Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 11-5-2016



Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει ζεστός και υγρός καιρός με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας λίγες βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Από αργά το βράδυ ωστόσο, σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν πολύ τοπικά στη Στερεά. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική με το φαινόμενο να είναι περισσότερο έντονο στα δυτικά.

Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών: Ιστορικό συνέδριο για τον πολιτισμό της Πόλης

Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών ιδρύθηκε μετά την Μικρασιατική καταστροφή στην Καλλιθέα (1928) με έδρα το κτίριο της οδού Δημοσθένους 115-117 που θεμελίωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών για την πληθωρική, πολιτιστική του –και όχι μόνο- δράση και αποτελεί τον συν-ιδρυτικό πυλώνα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών που δημιουργήθηκε το 2006.

Τρεις απλοί τρόποι για να σερφάρετε εντελώς ανώνυμα



Κάθε σύστημα που συνδέεται σε ένα δίκτυο, λαμβάνει μια διεύθυνση IP (Internet Protocol). Πρόκειται για
έναν αριθμό 32 bit (πρότυπο IPv4) ή 128 bit (πρότυπο IPv6), που επιτρέπει την αναγνώριση της συσκευής από τις υπόλοιπες στο δίκτυο και τη δρομολόγηση δεδομένων από και προς αυτήν.

Σαρδέλες: ψάρια πολύτιμα για την υγεία σας

Οι σαρδέλες αποτελούν μια τροφή απαραίτητη για ένα γερό ανοσοποιητικό! Με μια απλή ματιά σε αυτήν την πολύτιμη τροφή θα δείτε πως κρύβει αρκετά μυστικά, τα οποία ούτε μπορείτε να φανταστείτε…
Οι σαρδέλες περιέχουν αρκετά ωφέλιμα συστατικά, όπως είναι το ασβέστιο, οι βιταμίνες A και D, το κάλιο, ο σίδηρος, ο φώσφορος και φυσικά τα Ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία την καθιστούν ισχυρή τροφή ενάντια στα κρυολογήματα.

Άγνωστοι Έλληνες: Το μυστικό των Ίνκας


ινκας

Εδώ και χρόνια προσπαθούν μερικοί εντός και εκτός συνόρων να εξαφανίσουν καθετί ελληνικό είτε στοχοποιώντας όσους τολμούν να ξεστομίσουν κάτι αληθινό είτε βάζοντας ιδεολογικές ταμπέλες σε ανθρώπους που πρεσβεύουν ακόμη τις ιερές αξίες του Ελληνισμού, είτε διαστρεβλώνοντας την ιστορία μας σιγά σταδιακά και μεθοδικά.

Αυτές είναι οι Λατινικές φράσεις που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα!



Τα Λατινικά είναι για πολλούς μια «νεκρή» γλώσσα, όμωςαποτελούν...
την απαρχή για πολλές γλώσσες τις οποίες μιλάμε στη σύγχρονη εποχή.

Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η γλώσσα έχει πεθάνει, αξίζει να διαβάσουν τα παρακάτω για να καταλάβουν ότι μια γλώσσα είναι ζωντανή όχι μόνο όταν μιλιέται με τη συμβατική έννοια, αλλά ακόμα και όταν φράσεις της αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προφορικής αλλά και γραπτής έκφρασής μας.

Πού είν' το παρακράτος σου μωρή;..

     Είναι λυπηρή η διαπίστωση,
     ..αλλά στην Ελλάδα η συλλογικότητα έχει πεθάνει.

     Διότι δεν μπορεί κανείς να ονομάσει ''συλλογικότητα'' τις πεντ'-έξη-εφτά διαφορετικές πορείες και συγκεντρώσεις μερικών εκατοντάδων πολιτών,
     ..που πολύ εύκολα
μπορούν να τις διαλύσουν καμιά δεκαριάπαρακρατικοί με κουκούλες προβοκάροντας και προκαλώντας την -άλλο που δεν ήθελαν- επέμβαση των ΜΑΤ.

Τι λέει το άρθρο 120 του Συντάγματος και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό!!




Σημ. Εφόσον λεγόμαστε και νιώθουμε Έλληνες, έχουμε ως Έλληνες εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις!!! Η βασική μας υποχρέωση απέναντι στο Σύνταγμα είναι να αντιστεκόμαστε στην καταστρατήγηση του. Η καταστρατήγηση του Συντάγματος είναι για τους κυβερνώντες ψωμοτύρι. 
Από την στιγμή που ανέλαβαν το μόνο που κάνουν είναι να ενεργούν κατά των διατάξεων του Συντάγματος!!! Καμμία απόφαση από αυτές που έχουν λάβει σχετικά με μνημόνια, τρόικες και ΔΝΤ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτή!!! Και επειδή το αυτί τους δεν ιδρώνει είμαστε υποχρεωμένοι να τους το υπενθυμίσουμε εμείς και να κάνουμε ότι απαιτείται για αυτό!!

Πάρτα Λίζα Και Κάντα Κορνίζα.


Πάρτα Λίζα και κάντα κορνίζα.

Ένας αστείος , γελείος, άθλιος, εμετικός και βρωμερός ψεύτης,
Που κυβερνάει εκμεταλλευόμενος τον πολιτισμό των Ελλήνων.
Γιατί αν τα έκανε αυτά σε άλλη χώρα,…Θα τον είχαν βγάλει πρώτα σε δημόσιο πήδημα και μετά θα τον είχαν δημοσίως παλουκώσει.

Ρωσία: Δείτε live τη μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία υπό το βλέμμα του Πούτιν (Vid)

rosiaparelasi.medium
Εβδομήντα ένα μαχητικά αεροσκάφη και 200 στρατιωτικές μονάδες παρελαύνουν Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα για τον εορτασμό της 71ης επετείου από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν αγήματα αποτελούμενα από γυναίκες.

Θαλάσσια σύνορα... υπάρχουν στο Σκορπιό για χάρη του Ριμπολόβλεφ



Μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να είχε δηλώσει – από τη Θεσσαλονίκη- πως "δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα" αλλά μάλλον τα δεδομένα αλλάζουν όταν το θελήσει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Και κάπως έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κήρυξε απαγορευμένη ζώνη το Σκορπιό!

Χαράτσι σε όλα τα αυτοκίνητα από 1η Ιουνίου

1Αρχικά έπεσε ως ιδέα για την αλλαγή των τελών κυκλοφορίας.
Πλέον το δεδομένο είναι ένα, είτε μειωθούν, είτε όχι τα τέλη κυκλοφορίας το νέο χαράτσι θα μπει καιν θα πονέσει την τσέπη όλων όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο.
Με το νέο χαράτσι η κυβέρνηση περιμένει έσοδα άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Το νέο χαράτσι δεν είναι άλλο από την αύξηση του φόρου στα καύσιμα.

Θεσσαλονίκη: Γλέντι στην πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού!

Το Σωματείο Καθηγητών Χορού, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάζονται και γιορτάζουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2016.
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του θεωρητικού του χορού και χορογράφου, Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (γεν. 1727), επίσημου εκφραστή του σύγχρονου χορού. Επειδή η ημερομηνία φέτος συνέπεσε με την Μεγάλη Παρασκευή ο εορτασμός μεταφέρθηκε στις 11 Μαΐου.

Χαμός με την πρόβλεψη για πρόσληψη μουσουλμάνων στην Πυροσβεστική! Τι απαντά ο Τόσκας


Χαμός με την πρόβλεψη για πρόσληψη μουσουλμάνων στην Πυροσβεστική! Τι απαντά ο Τόσκας

«Μέτωπο» με το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας με αφορμή ανακοίνωση σχετικά με το ΠΔ 44/2016 που προβλέπει τα προσόντα, προϋποθέσεις, κωλύματα κατάταξης, κατηγορίες υποψηφίων και διαδικασία για την εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

ΤΟΥΣ «ΕΠΙΚΥΡΗΞΕ» ΤΟ ΤΕΕ! Η αφίσα με τους βουλευτές – μηχανικούς που είπαν «ναι σε όλα» στο ασφαλιστικό: «Για να τους θυμόμαστε»!

ΤΟΥΣ «ΕΠΙΚΥΡΗΞΕ» ΤΟ ΤΕΕ! Η αφίσα με τους βουλευτές – μηχανικούς που είπαν «ναι σε όλα» στο ασφαλιστικό: «Για να τους θυμόμαστε»!
Αφίσα με όλους τους βουλευτές – μηχανικούς που ψήφισαν το νέο ασφαλιστικό έβγαλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με πρώτον στη σειρά τον Αλέξη Τσίπρα
«Για να τους θυμόμαστε» γράφει η αφίσα και έχει τις φωτογραφίες των 17 διπλωματούχων μηχανικών του ελληνικού κοινβουλίου
Στη σχετική ανακοίνωση το ΤΕΕ αναφέρει τα εξής:

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που ποτέ δεν θα σε σεβαστούν..



Σκληρή αλήθεια ζωής: Πάντα, μα πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ποτέ δεν πρόκειται να σας συμπαθήσουν και να σας συμπεριφερθούν δίκαια και με σεβασμό.
Πάρτε το απόφαση: Είναι αδύνατο να τα έχετε καλά με όλους! Όσο και να το προσπαθήσετε, πάντα θα βρεθούν κάποιοι που θα σας απαξιώσουν, θα σας μειώσουν, θα σας κατηγορήσουν. Μην μπείτε στον κόπο να τους κερδίσετε.

Αποδεκατισμένα τα ιατρεία του ΠΕΔΥ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα



Αποδεκατισμένα είναι τα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Γιατροί με το σταγονόμετρο, ανύπαρκτες βασικές ειδικότητες όπως καρδιολόγοι, παιδίατροι, παθολόγοι και χειρουργοί, αλλά και σοβαρές ελλείψεις σε αντιδραστήρια και άλλα αναλώσιμα, που μετατρέπουν ακόμη και μια απλή εξέταση αίματος ή προστάτη (PSA) σε Γολγοθά, είναι η κατάσταση που επικρατεί και αναγκάζει τους ασθενείς να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία.

Το μεγαλείο ψυχής ενός άστεγου! (ΒΊΝΤΕΟ)‏

Το μεγαλείο ψυχής ενός άστεγου! ( ΒΊΝΤΕΟ)‏



Γράφει ή Θεοδωροβία ( theodorovias blog)
Δείτε όλοι αυτό το βίντεο μάθημα ζωής!
Δείτε πώς ένας «ηθοποιός άστεγος» έψαχνε για λίγο φαγητό περνώντας από ταβέρνες καί φαγάδηκα γιά τις ανάγκες αυτού του εξαιρετικού βίντεο.
Ούτε ένας δεν του έδωσε ένα κομμάτι ψωμί!!!

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/5/2016

                           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.