Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 2-12-2016


Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο της τάξης των 5 βαθμών, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Η ευτυχία είναι απόφαση


Hapiness

20 γνωρίσματα των ανθρώπων, που έχουν αποφασίσει να είναι ευτυχισμένοι

1. Εκτιμούν την ζωή
Είναι ευγνώμονες που ξυπνούν κάθε πρωί. Αναπτύσσουν μία παιδική αίσθηση θαυμασμού για τη ζωή και εστιάζουν στην ομορφιά της κάθε στιγμής. Δεν παίρνουν τίποτε ως δεδομένο – προσπαθούν να αδράξουν την κάθε στιγμή και αγνοούν τις μικρές αναποδιές.

Πώς θα διατηρήσετε φρέσκα τα λεμόνια για τρεις μήνες

Τα λεμόνια δεν είναι ένα ευαίσθητο εσπεριδοειδές, ούτε, όμως, και από τα πολύ ανθεκτικά.



Αν αφήσετε ένα λεμόνι έξω από το ψυγείο για μια εβδομάδα θα το δείτε να αφυδατώνεται. Και αυτό γιατί από τους πόρους που έχει στη φλούδα του χάνεται σταδιακά η υγρασία.

Γιατί το νερό της θάλασσας είναι αλμυρό;

Το νερό της θάλασσας περιέχει αλάτι και γι’ αυτό είναι αλμυρό στη γεύση. Για την ακρίβεια εκτός από το γνωστό χλωριούχο νάτριο, που είναι και το περισσότερο, περιέχει πλήθος άλλων αλάτων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στη θάλασσα μέσα από μια διαδικασία γνωστή ως «ο κύκλος του νερού».
Το νερό της Γης εξατμίζεται, ανεβαίνει στον ουρανό όπου μέσω της διαδικασίας της συμπύκνωσης σχηματίζει σύννεφα τα οποία με τη σειρά τους γίνονται βροχή και το νερό καταλήγει πάλι στη στεριά ή στη θάλασσα.

Βόλος: Αστεγος έγινε διαρρήκτης για να μπει φυλακή -Δεν άντεχε στο κρύο


Βόλος: Αστεγος έγινε διαρρήκτης για να μπει φυλακή -Δεν άντεχε στο κρύο

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στο Βόλο, όταν ένας 47χρονος άστεγος αποπειράθηκε να κλέψει αυτοκίνητο και στη συνέχεια παραδόθηκε ο ίδιος στην Αστυνομία.
Γιατί έκανε κάτι τέτοιο; Προκειμένου να φυλακισθεί και να σωθεί από το κρύο.

Συγκλονίζει με άρθρο του, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Όταν αύριο φύγουν οι γονείς μου...

Συγκλονίζει με άρθρο του, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Όταν αύριο φύγουν οι γονείς μου...
Τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον γνωρίσαμε και τον θαυμάσαμε όλοι, όταν ως αρστούχος μαθητής της Γ' Γυμνασίου έλαβε μέρος στην παρέλαση ως ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία, σε περίοδο μάλιστα που η νομοθεσία δεν το επέτρεπε.
Ο Στέλιος είναι ένα υπέροχο μυαλό με πολλά ταλέντα και δυνατή σκέψη. Σήμερα είναι γιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών! Η ειδίκευσή του είναι ψυχίατρος σεξολόγος!

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για 23.000 ανέργους

750323-oaed-epidoma-xristougennon.jpg
Από σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας.

«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΜΑΖΗ: «Η Τουρκία στήνει σκηνικό Ιμίων» – Πότε θα γίνει η νέα προβοκάτσια

Για νέο σκηνικό Ιμίων στο πλαίσιο της έρευνας και διάσωσης
στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο καθηγητής του Καποδιστριακού Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο Real fm και στον Νίκο Στραβελάκη.  
Ο κ. Μάζης προσδιόρισε τις αρχές Ιανουαρίου ως την ημερομηνία που η Τουρκία θα επιχειρήσει κάποια προβοκατόρικη ενέργεια.

Χιλιάδες πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα λόγω της ατμοσφαιρικής μόλυνσης

Χιλιάδες πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα λόγω της ατμοσφαιρικής μόλυνσης
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, που αναφέρει πως πάνω από 16.000 πρόωροι θάνατοι στη χώρα μας αποδίδονται σε αιτίες που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική μόλυνση. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, αν και η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα φαίνεται να βελτιώνεται σταδιακά, η ατμοσφαιρική μόλυνση, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα,

Σήμερα οι ένοχοι για το μνημόνιο είναι οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες!



Επειδή έχω μνήμη χρυσόψαρου κι εθισμό στο κουτόχορτο, ξέχασα ότι...
Την Τετάρτη έφταιγαν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι,
Την Τρίτη οι Συμβασιούχοι,
Την Δευτέρα οι Οδηγοί Φορτηγών,
Την Κυριακή οι Οδηγοί Ταξί,
Το Σάββατο οι Ναυτικοί,
Την Παρασκευή οι ΑΜΕΑ και οι Πολύτεκνοι.

Δύο Έλληνες δημιούργησαν το αμαξίδιο που αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία.


Αναπηρικό αμαξίδιο, του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να κινείται και όρθιος και όχι μόνο καθιστός δημιούργησαν δύο αδέλφια από τη Λάρισα, ο Δημήτρης και ο Μάριος – Ερμής Πετρωτός.
Το τετρακίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, που έλαβε το όνομα laddroller και μπορεί να ανέβει μέχρι 3 σκαλοπάτια, έχει πατενταριστεί διεθνώς.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς θα πάρετε τουλάχιστον 200 ευρώ το μήνα

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς θα πάρετε τουλάχιστον 200 ευρώ το μήνα
«Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»: Από 1-1-2017 αρχίζει, σε πανελλαδικό επίπεδο, η κατάθεση των αιτήσεων για τo Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το επίδομα θα δοθεί σε 700.000 δικαιούχους (εξασφαλίστηκαν 760 εκατ. ευρώ) που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

Απίστευτο! Στο Ρέθυμνο ασφαλτόστρωσαν χωρίς να μετακινήσουν ΙΧ και κάδους

Έτριβαν τα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου: Ο δήμος ασφαλτόστρωσε έναν δρόμο αλλά δεν ειδοποίησε τους περίοικους να απομακρύνουν τα ΙΧ τους. Ετσι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά τις εργασίες, αφήνοντας... κενά εκεί όπου ήταν παρκαρισμένα ΙΧ και κάδοι.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/12/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Καλό Μήνα!




                              Αποτέλεσμα εικόνας για δεκεμβριος



                              Αποτέλεσμα εικόνας για δεκεμβριος