Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Καιρός: για Δευτέρα 23-5-2016



Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Όμως από το μεσημέρι και τα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην υπόλοιπή ηπειρωτική χώρα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές και όμβρους υπάρχει κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας.

Οι 4 μοναδικές γέφυρες στον κόσμο με καταστήματα!



Τις παλαιότερες εποχές ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη συντήρηση μιας γέφυρας ήταν να νοικιαστούν χώροι σε εμπόρους και καταστηματάρχες πάνω σε αυτές...

Πώς να ρίξετε την πίεση με διατροφή σε 10 βήματα

http://cdn7.bbend.net/media/k2/items/cache/3f1aa73f4f297846eeb2765895c5cf21_L.jpg?t=1463737885

Πώς να ρίξετε την πίεση με διατροφή σε 10 βήματα
Η ελάττωση του βάρους στους υπέρβαρους υπερτασικούς είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για τη μείωση της πίεσης χωρίς φάρμακα.

Ακόμα και μικρή απώλεια βάρους (π.χ. 5 κιλά) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης αλλά και στη βελτίωση άλλων παραγόντων που οδηγούν σε καρδιαγγειακό επεισόδιο, όπως είναι η χοληστερίνη και το σάκχαρο.

Οι σωστές θερμοκρασίες σερβιρίσματος κρασιού

Σερβίροντας το κρασί σας στην κατάλληλη θερμοκρασία το βοηθάτε να αναδείξει τέλεια την γεύση και το άρωμά του-αλλά αρκετοί ,όπως και πολλά εστιατόρια σερβίρουν το κόκκινο κρασί τους πολύ ζεστό ή το λευκό τους πολύ κρύο. Κρατήστε στο νου σας μερικούς απλούς κανόνες.

Κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί είναι στα καλύτερά του όταν σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 15-18°C (59–64 βαθμούς Fahrenheit).

ΣΚΑΝΔΑΛΟ- Ερυθρός Σταυρός: 235.467,69 ευρώ … για δημιουργία και μετάδοση ενός (1) ραδιοφωνικού σποτ! Μαντέψτε που …

me-kori-1132x509
Φαίνεται ότι στον Ερυθρό Σταυρό, παρά την κρίση αλλά και τους εράνους που στόχευαν στην ευαισθητοποίηση των απλών πολιτών στο θεάρεστο έργο του, λεφτά υπήρχαν. Και μάλιστα άφθονα. Μόνο που ήταν για λίγους και για περιορισμένους σκοπούς… Σύμφωνα λοιπόν με την «Εκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου», που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2012 στα «Απολογιστικά Στοιχεία του Πανελληνίου Εράνου Ετους 2009 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ)»,

Δίνουν τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών στο Σόιμπλε. Αλήθεια τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό δημοσιονομική κατοχή;





http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/05/21/698080/main/TSAKALOTOSSOIMPLE.jpgΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓΔΕ – ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – «Το πολυνομοσχέδιο αλλοιώνει προκλητικά το Πολίτευμα»

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2016/05/themis.jpg
Βρίθει αντισυνταγματικών διατάξεων το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή («επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»), ενώ αλλοιώνει προκλητικά τη μορφή του Πολιτεύματος, θέτει ζήτημα προσβολής της εθνικής κυριαρχίας, δημεύει τις περιουσίες, κ.ά., επισημαίνει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής σε επιστολή του προς τον προεδρεύοντα των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών (Βουλή).

Ποιά ευρωπαϊκή χώρα απαγόρευσε κάθε τι που θυμίζει κουμουνισμό

Ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε χθες έναν νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες "δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους".

Μήνυση για τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.

  • H κυβέρνηση και οι αφελείς "υπεύθυνοί" της επί των θεμάτων του προσφυγικού, προφανώς εξακολουθούν ακόμη να πιστεύουν πως οι χιλιάδες μετανάστες θα αποχωρήσουν μόνοι τους απ΄την φαβέλα της Ειδομένης όταν ...βαρεθούν να λιάζονται.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον αποκλεισμό επί 2μηνο της σιδηροδρομικής γραμμής Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη, κατέθεσε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ο...πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης.

Ποιοι φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και ποιοι ως μισθωτοί



Με βάση το εισόδημα που προκύπτει από τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης, ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν αποκτήσει χαμηλότερα εισοδήματα στη διάρκεια του 2015, θα φορολογηθούν και φέτος μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμη και άνεργοι.

Βέβαια για όλες τις περιπτώσεις που κατά την εκκαθάριση προκύπτει υψηλότερος φόρος από αυτόν που αναλογεί στο πραγματικό τους εισόδημα οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα προσφυγής, δεδομένου ότι τα τεκμήρια είναι «μαχητά».

Το φορολογητέο εισόδημα

Οπως είναι γνωστό, το ΤΑΧΙS κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προσδιορίζει το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Δηλαδή, λαμβάνει υπόψη το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους άγαμους ή των 2.500 ευρώ για τους έγγαμους φορολογουμένους και προσθέτει στο ποσό αυτό τυχόν επιπλέον ποσά τεκμηρίων διαβίωσης, εφόσον ο φορολογούμενος διαμένει σε ιδιόκτητη κατοικία ή κατέχει ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο.

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι στην περίπτωση των μισθωτών φόρος προκύπτει για εισόδημα άνω του αφορολόγητου ορίου των 9.500 ευρώ που ισχύει για τελευταία χρονιά.

Με την κλίμακα των μισθωτών φορολογούνται και όλοι όσοι έχουν εισόδημα από ενοίκια, τόκους κ.τ.λ. αλλά μόνο στην περίπτωση που αυτό είναι χαμηλότερο από τις αποδοχές της μισθωτής εργασίας.

Τι ισχύει - Οι διατάξεις

Αναλυτικότερα το υπουργείο διευκρίνισε τα εξής:

Με την περίπτωση α' της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του Ν. 4172/2013(ΚΦΕ), όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του Ν. 4330/2015 και έχει εφαρμογή από το φορολογικό έτος 2014 και μετά, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων (διαφορά μεταξύ πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος) φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (ενοίκια, τόκοι, δικαιώματα, μερίσματα) ή και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου (αγοραπωλησία μετοχών, χρεογράφων, αμοιβαίων κ.τ.λ., άρθρο 42 ΚΦΕ) και το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.

Δηλαδή, αν το εισόδημα προέρχεται μόνο από τις παραπάνω πηγές, τότε φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών.

Αντίθετα, στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει εισοδήματα και από μισθωτή εργασία τα οποία είναι μικρότερα από το εισόδημα που προκύπτει από τις παραπάνω πηγές (κεφαλαίου ή υπεραξίας μεταβίβασης κεφαλαίου), τότε η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα το εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογείται με 26% από το πρώτο ευρώ, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από επιχειρηματική δράση ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του δεν προκύπτει από μισθωτή εργασία ή συντάξεις.

Συνεπώς οι εκκαθαρίσεις γίνονται, όπως και πέρυσι, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από το TAXIS.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Νέο σοκ: «Πάγωμα» σε όλα τα ειδικά μισθολόγια για δύο χρόνια με τροπολογία στη Βουλή!




  • Aφορά στρατιωτικούς, αστυνομικούς, καθηγητές ΑΕΙ, γιατρούς ΕΣΥ κλπ

Πάγωμα ωριμάνσεων και προαγωγών τη διετία 2017-18 σε όλα τα ειδικά μισθολόγια (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, καθηγητές ΑΕΙ, γιατρούς ΕΣΥ, διπλωμάτες κ.α. ) προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στη Βουλή, από... τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Χουλιαράκη! 

"Θρηνώ γιατί ψηφίζω μέτρα που δεν θέλω"-Μας δουλεύουν και από πάνω !!!


post-feature-image

Ο Οικολόγος Γιώργος Δημαράς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της. Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Θρηνώ για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους»

Χαμπάρι δεν πήραμε...

                                     

Σε πούλησαν για 99 χρόνια. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;



Του Άγη Βερούτη

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε διάρκεια ζωής 4 χρόνια και με το δεύτερο μνημόνιο επεκτάθηκε άλλα 4, σύνολο 8.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του 4ου μνημονίου θα δημιουργηθεί ένα Υπερταμείο διάρκειας 99 ετών που θα συλλέξει στο σύνολό τους τις ιδιοκτησίες του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/5/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.