Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 5-9-2016



Τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως, από το μεσημέρι και από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τα ορεινά της Μακεδονίας, Θεσσαλίας, δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου.

Το ιστορικό τρενάκι «Μουτζούρης» του Πηλίου στη ΔΕΘ



Το ιστορικό τρενάκι που διανύει την απόσταση Βόλος – Μηλιές κυλάει πάνω στον ιστορικό σιδηρόδρομο του οποίου η κατασκευή άρχισε το 1892. Μία διαδρομή που τέθηκε σε λειτουργία το 1903. Την επίβλεψη της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου είχε αρχικά ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο πατέρας του διάσημου ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ο οποίος γεννήθηκε στο Βόλο. Στα έργα κατασκευής του δικτύου, ο μικρός τότε Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ήταν εκεί, παρατηρώντας τους εργάτες.

Αυτά είναι τα δικαιώματά σας αν σας πιάσουν χωρίς εισιτήριο

Αυτά είναι τα δικαιώματά σας αν σας πιάσουν χωρίς εισιτήριο
Αυτά είναι τα δικαώματά σας αν σας πιάσουν χωρίς εισιτήριο.

Αν δεν επιθυμείτε να δώσετε τα στοιχεία σας στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμά σας και δεν διαπράττετε κανένα ποινικό αδίκημα.

Οι ελεγκτές δεν μπορούν να σας συλλάβουν.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

Αρχίζει από τη Δευτέρα στις 14:00 και για επτά ημέρες, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η υποβολή των αιτήσεων είναι ηλεκτρονική... 
(https://diek.minedu.gov.gr) ενώ επιπλέον, όπως πληροφορεί το υπουργείο, δεν θα δοθεί καμία παράταση.

450 διορισμοί σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ – Οι προκηρύξεις που έρχονται



Δυο νέες προκηρύξεις υψηλού ενδιαφέροντος για προσωπικό αορίστου χρόνου, αναμένεται να εκδοθούν το 
φθινόπωρο, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, με στόχο την αναβάθμιση και στελέχωση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με νέο προσωπικό. Δείτε τις θέσεις στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ:

Δύο νέα κρούσματα ελονοσίας δηλώνονται κάθε μέρα

Δύο νέα κρούσματα ελονοσίας δηλώνονται κάθε μέραΤο προσφυγικό κύμα επιβαρυντικός παράγοντας στη διαχείριση της νόσου λένε οι ειδικοί – Από ποιες περιοχές της χώρας προέρχονται τα περισσότερα κρούσματαΟ πιο «θερμός» μήνας του έτους θα είναι ο Σεπτέμβριος σε ό,τι αφορά την ελονοσία στη χώρα μας. Τουλάχιστον δύο νέα περιστατικά της λοιμώδους νόσου αναφέρονται καθημερινά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τους γιατρούς του ΕΣΥ στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και δρομολογείται η διερεύνηση και επιβεβαίωσή τους.

15 σοφά αποφθέγματα του Σωκράτη που αξίζει να διαβάσετε


Ο Σωκράτης (470/469 – 399 π.Χ.) ήταν Έλληνας Αθηναίος φιλόσοφος και μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας.

Φόβοι για χάκινγκ και τρομοκρατικές ενέργειες σε αυτοκίνητα από απόσταση


Τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο… εξωστρεφή. Η αυτόνομη τεχνολογία αλλά και τα συστήματα συνδεσιμότητας που ενσωματώνουν σημαίνει ότι «επικοινωνούν» με το περιβάλλον, στέλνοντας και λαμβάνοντας συνεχώς πληροφορίες.

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ – Ποιος φόρος έρχεται


Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ – Ποιος φόρος έρχεται

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του κύριου και του συμπληρωματικού έχει αποφασίσει σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα γλυτώσουν την φορολόγηση της περιουσίας τους αφού τον ΕΝΦΙΑ θα αντικαταστήσει ένας άλλος φόρος, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), από τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει ακριβώς τα ίδια έσοδα με τον ΕΝΦΙΑ, δηλαδή 2,65 δισ. ευρώ.

Νέες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, από την Τράπεζα της Ελλάδος

post-feature-image

Τριάντα πέντε νέους υπαλλήλους θα προσλάβει η Τράπεζα της Ελλάδος με προκήρυξη που θα εκδοθεί μέσα στον Σεπτέμβριο και η εργασία θα αφορά πιλοτικό διάστημα εργασίας τα τρία έτη ενώ μετά θα ακολουθήσει μόνιμος διορισμός.

Πώς διαμορφώνονται τα δρομολόγια για τα καραβάκια του Θερμαϊκού τον Σεπτέμβριο

Για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, τα δρομολόγια των πλοίων της Thessaloniki Waterways προς και από τους Νέους Επιβάτες μεταβάλλονται. 
Συγκεκριμένα, τα πλοία Ε/Γ Κωσταντής και Ε/Γ Άγιος Γεώργιος εκτελούν καθημερινά εννιά δρομολόγια όλες τις ημέρες από και προς τους εξής προορισμούς:

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/9/2016

είτε τα

         

                       

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.