Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 11-5-2016



Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει ζεστός και υγρός καιρός με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας λίγες βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Από αργά το βράδυ ωστόσο, σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν πολύ τοπικά στη Στερεά. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική με το φαινόμενο να είναι περισσότερο έντονο στα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς νότιοι άνεμοι, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ και στα ανοικτά τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν και αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιο ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και κατά περιόδους μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου