Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Αλεξιάδης: Σε 4 μηνιαίες δόσεις και «φουσκωμένος» ο ΕΝΦΙΑ


Αλεξιάδης: Σε 4 μηνιαίες δόσεις και «φουσκωμένος» ο ΕΝΦΙΑ

Από Σεπτέμβρη και …αν προλάβουμε και σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις και μάλιστα φουσκωμένες αναμένεται να κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τονΕΝΦΙΑ του 2016 σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΤρύφωνας Αλεξιάδης την Τετάρτη.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Αλεξιάδης ερωτηθείς πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ συνέδεσε την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με την καθυστέρηση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και σαφώς άφησε σαφώς να εννοηθεί πως η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει από Σεπτέμβριο δηλαδή σε τέσσερις δόσεις.
«Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, γιατί δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Θέλουμε να γίνει μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».
Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις θα είναι τέσσερις ομολόγησε ότι αυτό είναι το πιο πιθανό.

Όχι άλλη παράταση για τις δηλώσεις

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.
Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι:«Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου