Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 10-1-2016



Παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά και πιθανόν στην Κρήτη, αυξημένη υγρασία και τοπικές ομίχλες κατά τις βραδινές κυρίως ώρες, περιμένουμε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Kalatzis - Καλατζής: Παποράκι του Μπουρνόβα


Ελληνική ταινία:ΝΗΣΟΣ 2 το κυνηγι του χαμενου θησαυρου


ΔΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

Όλη την ερχόμενη εβδομάδα (από 11 έως 15 Ιανουαρίου) πανελλαδικά  οι δίκες, αλλά και όλες οι δικαστικές...
πράξεις (καταθέσεις αγωγών, προτάσεων,  κ.λπ.)  στα δικαστήρια της χώρας, θα ξεκινούν στις 11 π.μ., καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιούν δίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, με παράλληλες παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Αυτά είναι τα προβλήματα στη χρήση πλαστικού χρήματος

Δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η «εκθρόνιση» των μετρητών από το πλαστικό χρήμα μέσω της υποχρεωτικής σύνδεσης των ηλεκτρονικών δαπανών με το αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων που σχεδιάζεται από πέρσι το φθινόπωρο αλλά βρίσκεται μέχρι στιγμής στα χαρτιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι οι σχετικές διατάξεις θα περάσουν σε νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή ίσως μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Κορυφή του παγόβουνου ο διορισμός του συζύγου Καφαντάρη σε ΔΕΚΟ-«φάντασμα» (δείτε τη λίστα διορισμών...)

Σε 12 μήνες διόρισαν συζύγους, ξαδέλφια, ανίψια και κομματικούς φίλους - Δείτε τη λίστα της οικογενειοκρατίας και της κομματοκρατίας - «Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση

Πολιτικό και κοινωνικό σάλο έχει προκαλέσει το νέο κρούσμα νεποτισμού εκ μέρους της κυβέρνησης με την τοποθέτηση του κ. Αργύρη Αργυρού, συζύγου της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, σε κρατική εταιρεία «φάντασμα».

Το τρέξιμο μπήκε για τα καλά στην ζωή των Ελλήνων…

runningΌλο και περισσότεροι Έλληνες όλων των ηλικιών ασχολούνται µε
το τζόκινγκ για αναψυχή και διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους αλλά το όλο εγχείρημα έχει προϋποθέσεις και απαιτεί σχεδιασμό.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Θεοδωράκης, ωστόσο, το τρέξιμο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο παπάς έριξε σταυρό και έπιασε ...χταπόδι (video)


Μεταξύ άλλων απρόσμενων και ευτράπελων περιστατικών ..
που συνέβησαν την ημέρα των Θεοφανείων (δες εδώ) , έγινε κι αυτό. Ο ιερέας στη Μύκονο, έριξε το σταυρό στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων τη μέρα των Θεοφανείων. Αυτό που συνέβη όμως δεν το περίμενε κανείς. Γιατί ο παπάς επιχειρώντας να ανασύρει τον σταυρό  από τη θάλασσα, οι παρευρισκόμενοι αντίκρυσαν με έκπληξη μαζί με τον σταυρό να βγαίνει και ένα μεγάλο χταπόδι!
Δείτε το video

Αλήθεια… ξέρετε πώς είναι ένας προσφυγικός καταυλισμός;



Σκέφτομαι καμιά φορά πόσο εύκολα γράφουν όλοι την άποψη τους και μιλάνε για προσφυγικούς καταυλισμούς, για κέντρα υποδοχής κλπ κλπ
Αναρωτιέμαι αν έχουν δει ποτέ ένα, ή ακόμα και αν το είδαν, αν έκατσαν μέσα εκεί λίγες ώρες να νιώσουν πως είναι. Θα σας πω λοιπόν εγώ πως είναι. Είναι το απόλυτο τίποτα. Είναι το μέρος που η ζωή σου δεν υπάρχει πια, που εσύ, η ιστορία σου, όσα έζησες, όσα έμαθες δεν υπάρχουν πια. Δεν έχεις όνειρα, δεν έχεις ελπίδα εκεί μέσα. Κάθεσαι και περιμένεις και ξεχνάς και ο ίδιος τι περιμένεις.

Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ για τις αποδείξεις: Μέχρι πότε πρέπει να τις κρατούν οι φορολογούμενοι



Νέες διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να κρατούν οι φορολογούμενοι.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:
1. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων (αποδείξεις κλπ), γιατί υπάρχει πιθανότητα να κληθούν για έλεγχο, διασταυρώσεις κλπ.

Συμβουλές για τις χειμερινές εκπτώσεις από τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 αρχίζει η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και με αυτή την αφορμή, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει: 
«Είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την περίοδο των εκπτώσεων και να προμηθευθούμε προϊόντα που ενδεχομένως δεν είναι εύκολο να τα αποκτήσουμε στην αρχική τους τιμή. Αρκεί να κάνουμε προσεκτικές επιλογές και να έχουμε ενημερωθεί για τις παγίδες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε».

Βουλή των “Ελλήνων» : Στο όριο της φτώχειας 6,3 εκατομμύρια Έλληνες

Νούμερα που είναι «γροθιά» στο στομάχι έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η νέα
ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την έκθεση 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.

Πρώην διαρρήκτες αποκαλύπτουν ποια στοιχεία τούς κρατούν μακριά από τα σπίτια μας



Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία αποκάλυψε ποια στοιχεία προτρέπουν ή αποτρέπουν τους επίδοξους διαρρήκτες από το να εισβάλουν σε ένα σπίτι προκειμένου να κλέψουν. 
Η Co-operative Ασφαλιστική Εταιρεία μίλησε με 25 πρώην διαρρήκτες οι οποίοι και αναφέρθηκαν στα σημάδια που βλέπουν και επηρεάζουν την απόφασή τους. 

Greek refugees, ένα αφιέρωμα με σπάνιες φωτογραφίες

Έλληνες πρόσφυγες, Μικρασιάτες, Κωνσταντινουπολίτες, Πόντιοι...

Το ΠΡΩΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ για τη ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ είναι ελληνικό

EMBOLIO
Την ελληνική υπογραφή θα φέρει το πρώτο εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις!
Μια πολυδάπανη προσπάθεια αρκετών ετών, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ συμφερόντων της οικογένειας Γιαννακόπουλου, φαίνεται πως αποδίδει καρπούς!

New York Times: Κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός η Θεσσαλονίκη

Τη λίστα με τα 52 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς μέσα στο 2016 κατήρτισε η εφημερίδα New York Times, βάζοντας στην πρώτη θέση το Μεξικό.



Ο ανήσυχος ταξιδιώτης και δεινός ταξιδευτής καλείται να επιλέξει, τώρα μέσα από έναν μακρύ κατάλογο τόπων και πόλεων που συνδυάζονται με την κατάλληλη εικόνα gif.

Μιά εικόνα χίλιες λέξεις







του Φραγκούλη Φράγκου
Αν βάλω λόγια, θα χαλάσω την μαγεία της εικόνας... Δείτε...

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/1/2016


                             
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.