Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 8-8-2016



Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο, τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και πιθανόν τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016. Τα φαινόμενα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα.

Πως να Κάνετε Εγκεντρισμό (Μπόλιασμα) σε Καρποφόρα Δέντρα στον Κήπο Σας

http://share24.gr/wp-content/uploads/2016/04/pws-na-kanete-emvoliasmo-mpoliasma-se-karpofora-dentra-3-1120.jpg
Στο προηγούμενο Μέρος του αφιερώματός μας στον εμβολιασμό των καρποφόρων δέντρων είδαμε την μέθοδο του ενοφθαλμισμού που είναι κατάλληλη να εφαρμόζεται μέσα στην άνοιξη και είναι η πιο απλή και ανέξοδη μέθοδος για κάποιον που ασχολείται ερασιτεχνικά με τα δέντρα του κήπου του.

Καρύδια: Δείτε πόσα προσφέρουν στον οργανισμό σας



Τα καρύδια είναι βρώσιμοι πυρήνες καρπού, που λαμβάνονται από το δέντρο που ανήκει στην οικογένεια Juglandaceae, στο γένος, Juglan. Αυτοί οι ξηροί καρποί ήταν ανέκαθεν σύμβολο της διανόησης, αφού μοιάζουν στο σχήμα τους με εκείνο του ανθρώπινου εγκεφάλου!
Τα καρύδια περιέχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ιδίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/8/2016

         

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν είστε συνδεδεμένοι σε ανοιχτό Wi-Fi

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολλές οι φορές που βρίσκουμε «ανοιχτό» wi-fi στην πόλη, αλλά υπάρχουν ορισμένα καφέ, ξενοδοχεία, ακόμα και σπίτια, τα οποία έχουν «ανοιχτό» το δίκτυο και μπορεί να συνδεθεί κανείς χωρίς κωδικούς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Pure Wow, μπορεί να είναι τέλειο το γεγονός ότι συνδέεστε σε ένα δίκτυο και δεν καταναλώνετε τα mb του κινητού σας, αλλά σύμφωνα με τον ειδικό Shaun Murphy, υπάρχουν μερικές «παγίδες» που πρέπει να προσέξετε.

Γιάνκεα: Το μοναδικό λουλούδι που φυτρώνει μόνο στο Όλυμπο και πουθενά αλλού στον κόσμο!



Στον Όλυμπο φύεται αποκλειστικά ένα μικρό μοβ λουλούδι, ενώ στην κορυφή του βουνού υπάρχουν μόνο σπάνια φυτά και τοπικά ενδημικά. Το «γιάνκεα» (Jankaea heldreichii) είναι φυτό τοπικό, ενδημικό του Ολύμπου και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πληθυσμός του είναι σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην προστασία και χωρίς επεμβάσεις διαχείριση των ενδιαιτημάτων του.

Ανεκδοτο – Το Αμάξι Είναι Στοιχειωμένο!

1Κάπου στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και αρκετά έξω από τα Καμένα Βούρλα, ένας τύπος κάνει ότο-στοπ. Η προσπάθειά του μέχρις στιγμής δεν έχει επιφέρει καρπούς, και σε αυτό συντελεί τόσο η ώρα που είναι γύρω στις 3 το πρωί, όσο και ο πολύ κρύος χειμωνιάτικος καιρός.

Οι δέκα μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου


2

Υπάρχουν εκατοντάδες δόγματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποια από αυτά δεν έχουν καταγραφεί καν… Αυτές όμως είναι οι 10 μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου που μετρούν περίπου 6 δισεκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο. 

Προς Αλέξη Τσίπρα, ενταύθα

του Αιρετικού,

Αλέξη μου, μερικές ερωτήσεις, αν έχεις την καλοσύνη…

Πρώτον καλείς Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής κρατών του Νότου, όπως μαθαίνουμε…

Μπράβο παλληκάρι μου! Αλλά για πες μου: Ο «σοσιαλιστής» Ολάντ στη Γαλλία, τα συνδικαλιστικά που σου ζητάει η Τρόϊκα αυτός τα έχει ήδη περάσει και κάηκαν οι γαλλικές πόλεις! Ο σοσιαλδημοκράτης Ρέντσι στην Ιταλία, το ίδιο. Αυτός μάλιστα, πέρασε ακόμα σκληρότερα.

Δείτε πώς οι καναλάρχες θα κουρέψουν τα χρέη τους και θα συνεχίσουν να αποτελούν παράγοντες του δημόσιου βίου την ώρα που οι πολίτες θα χάνουν τις περιουσίες του. Τώρα καταλάβατε για ποιο λόγο γίνεται η εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια;

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/08/05/718566/main/206826-kanalia.jpg
Θαλασσοδάνεια ΜΜΕ: Ποιος θα πληρώσει επιτέλους;

Δείτε πώς οι καναλάρχες θα κουρέψουν τα χρέη τους και θα συνεχίσουν να αποτελούν παράγοντες του δημόσιου βίου την ώρα που οι πολίτες θα χάνουν τις περιουσίες του

Παρακολουθώντας την εξεταστική επιτροπή – παρωδία που διεξάγεται στη Βουλή, παράλληλα με την διαδικασία αδειοδότησης νέων συχνοτήτων η βασική διαπίστωση είναι ότι:

Ἀλουμίνιο. Ὁ κρυμμένος φονιάς!

-Ὁ-κρυμμένος-φονιάς-e1363936713265
Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες..
Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχύουν αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό…..

“Να γιατί κανείς ΔΕΝ μπορεί να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τους Έλληνες”! Τι έλεγε ο Φρειδερίκος Νίτσε;


16

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

Όποιος «καρφώνει» φοροφυγάδες θα προστατεύεται από την κυβέρνηση


Όποιος «καρφώνει» φοροφυγάδες θα προστατεύεται από την κυβέρνηση

Κίνητρα σε όποιο «βαθύ λαρύγγι» θα αποκαλύπτει φοροφυγάδες, οικονομικά αδικήματα και άλλα εγκλήματα οικονομικής φύσεως που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον και αποστερούν τα δημόσια ταμεία από κρίσιμα φορολογικά έσοδα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» υπό κατάρτιση βρίσκεται σχέδιο νόμου το οποίο θα αναγνωρίζει τους λεγόμενους «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος

Το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει... αρχαιολογικό χώρο σχεδόν όλη την έκταση στο Ελληνικό!

Ξεκινάτε; ...σίγουρα;
       
    •  Βόμβα στην αξιοποίηση της περιοχής αλλά και στην μεγαλύτερη επένδυση που σχεδιάζεται στη χώρα βάζει... η ίδια η κυβέρνηση!


      Αρχαιολογικό χώρο σκοπεύει να κηρύξει το υπουργείο Πολιτισμού το σύνολο σχεδόν της προς παραχώρηση έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Απειλείται να τιναχθεί έτσι στον αέρα μια...

      Να ξεπλυθώ ή όχι μετά το μπάνιο στη θάλασσα;

      Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, μπάνιο... Και μετά; Ξεπλένουμε ή όχι το θαλασσινό νερό από το σώμα μας;



      Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το νερό της θάλασσας έχει ευεργετικές ιδιότητες και αυτές δεν είναι λίγες.

      Δείτε μερικούς λόγους που, ίσως, σας πείσουν την επόμενη φορά να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το αλάτι της θάλασσας: