Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ-Ντοκιμαντέρ N. Geographic για τα 5.000 χρόνια Ελληνικού πολιτισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

the_greeks_header_01-634x268 (1)
«Οι Έλληνες-Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
Τα 5.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, παρουσιάζει το National Geographic από την Νεολιθική μέχρι τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ταυτόχρονα με την πρωτοφανή έκθεση που άνοιξε από την 1η Ιουνίου στις ΗΠΑ το National Geographic έχει ένα τιτάνιο αφιέρωμα – ντοκυμαντέρ που θα παίζει συνεχώς στην Βόρειο Αμερική μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου!

Από την Ελλάδα έχουν ταξιδέψει  πάνω από 550 αντικείμενα από τις εθνικές συλλογές  22 μουσείων από όλη την Ελλάδα, καθιστώντας την μεγαλύτερη έκθεση του είδους της σε περιοδεία στη Βόρεια Αμερική!
«The Greeks» (=Οι Έλληνες)
Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 500 υπέροχα αντικείμενα, πολλά από τα οποία δεν έχουν ποτέ εμφανιστεί έξω από την Ελλάδα. αγαπημένα επιμελήτρια περιλαμβάνουν εικονική λίθινα ειδώλια από τα νησιά των Κυκλάδων!
Χρυσή νεκρική μάσκα και άλλους θησαυρούς από τις Μυκήνες, κλασικά μαρμάρινα αγάλματα από το Μουσείο της Ακρόπολης  και έντονα βαμμένα κεραμικά αγγεία με σκηνές από την ελληνική μυθολογία και την καθημερινή ζωή.
οι επισκέπτες του Μουσείου θα βιώσουν την έκθεση μέσα από τα μάτια των αρχαίων Ελλήνων. Μερικά είναι γνωστό ακόμη και σήμερα – ο Οδυσσέας, ο Όμηρος, ο Αγαμέμνων, ο Λεωνίδας, ο Σωκράτης, ο Περικλής, ο Φίλιππος Β ‘και ο Αλέξανδρος – με τα επιτεύγματά τους καταγράφονται σε επικά ποιήματα, ιστορικά συγγράμματα και μυθολογικές ιστορίες.
Αυτό που συγκίνησε περισσότερο είναι το spot της σειράς, με τίτλο
«Ανθισαν από το Τίποτα, άλλαξαν τα Πάντα»

ΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτεhttp://www.nationalgeographic.org .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου