Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ που είναι καλό να γνωρίζετε ...




Η κατανάλωση καφέ μας προστατεύει από τον ήλιο...


1. Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.



2. Οι άνθρωποι που πίνουν 2-4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 50% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από βαριάς μορφής κατάθλιψη.1 με 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα αυξάνουν τη διάθεση και συνεπώς, τη γενική υγεία. Η ιδιότητα αυτή οφείλεται στην ντοπαμίνη – μια ουσία η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι υπεύθυνη για τον εθισμό μας στη χρήση του καφέ.

3. Βοηθά στη πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος. Σύμφωνα με μελέτες οι χρήστες αλκοολούχων ποτών που πίνουν τακτικά καφέ, μειώνουν το κίνδυνο της ανάπτυξης κίρρωσης του ήπατος.

4. Η κατανάλωση καφέ μας προστατεύει από τον ήλιο και παράλληλα μειώνει τις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα… αντηλιακά. Επίσης, η λοσιόν σώματος που περιέχει εκχύλισμα από πράσινο τσάι και καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοηθειών.

5. Το αποτέλεσμα μια νέας μελέτης, επιβεβαίωσε ότι ο καφές καταργεί τον πόνο των μυών μετά από βαριά και παρατεταμένη άσκηση και να ενεργεί σε τέτοιες καταστάσεις πιο αποτελεσματικά και από την ασπιρίνη.

6. Καταρρίπτεται ο μύθος είναι ότι ο καφές βλάπτει την καρδιά. Σύμφωνα με νέα έρευνα, 4 με 5 φλιτζάνια την ημέρα κάνουν τον οργανισμό λιγότερο ευάλωτο σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις.

7. Οι λάτρεις του καφέ, δεν πρέπει να ανησυχούν για τη μνήμη τους και ειδικά οι ηλικιωμένοι. Όσοι άνθρωποι άνω των 60 χρόνων καταναλώνουν καφέ, υποφέρουν λιγότερο από απώλεια της μνήμης και υποβάθμιση νοητικών λειτουργιών.

8. Ο καφές δεν προκαλεί υπέρταση. Όσοι δεν καταναλώνουν καφέ τακτικά, υπάρχει πιθανότητα να αυξήσουν την αρτηριακή τους πίεση.

9. Η κατανάλωση καφέ βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία σε ασθματικούς ασθενείς.

10. Καταναλώνοντας καφέ μπορεί κάποιος να μειώσει τις επισκέψεις του στον Οδοντίατρο. Η προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η κατανάλωσή του, χωρίς ζάχαρη και γάλα. Οι μικροσκοπικοί κόκκοι του καφέ έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τα βακτήρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της τερηδόνας.

Αναμφίβολα, ο καφές περιέχει πολλά θρεπτικά μέσα από τα οποία προκύπτουν οι ιδιότητες του.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται η καφεΐνη, οι υδατάνθρακες, τα αμινοξέα, τα οργανικά οξέα, τα φαινολοξέα, το μαγνήσιο και το χρώμιο. Το αν τελικά -η κατανάλωση του καφέ- θα μας επηρεάσει θετικά ή αρνητικά εξαρτάται από την ποσότητα καφέ που καταναλώνουμε ημερησίως.

 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου