Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 6-10-2016



Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές βροχές στα ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης, και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και στα ανατολικά ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ που είναι καλό να γνωρίζετε ...




Η κατανάλωση καφέ μας προστατεύει από τον ήλιο...


1. Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ανεύρυσμα στον εγκέφαλο: Τα πρώιμα συμπτώματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε


Ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου είναι ένα εξόγκωμα ή διόγκωση σε ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο.

Το εγκεφαλικό ανεύρυσμα μπορεί να παρουσιάσει διαρροή ή ρήξη, προκαλώντας αιμορραγία στον εγκέφαλο (αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο). Πιο συχνά μια ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου εμφανίζεται στο χώρο μεταξύ του εγκεφάλου και των λεπτών ιστών που καλύπτουν τον εγκέφαλο.

ΕΙΚΟΣΙ ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Ιταλικοί χάρτες-φωτιά! (Αναδημοσίευση)

Αναγκαία αναδημοσίευση λόγω των τελευταίων γεγονότων με την Τουρκία

Χαστούκι-τρόμου για την τουρκική επιθετικότητα αποτελούνΙταλικοί Χάρτες – ντοκουμέντα, που όχι μόνο επιβεβαιώνουν περίτρανα τα εθνικά μας δίκαια, όχι μόνο κατοχυρώνουν απόλυτα την ελληνική κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων, όχι μόνο καθορίζουν σαφέστατα την θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι μας χρωστούν από πάνω είκοσι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται πλάι στις Μικρασιατικές ακτές!

Η πατρίδα σε κίνδυνο

Ο βιασμός της νεαρής κοπέλας από συμμορία προσφύγων εντός των εγκαταστάσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν ένα φρικτό έγκλημα, το άγγελμα του οποίου προκάλεσε θλίψη και οργή στους Ελληνες πολίτες.

Αλήθεια γιατί δεν πάνε στην Αλβανία οι πρόσφυγες;




1. Η οικονομία τους δεν έχει τα δικά μας χάλια
2. Πάνω από το 50% του πληθυσμού έχει φύγει μετανάστης, οπότε υπάρχουν σπίτια και υποδομές φιλοξενίας 3. Λόγω του 2 υπάρχει μεγάλη υπογεννητικότητα άρα οι πρόσφυγες θα βοηθούσαν στην αναπλήρωση πληθυσμού και την ανάπτυξη, καθώς και την εξάπλωση και διάδοση της αλβανικής γλώσσας και κουλτούρας.

Το κουπόνι της ντροπής - Με € 1,00 πάρε τομάτες και αγγούρια, κάποτε περήφανε οικογενειάρχη

Του Στρατή Μαζίδη


Παρακαλώ να συγχωρέσετε την έλλειψη διαχωρισμού από την πλευρά μου, αλλά βλέποντας κουπόνια σαν αυτό της φωτογραφίας, τι διαφορά έχει από αυτό που λέμε "φαγητό με το δελτίο";

Αυστηροί περιορισμοί στη χρήση drones στον ελληνικό εναέριο χώρο

Σε ισχύ τίθεται, από την 1 Ιανουαρίου 2017, ο κανονισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών - ΣμηΕΑ, ευρύτερα γνωστά ως drones.

Ο νέος αυτός κανονισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (3152/Β/30.9.2016),

Το σχέδιο της ΠΚΜ για το δυτικό παράκτιο μέτωπο παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας



Το σχέδιο δράσης για τη μελλοντική ανάπτυξη του Δυτικού Παράκτιου Μετώπου της Θεσσαλονίκης, που εκπόνησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Terra-Med, παρουσιάστηκε στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τελεσίγραφο εργαζομένων στον ΟΑΣΘ: Πληρώστε μας ως τις 12 Οκτωβρίου, αλλιώς τραβάμε και πάλι χειρόφρενο!



Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ εάν δεν τους καταβληθούν το επόμενο διάστημα τα δεδουλευμένα του Αυγούστου. Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στη δουλειά τους την περασμένη εβδομάδα, αφού είδαν στους λογαριασμούς τους δεδουλευμένα ενός μήνα και δήλωσαν στο αρμόδιο Υπουργείο ότι αναμένουν και τα υπόλοιπα χρήματα που τους οφείλονται ώστε να συνεχίσουν να πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια.

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του ΑΠΘ διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους



Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει ένα εορταστικό διήμερο στην πόλη. Το εορταστικό διήμερο, με τον γενικό τίτλο "ΑΠΘ στην πόλη", θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2016, στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Η έναρξη των δράσεων θα γίνει από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Βαρύς ο πέλεκυς για 3 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ

Βαρύς θα είναι ο λογαριασμός που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και τους χιλιάδες χρήστες εταιρικών οχημάτων καθώς στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή το κράτος υπολογίζει ότι θα εισπράξει επιπλέον 121 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση στην φορολογία των ΙΧ αλλά και από τον Φόρο Εισοδήματος στα εταιρικά αυτοκίνητα.

Σχεδιάζεται η δημιουργία γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη με έδρα τη Θεσσαλονίκη



Με τον νέο Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, συναντήθηκε σήμερα o δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο δημαρχείο.
Όπως τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, η γνωριμία του με τον νέο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, είχε ως αποτέλεσμα την επιβεβαίωση της κοινής βούλησης για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, μεταξύ άλλων και με τη δημιουργία ενός γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας,

Μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Ποιοι μπορούν να αλλάξουν σχολή – Παγίδες και ευκαιρίες

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τις αντιστοιχίες των τμημάτων για τη διαδικασία των μετεγγραφών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ολόκληρης της χώρας. Αν και υπάρχουν συνολικά 86 τμήματα από τα οποία οι φοιτητές δεν θα έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής καθώς δεν υπάρχει αντιστοιχία είναι χιλιάδες εκείνοι που μπορούν να αλλάξουν τμήμα με βάση τη διαδικασία

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/10/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.