Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός: για Πέμπτη 22-12-2016



Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη συννεφιά στα ανατολικότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθούν βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο αναμένονται κατά διαστήματα ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά,

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός…

000956904
Της Μιρένας Πατρού.
Και τι που μεγαλώνεις; Και τι μ’ αυτό; Το να σου δίνεται η ευκαιρία να μεγαλώνεις είναι ευλογία, είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να σου συμβεί. Πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό. Πρέπει πάντα να θυμάσαι πως σε άλλους δεν δόθηκε ποτέ αυτή η ευκαιρία· η ευκαιρία να γεμίσουν το μυαλό και την ψυχή τους με όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις από όμορφες στιγμές και ακόμη πιο όμορφους ανθρώπους·

Πού θα γίνουν 42.283 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών το 2017


Πού θα γίνουν  42.283  προσλήψεις μόνιμων και εποχικών το 2017

Με 21.415 εποχικούς και 20.868 μονίμους υπαλλήλους θα ενισχυθούν υπουργεία, δήμοι, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσεία, νοσοκομεία, σχολεία, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μέσα στο 2017. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τυπο θα γίνουν 42.283 νέες προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο.
Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: εργάτες, βρεφονηπιοκόμοι, διανομείς, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, μηχανικοί, καθαριστές, διοικητικοί, νοσηλευτες, γιατροί κ.α.

Ποια προϊόντα τους και γιατί αποσύρουν από την αγορά Coca-Cola, Nestlé και Unilever


Ποια προϊόντα τους και γιατί αποσύρουν από την αγορά Coca-Cola, Nestlé και Unilever

Σε προληπτική απομάκρυνση προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική, προχωρούν οι Coca-ColaNestlé και Unilever, σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο,

Στο κυνήγι της απόδειξης το ΥΠΟΙΚ. Τι αλλάζει. Οι 5 κινήσεις

Στο κυνήγι της απόδειξης βγαίνει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται τέσσερις σημαντικές ρυθμίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θάνατος στά ἀφεντικά; (Μα κυρίως στοὺς …περιπτεράδες!!!)


Πολύ μυαλό θέλει κάποιος γιά νά καταλάβῃ γιά ποιόν δουλεύουν αὐτά τά φιδογεννήματα τῆς ἀριστερᾶς;
Πολύ μυαλό θέλει γιά νά καταλάβῃ ὅτι εἶναι ἐχθροί τοῦ λαοῦ; Ἐχθροί τοῦ βιοπαλαιστοῦ, τῶν ἀνθρώπων τῆς ἐργασίας, τῶν πτωχῶν καί ἀνημπόρων;

Πόσο εύκολο είναι να κατασκοπεύεις κάποιον στην ψηφιακή εποχή

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει το τηλέφωνό τους και αναρωτιούνται τι να κάνει άραγε με αυτό εκείνος που το έκλεψε.
Ο Anthony van der Meer, ολλανδός σκηνοθέτης, είχε πέσει κι εκείνος θύμα κλοπής κινητού κι έτσι είπε κάνει μια ταινία με τη βοήθεια ενός παγιδευμένου τηλεφώνου που είχε βάλει ως δόλωμα, στο μετρό του Άμστερνταμ.

Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: Οδηγίες για την περίθαλψη μουσουλμάνων ασθενών


Τυχόν ύπαρξη χριστιανικού συμβόλου πάνω από την κλίνη του ασθενούς (σταυρός, εικόνισμα) πρέπει να αφαιρείται.


Ιδιαίτεροι κανόνες πρέπει να ληφθούν υπόψη για αποφυγή τυχόν προβλημάτων με μουσουλμάνους ασθενείς.
Αυτοί οι κανόνες είναι:
 Απαγορεύεται η κατανάλωση χοιρινού κρέατος ή και των παραγώγων του (λουκάνικα, bacon, κλπ).

Συντάξεις: Πόσο κουρεύονται -Αναδρομικά οι περικοπές -Ποιοι θα χάσουν εισοδήματα



Στα 1.760,20 ευρώ θα περιοριστεί, αναδρομικά από την 1η Ιουνίου και έως τις 31/12/2018, κάθε καταβαλλόμενη κύρια σύνταξη που υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ μεικτά και στα 3.000 ευρώ το μηνιαίο εισόδημα για όσους λαμβάνουν περισσότερες συντάξεις είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί από το Δημόσιο είτε από άλλα Ταμεία.

Αποδείξεις-Αφορολόγητο: Ποιοι εξαιρούνται από την χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής



Εξαιρούνται οι φορολογούμενοι 70 ετών και άνω από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο καθώς και άτομα με αναπηρία άνω του 80%.
Παράλληλα και η Σαμοθράκη προστίθεται στον κατάλογο των νησιών τα οποία εξαιρούνται για ένα ακόμα χρόνο από την αύξηση του ΦΠΑ. Αυτό προβλέπονται μεταξύ άλλων σε σειρά τροπολογιών που κατατέθηκαν στη Βουλή. Ειδικότερα:

Νέο χαράτσι 6% στους λογαριασμούς σταθερού τηλεφώνου από την Πρωτοχρονιά



Οι εταιρίες που εκδίδουν τους μηνιαίους λογαριασμούς υποχρεούνται να επιβάλουν σε όλους τους πελάτες τους το Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας

Μετά τα κινητά τηλέφωνα, ήρθε η ώρα για να επιβληθεί χαράτσι και στα σταθερά και στο ίντερνετ αφού, με απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων,

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/12/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων