Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Θαλάσσια σύνορα... υπάρχουν στο Σκορπιό για χάρη του Ριμπολόβλεφ



Μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να είχε δηλώσει – από τη Θεσσαλονίκη- πως "δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα" αλλά μάλλον τα δεδομένα αλλάζουν όταν το θελήσει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Και κάπως έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κήρυξε απαγορευμένη ζώνη το Σκορπιό!


Η κυβέρνηση, για χάρη του Ρώσου μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του θρυλικού Σκορπιού που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση, κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από το νησί και όποιος την παραβιάσει να πληρώσει πρόστιμο σχεδόν 30.000 ευρώ (29.347,03€ για την ακρίβεια)! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ριμπολόβλεφ ζητά κάτι τέτοιο. Και του έγινε ξανά το χατήρι. Άλλοι το λένε ρουσφέτι...

Η απόφαση του λιμενάρχη Λευκάδας δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα με την απόφαση στο ΦΕΚ, απαγορεύεται η διέλευση κάθε επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

http://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου