Ιησού Χριστό σε μήνυμά του


Το μήνυμα που εστάλη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/ΒΑΘΜΙΑΣ και Β/ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προς τις κατά τόπους διευθύνσεις προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.
Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου όπου ο Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται ως…

Έλληνες οι πιο απαισιόδοξοι της Ευρώπης - Ούτε 1 στους 10 δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Το 64% πιστεύει ότι τα πράγματα στην οικονομία θα είναι χειρότερα το 2017 - Επτά στους δέκα χαρακτηρίζουν από κακή έως πολύ κακή την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους

Οι πιο απαισιόδοξοι πολίτες της ΕΕ όσον αφορά την οικονομία, την ανεργία αλλά και τις προοπτικές του νοικοκυριού τους είναι οι Έλληνες σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για το Νοέμβριο.

ΕΚΠΑ: Εξ’ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων με μοριοδότηση



Το ΕΚΠΑ σχεδίασε επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας ευρύτερης πολιτικής για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Με βασικό στόχο την εντατικοποίηση της προσπάθειας για να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας, οι νοοτροπίες και οι λειτουργίες του Δημόσιου Τομέα στη χώρα μας,

Τέλος ο ΟΑΣΘ από το 2017



Ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. τόνισε πως υπάρχει έτοιμο το σχετικό πλαίσιο και ο νέος φορέας θα έχει ''ξεκάθαρα δημόσιο χαρακτήρα'', με συμμετοχή δήμων αλλά και ιδιωτών

Τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης που θα κατατεθεί τους πρώτους μήνες του 2017, προανήγγειλε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης “'Άκου να δεις” ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Απόστολος Αντωνούδης.

5.000 πρόσφυγες πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου το 2016!



Πέντε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες–αριθμός ρεκόρ–θεωρείται ότι πνίγηκαν συνολικά μέσα στο 2016 στη Μεσόγειο, έπειτα και από δύο ναυάγια που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη και κατά τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Αλλάζουν όλα στις νέες συντάξεις: Πως υπολογίζονται, τα νέα ποσά

Αλλάζουν όλα στις νέες συντάξεις γήρατος και χηρείας για όσους υπέβαλαν αίτηση από 13/5/2016 και μετά, σύμφωνα με τις δυο εφαρμοστικές εγκυκλίους που ετοίμασε το υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να εκδοθούν σήμερα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», Οι νέες συντάξεις – με αίτηση από 13/5/2016 και μετά – θα αποτελούνται από δυο μέρη, την Εθνική σύνταξη και την ανταποδοτική σύνταξη.

Πιο βλαξ, πεθαίνεις! Ο Τσίπρας ευχήθηκε σε μουσουλμάνους πρόσφυγες... καλά Χριστούγεννα!



Σε ατόπημα υπέπεσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο κ.Τσίπρας παρασυρόμενος από το εορταστικό κλίμα ευχήθηκε στα συγκεντρωμένα παιδιά «χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα».

Μόνο ηλεκτρονικά πλέον η καταβολή των μισθών



Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ χθες (σ.σ. 22.12.2016) ο νόμος 4446/2016 (το γνωστό πολυνομοσχέδιο), και κατά συνέπεια από την ημερομηνία αυτή και μετά, οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013,
εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων