Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ελαιόλαδο: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

http://cdn7.bbend.net/media/com_news/story/2016/08/10/346237/main/bigstock-olive-oil-over-spoon-27485588.jpg
Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συστηματικά το ελαιόλαδο στη διατροφή τους έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με εκείνους που δεν το καταναλώνουν.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε γαλλική έρευνα που διήρκεσε 5 χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας παρακολουθήθηκαν 7.625 Γάλλοι άνω των 65 ετών όσον αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες.



Στο πλαίσιο της πενταετούς έρευνας, διαπιστώθηκε ότι σε όσους κατανάλωναν συστηματικά ελαιόλαδο ο ετήσιος ρυθμός εκδήλωσης των εγκεφαλικών ήταν 0,3%. Ο αντίστοιχος ρυθμός ήταν 0,5% σε όσους δεν χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο και 0,4% σε εκείνους που έκαναν μέτρια κατανάλωση ελαιόλαδου.
Οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε 41% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού.

Η έρευνα διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών της Γαλλίας (INSERM) και αποκάλυψε ότι τα οφέλη της κατανάλωσης ελαιολάδου, τα οποία ήταν ήδη τεκμηριωμένα όσον αφορά την προστασία της καρδιάς από τα εμφράγματα, επεκτείνονται και στην προστασία από τα εγκεφαλικά.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι όσοι χρησιμοποιούν ελαιόλαδο στη διατροφή τους συνήθως προσέχουν γενικότερα τι τρώνε και αθλούνται περισσότερο σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν άλλα έλαια (κορεσμένα και τρανς λιπαρά).


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου