Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 9-6-2016



Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Σταδιακά όμως και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Τσίμπημα από σφήκα, μέλισσα, σκορπιό: Τι πρέπει να κάνετε



Η συχνή επαφή με τη φύση το καλοκαίρι αυξάνει τις πιθανότητες τσιμπήματος από έντομο ή σκορπιό.
Στην Ελλάδα συναντά κανείς τη μέλισσα που παράγει το μέλι και το κερί, την κοινή σφήκα με κιτρινόμαυρες ραβδώσεις που κάνει φωλιές στο χώμα, κάτω από πέτρες ή στις γωνίες των σπιτιών και τη μεγάλη σφήκα (vespa orientalis) που είναι καφέ χρώματος και ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή λέγεται και σκούργος ή σερσένι ή σερσέκι.

Εγκαινιάστηκε το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Γλυφάδα [εικόνες]


Εγκαινιάστηκε το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Γλυφάδα [εικόνες]

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Γλυφάδα.
Εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία που οργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας και στη συναυλία που ακολούθησε, ενώ για τα μικρά παιδιά υπήρχε ειδικό κυκλοφοριακό πάρκο. Χορηγός του νέου συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων i-bike είναι η Εθνική Τράπεζα.

ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΣΙΜΟ !!!

11-4
ΕΠΙΒΙΩΣΗ: 3 ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ !!!
ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΣΙΜΟ !!!

«Η Αλβανία οφείλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα λόγω τσάμηδων»

«Η Αλβανία οφείλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα λόγω τσάμηδων»
Πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει η Αλβανία στην Ελλάδα λόγω της εγκληματικής δράσης των τσάμηδων κατά τη διάρκεια της κατοχής αλλά και γιατί ως τμήμα της τότε Ιταλίας του Μουσολίνι επιτέθηκε στην Ελλάδα το 1940, είπε σε παρέμβασή του μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ποιοι είναι οι τσάμηδες; 10 ερωτήσεις 10 απαντήσεις που αποκαλύπτουν τα πάντα!

http://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2015/11/tsamides1-600x330.jpg
Ποιοι είναι αυτοί οι τσάμηδες που έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα; Αποδεδειγμένα ανθέλληνες,πιστοί συνεργάτες των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών ναζί ,καταδικασμένοι ως εγκληματίες πολέμου σε αναλογία ένας στους δέκα!!!

ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕΦ! Την ώρα που οι Τούρκοι κάνουν την Αγία Σοφιά «τζαμί» παραχωρούνται χώροι για το Ραμαζάνι στην Αθήνα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQgi01Sb32PuM0ifn894BlwvIpzGJhtyDhH7qfmsDWeDXLkdbkcGfUrr7Q_kxUa3yohykvF8RZSebgFQAiLK2pz5cUKCGTQt-BjCt6JwMb-8FOPn-mayYjLRr3csB4bJeSxFKpgNtZVeo/s400/mousoulmanoi-600x324.jpg

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών παραχωρούνται δωρεάν και φέτος για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, κατά τη Λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου.

ΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ…


ΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Λίγες μόλις ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με νεκρούς 7 αστυνομικούς και δεκάδες τραυματίες, οι πρώτες συνέπειες άρχισαν ήδη να πλήττουν θανάσιμα τον τουρκικό τουρισμό και όχι μόνο, στην ισλαμική Τουρκία.

Σπήλαιο Διρού: Το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο του κόσμου βρίσκεται στη Μάνη

Η ύπαρξη του σπηλαίου Γλυφάδας (ή Βλυχάδας) Διρού, ήταν γνωστή στους ντόπιους από το 1900. Κανένας όμως ε μπορούσε να υποψιαστεί το θαύμα που κρυβόταν μέσα του μέχρι το 1949, ώσπου οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, Γιάννης και Άννα Πετρόχειλου άρχισαν να το εξερευνούν συστηματικά. Σήμερα, το μήκος του σπηλαίου ξεπερνά τα 14 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τα ευρήματα, ο σχηματισμός του ξεκίνησε εκατοντάδες χρόνια πριν.

ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ-Ντοκιμαντέρ N. Geographic για τα 5.000 χρόνια Ελληνικού πολιτισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

the_greeks_header_01-634x268 (1)
«Οι Έλληνες-Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
Τα 5.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, παρουσιάζει το National Geographic από την Νεολιθική μέχρι τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ταυτόχρονα με την πρωτοφανή έκθεση που άνοιξε από την 1η Ιουνίου στις ΗΠΑ το National Geographic έχει ένα τιτάνιο αφιέρωμα – ντοκυμαντέρ που θα παίζει συνεχώς στην Βόρειο Αμερική μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου!

ΠΕΦ: Το σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων προκαλεί ανισότητες και στρεβλώσεις



Ανισότητες και στρεβλώσεις χαρακτηρίζουν το σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), με αφορμή την πρόσφατη ανατιμολόγηση των σκευασμάτων, και αναφέρει ενδεικτικά ότι οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές των παλιών φθηνών φαρμάκων και σε πολύ μικρότερες εκείνες των νέων ακριβότερων.

Ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να βγουν σε σύνταξη πριν από τα 62 – Τι ισχύει για το Δημόσιο (πίνακες)

Πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να βγουν σε σύνταξη πριν από τα 62 έτη και κυρίως να αποφύγουν την παραμονή τους
στην εργασία ως τα 67 για να εξασφαλίσουν πλήρη σύνταξη.
Γυναίκες που ασφαλίστηκαν πριν το ’93 στο ΙΚΑ και είχαν ανήλικο το 2012, γυναίκες στο ΙΚΑ με 33 έτη το 2012, άνδρες και γυναίκες με ασφάλιση πριν το ’83 και 35 έτη στο ΙΚΑ μέχρι το 2012 και πολλοί άλλοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς περικοπή σύνταξης, με πλήρη δηλαδή, πριν τα 62 έτη.

Κοινωφελής: Έρχονται προκηρύξεις για 9.500 θέσεις σε δήμους, hot spot (λίστα)



Την εβδομάδα που ξεκινάει από σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να δημοσιευθούν από το υπουργείο Εργασίας οι πρώτες προκηρύξεις για τη νέα οκτάμηνη Κοινωφελή Εργασία.
Πρόκειται για 9.418 θέσεις που κατανέμονται ως εξής:

Δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους και εισφορές 7 στους 10 Έλληνες


Δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους και εισφορές 7 στους 10 Έλληνες






Την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις νέα φορολογικά και ασφαλιστικά
βάρη δηλώνουν 7 στους 10 Έλληνες.
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα την δεύτερη για το 2016 ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματα της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας (Κε.ΜΕ.) του ΕΒΕΑ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/6/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.