Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Δίνουν τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών στο Σόιμπλε. Αλήθεια τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό δημοσιονομική κατοχή;





http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/05/21/698080/main/TSAKALOTOSSOIMPLE.jpgΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓΔΕ – ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Η υποτέλεια της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. τελικά δεν έχει προηγούμενο. Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι άλλοτε «επαναστάτες» της Ευρώπης δεν έχουν επιχειρηθεί ούτε από τους «ταλιμπάν» των Μνημονίων, Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.



Ο κ. Τσίπρας με τον εταίρο του, Πάνο Καμμένο, όχι μόνο παραδίδουν ολόκληρη την δημόσια και κρατική περιουσία στους δανειστές μέσω του νέου υπερταμείου που θα δημιουργηθεί, αλλά προχωρούν ένα βήμα παραπέρα:



Προχωρούν με ρύθμιση στην νομοθέτηση της πλήρους ανεξαρτητοποίησης από το Ελληνικό Δημόσιο της ΓΓΔΕ δηλαδή των δημοσίων εσόδων.



Κάτι που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Στουρνάρας όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.



Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί τα δημόσια οικονομικά θα περάσουν στα χέρια του Βερολίνου.



Με βάση το σχέδιο νόμου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα φαίνεται ξεκάθαρα ότι στο άρθρο 1 η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών προχωρά στη σύσταση Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής «με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), με σκοπό τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της. Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές...»!!!



Στο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου αναφέρεται ότι «Η Αρχή ασκεί όλες τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών...». Το αποκορύφωμα είναι το άρθρο 5 όπου το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι «Η Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο από τον Υπουργό Οικονομικών...»!!!



Αυτό το «έκτρωμα» θα κληθούν να ψηφίσουν οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης που μέχρι πρότινος κατηγορούσαν για προδοτική συμπεριφορά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον Χαρδούβελη, τον Στουρνάρα και τους λοιπούς νεοφιλελεύθερους της Δεξιάς.



Πρακτικά αν αυτό γίνει νόμος του κράτους σημαίνει ότι οι δανειστές θα μπορούν χωρίς κανένα έλεγχο ακόμη και για οφειλές στο δημόσιο 500 ή 1.000 ευρώ να κατάσχουν τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, αφού τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής δεν θα λογοδοτούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αλλά απευθείας στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.



Αλήθεια στο μέγαρο Μαξίμου αυτό το λένε διακυβέρνηση μιας Δημοκρατικής και Ελεύθερης Χώρας;



Αλήθεια τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό δημοσιονομική κατοχή;

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου