Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Δείτε πώς οι καναλάρχες θα κουρέψουν τα χρέη τους και θα συνεχίσουν να αποτελούν παράγοντες του δημόσιου βίου την ώρα που οι πολίτες θα χάνουν τις περιουσίες του. Τώρα καταλάβατε για ποιο λόγο γίνεται η εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια;

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/08/05/718566/main/206826-kanalia.jpg
Θαλασσοδάνεια ΜΜΕ: Ποιος θα πληρώσει επιτέλους;

Δείτε πώς οι καναλάρχες θα κουρέψουν τα χρέη τους και θα συνεχίσουν να αποτελούν παράγοντες του δημόσιου βίου την ώρα που οι πολίτες θα χάνουν τις περιουσίες του

Παρακολουθώντας την εξεταστική επιτροπή – παρωδία που διεξάγεται στη Βουλή, παράλληλα με την διαδικασία αδειοδότησης νέων συχνοτήτων η βασική διαπίστωση είναι ότι:



Κανείς δεν αναφέρει τι θα γίνει τελικά με τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια οι διάφοροι «εκδότες της συμφοράς».

Όλοι αυτοί που έλαβαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς πραγματικές εγγυήσεις θα επιστρέψουν τα χρήματα πίσω;

Και πότε επιτέλους θα μας πουν που ακριβώς τα επένδυσαν;

Διότι αν τα επανεπένδυαν στις επιχειρήσεις τους, δεν θα ήταν ζημιογόνες όπως εμφανίζονται σήμερα.

Πώς μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι έβαλε εγγύηση μια ταινιοθήκη (!!!!) και να παίρνει πακτωλό χρημάτων;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ερώτηση 13 βουλευτών της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες
Ερώτηση 13 βουλευτών της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ποιος επιτέλους θα αποδώσει δικαιοσύνη για όλους αυτούς τους... κομπογιαννίτες της ενημέρωσης που κοστολογούσαν μόνοι τους τα brand names των εταιρειών τους σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια τα έβαζαν εγγυήσεις για να λαμβάνουν ως δάνεια αστρονομικά ποσά;

Από την ακροαματική διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής, κανείς μα κανείς δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις.

Αντιθέτως, όλοι ισχυρίζονται ότι είναι νόμιμοι και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον για τις ευθύνες των οικονομικών ζημιών που καταγράφονται στους ισολογισμούς των μέσων ενημέρωσης που διαθέτουν.

Κανείς δεν μας λέει τι θα απογίνουν τα θαλασσοδάνεια. Διότι όταν λαμβάνεις δάνεια με αστείες εγγυήσεις δεν είσαι νόμιμος, είσαι απλά νομότυπος.

Όταν για παράδειγμα κοστολογείς με «πληρωμένες» τζίφρες και υπογραφές το όνομα του καναλιού σου ή της εφημερίδας σου σε 10 εκατομμύρια ευρώ (οι αριθμοί είναι τυχαίοι) και παίρνεις δάνειο 80 εκατομμύρια, εεε δεν λέγεσαι και νόμιμος!!!

Για όσους λοιπόν δεν έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει, αξίζει να επισημάνουμε ότι η συζήτηση που διεξάγεται αυτό το διάστημα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, νομιμοποιεί τα θαλασσοδάνεια!!!

Τα νομιμοποιεί και οικονομικά και πολιτικά και αυτό γίνεται με την ανοχή όλου του πολιτικού συστήματος.

Η «τράπουλα» λοιπόν είναι σημαδεμένη διότι όλοι αυτοί οι «εργολάβοι» της ενημέρωσης όχι μόνο δεν θα επιστρέψουν δεκάρα τσακιστή από τα θαλασσοδάνεια που έλαβαν, αλλά αντίθετα θα πάρουν και κανάλια.

Τα δάνειά τους, σε αντίθεση με τα δάνεια των πολιτών, θα πουληθούν σε κάποια distress funds έναντι χαμηλών τιμημάτων και στη συνέχεια θα επαναπωληθούν στα κανάλια, κουρεμένα κατά 50% χωρίς να γίνει κάποιο επίσημο haircut που να παραπέμπει σε πιστωτικό γεγονός...

Αν για παράδειγμα ένας καναλάρχης χρωστάει στις τράπεζες 100 εκατομμύρια, το δάνειο αυτό θα πουληθεί σε ένα fund για 30 εκατομμύρια και το κανάλι θα το ξαναπάρει πίσω για 50 εκατομμύρια.

Με τον τρόπο αυτό ο επιχειρηματίας εξοικονομεί 50 εκατομμύρια που «εξαφανίζονται» σε χρόνο ρεκόρ και κουρεύει το δάνειό του χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και με 10 επιπλέον εκατομμύρια ξαναπαίρνει την άδεια του.

Μιλάμε βεβαίως για βαρβάτες μπίζνες που ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα θα υποστεί ο ελληνικός λαός που έχει βάλει υποθήκη τα σπίτια του.

Εκεί θα ισχύσουν άλλα πράγματα. Χρωστάς 150.000 ευρώ για ένα σπίτι που το πήρες 200.000; Η τράπεζα θα στο πάρει για 50.000 και θα συνεχίσεις να χρωστάς άλλα 100.000 ευρώ.

Τώρα καταλάβατε για ποιο λόγο γίνεται η εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια;

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου