Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Δεν έχει πλέον θέση στη κυβέρνηση.



Ζουράρης: «Το να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο…»

Αίσθηση προκάλεσε την Τετάρτη η αποστροφή του υφυπουργού παιδείας Κώστα Ζουράρη ο οποίος, αναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές την Παιδεία, στη σημασία της ελληνικής γλώσσας η οποία απειλείται είπε χαρακτηριστικά «τo να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις ή δεν τα παίρνεις…»
Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρογλου προσπάθησε να καλύψει το σχόλιο του υφυπουργού, δηλώνοντας «επειδή τον ξέρω τον Κώστα, αυτό που είπε δεν αφορούσε τα νησιά, αλλά τα υλικά πράγματα’’.
Εντούτοις, ο κ. Ζουράρις επέμεινε, δηλώνοντας ότι «επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας». Το σχόλιο του υφυπουργού έρχεται στον απόηχο των αλλεπάλληλων προκλήσεων της Άγκυρας.
Ανάλογες αντιδράσεις είχε προκαλέσει προ ημερών και δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ενώ τάχθηκε με την προσέγγιση με το ΧΑ στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου