Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 19-8-2016



Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 αναμένονται αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες ενώ υπάρχει και πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις πάνω από τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2016: Όλες οι εκδηλώσεις σε 116 χώρους, μνημεία και μουσεία

Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού, για τη σημερινή αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, ημέρα της Πανσελήνου, αλλά και στις 19, 20 και 21 Αυγούστου. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις εδώ

Οδηγός για δέκα άγρια χόρτα του ελληνικού βουνού


Τα βουνά της Ελλάδας είναι γεμάτα πράσινο και πολύχρωμες εκτάσεις λουλουδιών

Από τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι εμπιστεύονταν τα χόρτα του βουνού άλλοτε για βρώση και άλλοτε για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Είναι μια όμορφη και υγιεινή δραστηριότητα που μπορούμε να ακολουθήσουμε και εμείς! Παρακάτω ακολουθεί ένας μικρός οδηγός των πιο συνηθισμένων φαγώσιμων χόρτων!

Αν ο Τσίπρας τολμά ας υπογράψει την δικαστική απόφαση που δικαιώνει το Δίστομο

Ιδού η Ρόδος  για τον πρωθυπουργό ο οποίος μιλά για τις γερμανικές αποζημιώσεις από το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας. Αντί να βάζει και εδώ το «ΘΑ» κάνοντας και
αυτό το θέμα προεκλογική υπόσχεση θα μπορούσε να υπογράψει την δικαστική απόφαση που δικαιώνει το Δίστομο ώστε αυτή να εκτελεστεί .

ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ Ολυμπιονίκες ανά τον κόσμο (λίστα)


olimpiakoi-agones_aftodioikisi-696x392.jpg

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί όνειρο ζωής για τον ίδιο τον αθλητή αλλά και ύψιστη τιμή για την χώρα με το εθνόσημο της οποίας συμμετέχει. Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, όμως, πολλές χώρες συνηθίζουν να ανταμείβουν με λεφτά τους χρυσούς τους Ολυμπιονίκες.
Σύμφωνα με το marketwatch.com, λοιπόν, την πρώτη θέση σε ότι αφορά το ύψος του ποσού κατέχει η Σιγκαπούρη,

Τέλος στην αγωνία για τους παιδικούς σταθμούς



Τέλος δίδεται σήμερα στην αγωνία χιλιάδων νέων οικογενειών, που αναμένουν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου καθίσταται δυνατή η δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Εντός της τρέχουσας ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (www.eetaa.gr) τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”.

Ελαιόλαδο: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

http://cdn7.bbend.net/media/com_news/story/2016/08/10/346237/main/bigstock-olive-oil-over-spoon-27485588.jpg
Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συστηματικά το ελαιόλαδο στη διατροφή τους έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με εκείνους που δεν το καταναλώνουν.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε γαλλική έρευνα που διήρκεσε 5 χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας παρακολουθήθηκαν 7.625 Γάλλοι άνω των 65 ετών όσον αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες.

Το κράτος-μπαταχτσής. Κυνηγούν τη φοροδιαφυγή, αλλά κλέβουν τον κόσμο - Και το χειρότερο είναι ότι δεν παρέχει τίποτα πλέον στον πολίτη.

http://pixlax.gr/wp-content/uploads/2016/08/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD.jpg
Ο μεγαλύτερος μπαταχτσής είναι το κράτος, που με την βοήθεια των υπαλλήλων του κλέβει κυριολεκτικά τους πολίτες.

Πάνω από 7 δις ευρώ χρωστάει το κράτος στους ιδιώτες.
Το «φέσι» αυξήθηκε κατά 3,2 δισ. ευρώ. Μόνο η εφορία υπολογίζεται έως το τέλος του έτους να φεσώνει μ’ ένα δις περίπου τους πολίτες.

ΣΤΕΒΙΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αν θες να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς τη γλυκιά γεύση

http://www.tlife.gr/files/Image/Fitness/2016/MAGICFOODS/8/1608/resized/choice1_645_450.jpg
ΣΤΕΒΙΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αν θες να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς τη γλυκιά γεύση

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει και δοκιμάσει διάφορα υποκατάστατα ζάχαρης, που μπορούν να μας ικανοποιήσουν γευστικά και ταυτόχρονα να μην μας φορτώσουν με θερμίδες. Κυρίως τα χρησιμοποιούμε στους καφέδες και στα ροφήματά μας και σε κάποιες περιπτώσεις πειραματιζόμαστε, προσθέτοντας αυτά τα γλυκαντικά μέσα σε συνταγές.

Μητροπολίτης Χίου: Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες!Οι πολιτικοί έχουν κατεβάσει τα παντελόνια


Μητροπολίτης Χίου: Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες!

Επιτέθηκε και κατά των πολιτικών για τους οποίους είπε ότι «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν»Επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr.

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Οδεύουμε σε στάση πληρωμών! Έως πότε ο Σπίρτζης θα κλείνει τα αυτιά του;



Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά στο thestival.gr για τις ευθύνες της πολιτείας και για το μέλλον του ΟΑΣΘ.
Απευθυνόμενος προς τους Θεσσαλονικείς τους ζητά να μην χάσουν την εμπιστοσύνη τους στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης καθώς η διοίκηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κρατήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Αναρτήθηκε ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων για 3.737 θέσεις εργασίας



Αναρτήθηκε σήμερα στο site του ΟΑΕΔ ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων για 3.737 θέσεις εργασίας του "Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα" σε 17 Δήμους, καθώς και ο πίνακας αποκλεισμένων του 8μηνου Προγράμματος πλήρους απασχόλησης και ασφάλισης στους Επιβλέποντες Φορείς για εγγεγραμμένους άνεργους στα μητρώα του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω.

Τον Σεπτέμβριο ο δεύτερος γύρος μείωσης των επικουρικών με «μαχαίρι» έως 38%

Νέο σοκ από τον Οκτώβριο όταν θα αφαιρεθούν και τα αναδρομικά καθώς οι μειώσεις ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου

Έως και 38% θα δουν μειωμένες τον Σεπτέμβριο τις επικουρικές τους συντάξεις λόγω του δεύτερου κύματος επανυπολογισμού πάνω από 800.000 συνταξιούχοι.

Ο πρώτος γύρος, τον Αύγουστο, είχε φέρει μειώσεις σε περίπου 66.900 συντάξεις από τις 320.000 που επανυπολογίστηκαν.

Test-ΣΟΚ: Εκλεψαν εύκολα 24 διαφορετικά αυτοκίνητα

Η ιδιαίτερα δραστήρια γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC, πραγματοποίησε δοκιμές για την αξιοπιστία των ασύρματων κλειδιών των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τα λεγόμενα smart key (κάθε εταιρεία δίνει τη δική της ονομασία) τα οποία τα έχεις στην τσέπη ή την τσάντα σου και όταν έρθεις σε απόσταση περίπου μισού μέτρου μπορείς να ανοίξεις πόρτες, πορτμπαγκάζ και να εκκινήσεις τον κινητήρα, χωρίς να χρησιμοποιήσεις το παραδοσιακό κλειδί.

Πόσο εθισμένοι είστε στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, ο Εθισμός στο Διαδίκτυο είναι ένας ευρύς όρος, ο οποίος καλύπτει ένα φάσμα συμπεριφορών και προβλημάτων ελέγχου των παρορμήσεων, σχετιζόμενες με τη χρήση του διαδικτύου.

Ωστόσο, το κοινό στοιχείο είναι ότι η συμπεριφορά του ατόμου διαταράσσει τη καθημερινότητα του και είναι ένας ψυχοπιεστικός παράγοντας για το περιβάλλον του.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/8/2016

          

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.