Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 6-5-2016



Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 αναμένονται αραιές παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και στο υπόλοιπο Αιγαίο και Κρητικό βόρειοι-βορειοδυτικοί τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι.

Οι Αμερικανοί «προειδοποιούν» για τα χειρότερα που έρχονται!


Οι Αμερικανοί «προειδοποιούν» για τα χειρότερα που έρχονται!

Aυτό που πιθανότατα έρχεται είναι ένα ειδικό νομικό καθεστώς στο Αιγαίο, προκειμένου οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του στρατηγικού διαύλου Στενά - Αιγαίο - ΝΑ Μεσόγειος. [Photo by Thomas Steiner (modified)]
Του Βασίλη Κοψαχείλη*
Μην τολμήσει κανείς να δηλώσει έκπληκτος από αυτά που δυστυχώς έρχονται!

“Τούρκοι κλέψατε γη Ελλήνων Αρμενίων και Κούρδων”! Κούρδος βουλευτής στο τουρκικό κοινοβούλιο!!!

2016-05-04_195049
Τους τα είπε κατάμουτρα μέσα στο κοινοβούλιο τους. Από κάτω οι “δημοκράτες” βουλευτές του Νταβούτογλου και του Ερντογάν φώναζαν να τον πάρουν από το βήμα και να τον εκτελέσουν!!!
Ο Κούρδος βουλευτής του HDP τ Ενκου  Φερχάτ δεν σταμάτησε όμως. Μ΄ όλη τη δύναμη της φωνής του είπε αλήθειες που η Άγκυρα θέλει να κρατήσει  θαμμένες βαθειά,ειδικά τώρα που βλέπει ότι ο διαμελισμός της δεν είναι απλό σενάριο.

Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ



Το «τρίγωνο του θανάτου» αποκάλυψε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες κάτι ανάλογο συμβαίνει, μόνο που δεν γίνεται ευρέως γνωστό. Όσο για τις αναπτυσσόμενες και φτωχότερες χώρες, το πρόβλημα των θανατηφόρων ιατρικών λαθών είναι ακόμη χειρότερο.

"Ξήλωσαν" την Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων για να τοποθετήσουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ



Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και οι σύμβουλοί του θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ολοκλήρωση της εξαιρετικά δύσκολης διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις οποίες θα συμμετάσχουν 103.402 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Με στόχο να τοποθετήσουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και «ημετέρους», όπως αναφέρει η "Καθημερινή", «ξήλωσαν» την πλειονότητα των μελών της περυσινής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ),

Energean Oil: Πάνω από 4.000 βαρέλια η ημερήσια παραγωγή του Πρίνου

Περισσότερα από 4.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως παράγουν πλέον τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου, στον Κόλπο της Καβάλας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-40 και τις παρεμβάσεις σε υφιστάμενες γεωτρήσεις στις οποίες προχώρησε η Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.

Έτσι, όπως γνωστοποίησε σήμερα η εταιρεία, η παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε υπερδιπλάσια σε σχέση με την προ της έναρξης τού επενδυτικού προγράμματος επίπεδα.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η νέα γεώτρηση PA-36, επίσης από την εξέδρα Alpha του Πρίνου, η οποία είναι και η τρίτη από τις συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες για την περίοδο 2015-2017 στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο. Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 200 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί και η εγκατάσταση νέας εξέδρας άντλησης πετρελαίου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας επισημαίνει ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις της τόσο στην παραγωγή όσο και στην έρευνα υδρογονανθράκων.

http://thessbomb.blogspot.gr/

«Βόμβα» από τη Ηandelsblatt: Από τα μνημονιακά δάνεια, μόλις το… 5% των χρημάτων πήγαν στους Έλληνες πολίτες!


http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/article/2016-05/xreos.jpg?itok=BtCZxHnK

Από τα δάνεια που δόθηκαν -ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ- για τη σωτηρία της Ελλάδας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων, λιγότερο από το 5% των δανείων κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών!

Αυτές είναι οι πιο ισχυρές αντικαρκινικές τροφές της φύσης



Η φύση προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές τροφές με αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες, που θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό και θα μειώσουν τον κίνδυνο να νοσήσεις από καρκίνο.
Ποιες είναι αυτές;

Ερχεται χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές -Πόσο θα επιβαρυνθούν όλοι (παραδείγματα)

Παρά τις αντιδράσεις των δανειστών, ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές έρχεται καθώς η κυβέρνηση προτιμά να προχωρήσει σε μια μικρή επιβάρυνση από κάποιο δυσβάσταχτο μέτρο.

Έτσι όπως αναφέρουν πληροφορίες ο φόρος στις συναλλαγές στις τράπεζες θα διαμορφωθεί στο 0,01%. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, κάποιος που πληρώνει ενοίκιο 300 ευρώ θα επιβαρύνεται με 0,30 τα οποία θα πρέπει να πληρώσει είτε ο ενοικιαστής που κάνει την κατάθεση είτε ο ιδιοκτήτης.

Από πότε ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων με ταχύπλοο επιβατηγό από τις 
16 Ιουνίου μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου 2016 ανακοίνωσε η Hellenic Seaways.

Τα δρομολόγια θα εκτελεί το Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, πλοίο που αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους.

Το ταξίδι θα διαρκεί λιγότερο από τρεις ώρες. Συγκεκριμένα, το ταχύπλοο θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 09:00, για Σκόπελο-Αλόννησο-Σκιάθο.

"Ένας «δολοφόνος» στον κήπο μας… Πικροδάφνη!"

Είναι φορές που ένα όμορφο περιτύλιγμα μπορεί κάλλιστα να μας ξεγελάσει αναφορικά με το περιεχόμενό του… Να μας παραπλανήσει και να μας οδηγήσει σε λάθος εντυπώσεις ή συμπεράσματα. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι πίσω από τα κάλλη της πικροδάφνης (nerium oleander) κρύβεται ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες φυτό, αν φαγωθεί, και ότι ακόμα και οι αναθυμιάσεις από κάψιμο του βλαστού της είναι επικίνδυνες;

​​THESSNEWS, η νέα πολιτική εφημερίδα στη Θεσσαλονίκη!

Στους δύσκολους καιρούς για όλα τα ΜΜΕ και για την κοινωνία, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και τολμηροί! Έτσι λοιπόν, ο ​​Λευτέρ​​ης Μαρόγλου, ο ​​Στέφανος Διαμαντόπουλος και ο ​​Νίκος Πετρουλάκης αποφάσισαν να εκδώσουν την ​​THESSNEWS, την ​​εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τι θα γίνει τελικά με τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ

Σήμερα, το εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να σταματήσει την εκτύπωση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, με κύριο σκεπτικό, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, ότι μπορεί να διευκολύνει παράνομες δραστηριότητες. 

Η έκδοση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ θα διακοπεί γύρω από το τέλος του 2018, όταν πρόκειται να εισαχθούν στην αγορά τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/5/2016

                           

                 Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.