Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Πιο βλαξ, πεθαίνεις! Ο Τσίπρας ευχήθηκε σε μουσουλμάνους πρόσφυγες... καλά Χριστούγεννα!



Σε ατόπημα υπέπεσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο κ.Τσίπρας παρασυρόμενος από το εορταστικό κλίμα ευχήθηκε στα συγκεντρωμένα παιδιά «χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα».

Προφανώς μπερδεύτηκε με τις ευχές ο πρωθυπουργός, αφού τα παιδιά στα οποία απευθυνόταν ήταν αλλόθρησκα και ως μουσουλμάνοι, μάλιστα, δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά ούτε και δέχονται ευχές.

Πιο συγκεκριμένα, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Η εκδήλωση, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται εδώ στη Βουλή για την υποδοχή, παραμονή Χριστουγέννων, ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και μεταναστών δεν είναι μία κοσμική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αλλά είναι μία ουσιαστική εκδήλωση ανθρωπιάς. Θέλει να αναδείξει τα πραγματικά αισθήματα, θέλω να πιστεύω, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, που έχουν ανοίξει τις αγκαλιές τους και την αγάπη τους και έχουν δώσει πολλές φορές από το υστέρημά τους για να υποδεχθούν ανθρώπους που ήρθαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Κι όπως είπε ο Γιάννης Μουζάλας, αυτό που μας έτυχε θα το αντιμετωπίσουμε. Εγώ λέω ότι το έχουν ήδη αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά μας, εθελοντές, στα Κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε όλην την χώρα, εκεί που πραγματικά δίνουν αυτοί οι άνθρωποι -που είναι καθημερινά εκεί- μία αναμέτρηση με τις αξίες μας. Τις κυρίαρχες αξίες που βρίσκονται στην παράδοση του ελληνικού λαού, είτε αυτή η παράδοση είναι η αρχαία ελληνική παράδοση -και να θυμίσω τους ικέτες-, είτε είναι στην ορθόδοξη παράδοση για την αγάπη στον συνάνθρωπο.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου