Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 16-12-2016



Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά των ίδιων περιοχών. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε αρκετά πεδινά της βόρειας χώρας.

Η τέχνη της συμβίωσης. Ένας Ινδιάνικος μύθος

                        



Ένας πανάρχαιος μύθος των ινδιάνων Σιου, λέει πως ήρθαν κάποτε στη σκηνή του γέρου μάγου της φυλής, πιασμένοι χέρι χέρι, ο Άγριος Ταύρος, ο πιο γενναίος και τιμημένος νέος πολεμιστής, και το Ψηλό Σύννεφο, η κόρη του αρχηγού, μια από τις ωραιότερες γυναίκες της φυλής.

Δεν έχει πλέον θέση στη κυβέρνηση.



Ζουράρης: «Το να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο…»

Αίσθηση προκάλεσε την Τετάρτη η αποστροφή του υφυπουργού παιδείας Κώστα Ζουράρη ο οποίος, αναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές την Παιδεία, στη σημασία της ελληνικής γλώσσας η οποία απειλείται είπε χαρακτηριστικά «τo να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις ή δεν τα παίρνεις…»

Το πείραμα του Μίλγκραμ (αξίζει της προσοχής μας....!)



Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.
 
Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων.

Γνωρίζουμε αλήθεια τι θέλουμε και τι είναι εφικτό;


Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το 2010. Εκτός του ότι έχουμε χρεοκοπήσει δύο φορές και, παρ’ όλα αυτά, το δημόσιο χρέος μας είναι μεγαλύτερο από τότε (στα 327 δις € σήμερα), το ιδιωτικό έχει υπερβεί όλα τα ρεκόρ. Οι τράπεζες είναι αφελληνισμένες, η οικονομία κατεστραμμένη, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και η ανεργία είναι πια εφιαλτική.

Χαλαρά:MAMAΝΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για χαλαρα
Ένας Αφρικανός γιατρός λέει στον Μαμαντού  τον υπηρέτη και βοηθό του:  
 Άκου, Mαμαντού, μιάς και αύριο δεν έχω αρρώστους, πάω κυνήγι, αλλά δεν θέλω να κλείσω την κλινική, λοιπόν αν έρθει κανείς ασθενής εξυπηρέτησέ τον όσο γίνεται...  
Εντάξει γιατρέ, λέει ο Mαμαντού.Την επομένη ρωτάει ο γιατρός :

Οι συχνότερες αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google το 2016



Καθώς πλησιάζει το τέλος του 2016, η Google έδωσε στη δημοσιότητα τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στη διάρκεια του φετινού έτους, σε σχέση με το 2015.
Το Euro 2016, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Pokemon Go, το Brexit, ο Παντελής Παντελίδης, ο Ντέιβιντ Μπόουι και η Μελάνια Τραμπ ξεχώρισαν. Αυξημένο ήταν γενικότερα φέτος το ενδιαφέρον των χρηστών για αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ έθεσε η Ελλάδα!

Ελληνικό βέτο στην ΕΕ για την είσοδο της Αλβανίας στην Ενωση. Η Ελλάδα μπλόκαρε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις καθώς, όπως τόνισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς, υπάρχουν πέντε προτεραιότητες που έχουν τεθεί, στα Τίρανα οι οποίες αν δεν υλοποιηθούν δεν θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Το σχέδιο είναι παλιό. Είναι το σχέδιο ανάμιξης των πληθυσμών της Ευρώπης. Είναι το γνωστό σχέδιο COUDENHOVEN-KALERGI, το οποίο ενεργοποίησε τώρα η ηγεσία της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας.

Είναι ασφαλισμένο το όχημά σας; Δείτε το με ένα κλικ

Μήπως σας έχουν κάνει ασφάλεια "μαϊμού"; Για να ελέγξετε αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο ΑΜΕΣΑ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ μπορείτε να μπείτε στη βάση δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων από το Κράτος.

Γιατί οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό;

Το ότι οι Εβραίοι πρέπει να απέχουν πλήρως από την κατανάλωση χοιρινού αναφέρεται στο... Λευιτικό και στο Δευτερονόμιο της Παλαιάς Διαθήκης.

Η απαγόρευση είναι παλαιότερη κατά αρκετές εκατοντάδες χρόνια της αντίστοιχης του Κορανίου, αλλά οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτές τις απαγορεύσεις είναι λίγο πολύ οι ίδιες.

Αυτές είναι οι αποδείξεις που θα αναγνωρίζει η εφορία



Στη λίστα που συντάσσει το υπουργείο Οικονομικών με τις δαπάνες που θα πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα και θα εξασφαλίζουν την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα μετράνε οι αγορές σε σούπερ-μάρκετ, πολυκαταστήματα, καύσιμα, αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ξενοδοχεία, παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων