Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 8-7-2016



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 16 έως 32 στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 35 στη Νότια Ελλάδα,

ΠΡΟΣΟΧΗ: SMS εγκαθιστά λογισμικό και κλέβει τα δεδομένα σας

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους χρήστες του Διαδικτύου, για κακόβουλο λογισμικό, που προσβάλει φορητές συσκευές.

Το κακόβουλο λογισμικό διαδίδεται μέσω σύντομων μηνυμάτων (sms), προτρέποντας τους χρήστες να ακολουθήσουν σύνδεσμο, με την ενεργοποίηση του οποίου προκαλείται η εγκατάσταση του στις συσκευές των χρηστών

Δικαστικές ομορφιές ! Το ΣτΕ εξαιρεί τους δικαστικούς λειτουργούς από την υποχρέωση δήλωσης των μετρητών σε θυρίδες και εκτός τραπεζών


ste21_473_355


Απορρίφθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των τεσσάρων δικαστικών ενώσεων, οι οποίες ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες ως προς το σκέλος που αφορά την δήλωση των φυλασσομένων τιμαλφών, μετρητών, κ.λπ. σε θυρίδες ή εκτός Τραπεζών.

ΟΥΔΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ… ΑΡΙΣΤΟΣ! Ο Φίλης καταργεί το «άριστα» στις υποτροφίες και κρατά το «Λίαν Καλώς»


ΟΥΔΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ… ΑΡΙΣΤΟΣ! Ο Φίλης καταργεί το «άριστα» στις υποτροφίες και κρατά το «Λίαν Καλώς»

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος φίλης με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή, χαμηλώνει τα βαθμολογικά κριτήρια για τη χορήγηση υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, καταργώντας ουσιαστικά το «άριστα» και βάζοντας ως όριο το «λίαν καλώς». «Στο τελευταίο εδάφιο της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 2083/1992 (Α’ 159) μετά τη λέξη «τουλάχιστον» και πριν από τη λέξη «στα» οι  αριθμοί και λέξεις «8,51 σε κλίμακα βαθμολογίας 0-10» διαγράφονται και τίθενται στη θέση τους οι λέξεις ««λίαν καλώς» » αναφέρεται στην τροπολογία.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΙΚΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΞΕΝΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ..


1-15


ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.

Επίσημα πλέον η Ελλάδα μπορεί να θεωρείται χώρα προτεκτοράτο των δανειστών της. Με την αναθεώρηση του Συντάγματος που ετοιμάζει η τρόικα, θα αλλάξει και η επίσημη ονομασία της από «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» σε «ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»…

Χαλαρά! Ένα πρωί ένας ανθοπώλης πηγαίνει για κούρεμα…

Αποτέλεσμα εικόνας για ανεκδοτα

Ενα πρωί ένας ανθοπώλης πηγαίνει για κούρεμα.

Όταν τελείωσε ζήτησε τον λογαριασμό.
Τότε ο κουρέας του λέει: Ευχαριστώ αλλά δεν θα σας πάρω χρήματα για το κούρεμα.
– Ξέρετε αυτή την εβδομάδα προσφέρω δωρεάν υπηρεσία στην κοινότητα.


Ο ανθοπώλης ευχαρίστησε για την ευγένεια και έφυγε.

Το άλλο πρωί όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει είδε μια δωδεκάδα τριαντάφυλλα στην πόρτα με ένα ευχαριστήριο σημείωμα από τον ανθοπώλη.

Δεν πάμε καλά ...! Δίνουμε 1,8 δις τον χρόνο για να εισάγουμε κρέας, φρούτα και λαχανάκια Βρυξελλών...

Από τη μια, μας ληστεύουν με τα άγρια μέτρα 1,8 δισ. ευρώ και, από την άλλη...

Δίνουμε 1,8 δισ. τον χρόνο για να εισάγουμε κρέας, φρούτα και λαχανάκια Βρυξελλών...
Πρώτος και κύριος στόχος είναι η άμεση ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, που μπορεί μέσα σε έναν χρόνο να φέρει έσοδα

Περπάτημα και θερμίδες: Πόσο χρειάζεται για να χάσετε 1 κιλό

http://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2016/01/couple-walking-in-park-666x399.jpg
Το περπάτημα είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους άσκησης. Ανάλογα με το πόσο συχνά περπατάτε, μπορείτε να καταφέρετε να χάσετε εύκολα ακόμα και μισό κιλό ανά εβδομάδα ή περισσότερο. Σκεφτείτε το, σε λιγότερο από πέντε μήνες, μπορείτε να είστε 10 κιλά ελαφρύτεροι χωρίς να ξοδέψετε ώρες στο γυμναστήριο και χωρίς να κάνετε κάποια εξαντλητική δίαιτα.

Εθελοντικές περιπολίες με drones για την προστασία του Σέιχ Σου



Περιπολίες με τη χρήση drone κάνει η επίλεκτη ομάδα του δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από 1.000 εθελοντές και έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου από τις πυρκαγιές.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9" ο επικεφαλής Μίλτος Μπενάκης, στην ομάδα συμμετέχουν τέσσερις χειριστές drones, οι οποίοι πετούν σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες τα ελικοπτεράκια και όταν διαπιστώνουν κάτι περίεργο ή φαινομενικά "επικίνδυνο" ενημερώνουν τις αρχές.

Ανακαλύφθηκε εμβόλιο χωρίς παρενέργειες για τον καρκίνο


Ανακαλύφθηκε εμβόλιο  χωρίς παρενέργειες για τον καρκίνο

Eυχάριστα είναι τα νέα που έρχονται για τον καρκίνο αφού Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν εμβόλιο χωρίς παρενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, διεθνής ομάδα βρήκε τρόπο να πείσει το ανοσοποιητικό σύστημα να «επιτεθεί» στους καρκινικούς όγκους σαν να είναι ιοί και, μάλιστα, το σπουδαίο εγχείρημα φαίνεται πως έχει απειροελάχιστες παρενέργειες. Η είδηση σκορπά ελπίδα και αισιοδοξία σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς ανά τον κόσμο και στις οικογένειές τους

Ποιός είναι ο Χρ.Καλογρίτσας που προετοιμάζει το "ΣΥΡΙΖΑ ΤV".



Αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες στην υπόθεση της αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών.

Από την κυβέρνηση μεθοδεύεται παρασκηνιακά η αδειοδότηση του καναλιού που πρόκειται να στηρίξει το "έργο της", το οποίο θα αναλάβει να κάνει πράξη -μαζί με τον δημοσιογράφο του κόμματος κ.Κ.Αρβανίτη- ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος ...συμπτωματικά τυχαίνει να είναι

Δημοσιεύονται τα ονόματα 15.000 οφειλετών του Δημοσίου.




  • Στα «μανταλάκια» ετοιμάζεται να βγάλει το επόμενο διάστημα η ΓΓΔΕ τους περίπου 15.000 οφειλέτες του Δημοσίου που έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ και οφείλουν συνολικά 65 δισ. ευρώ.
Μάλιστα οι 5.500 περίπου έχουν χρέη άνω των.. 1,5 εκατ. ευρώ. Η σχετική λίστα με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και όνομα πατρός) αναμένεται να αναρτηθεί στο διαδίκτυο ως μέτρο πίεσης για να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Πανελλαδικές: Βάσεις δύο ταχυτήτων.

  • Βάσεις δύο ταχυτήτων αναμένεται να διαμορφωθούν εφέτος, όπως αποδεικνύεται από τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης του συνόλου μορίων με το νέο εξεταστικό σύστημα Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Αλεξιάδης: Σε 4 μηνιαίες δόσεις και «φουσκωμένος» ο ΕΝΦΙΑ


Αλεξιάδης: Σε 4 μηνιαίες δόσεις και «φουσκωμένος» ο ΕΝΦΙΑ

Από Σεπτέμβρη και …αν προλάβουμε και σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις και μάλιστα φουσκωμένες αναμένεται να κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τονΕΝΦΙΑ του 2016 σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΤρύφωνας Αλεξιάδης την Τετάρτη.

ΟΓΑ, Κοινωνικός τουρισμός 2016 : Έως 16 Ιουλίου οι αιτήσεις στα ΚΕΠ

Από την Δευτέρα 27 Ιουνίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας (δωρεάν διακοπές, δωρεάν βιβλία) του ΟΓΑ. Μια διαδικασία που θα διατηρηθεί μέχρι και τις 16 Ιουλίου για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο απαραίτητος έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Μέχρι και τις 16 Ιουλίου "τρέχουν" οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας (δωρεάν διακοπές, δωρεάν βιβλία) του ΟΓΑ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο απαραίτητος έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/7/2016

         

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.