Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

Όλη την ερχόμενη εβδομάδα (από 11 έως 15 Ιανουαρίου) πανελλαδικά  οι δίκες, αλλά και όλες οι δικαστικές...
πράξεις (καταθέσεις αγωγών, προτάσεων,  κ.λπ.)  στα δικαστήρια της χώρας, θα ξεκινούν στις 11 π.μ., καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιούν δίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, με παράλληλες παραστάσεις διαμαρτυρίας.


           
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), προκήρυξε τις προειδοποιητικές πανελλαδικές διακοπές των συνεδριάσεων των ακροατηρίων και των άλλων εργασιών στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας από 9 π.μ. έως 11 π.μ.,  προκειμένου να αναδειχθούν και να βρεθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδους τους  και των γραμματειών των δικαστηρίων.

Τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν είναι κυρίως από την έλλειψη  προσωπικού, που πήρε «τραγικές διαστάσεις μετά την ψήφιση των μνημονιακών νόμων (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, νέος Κώδικάς Πολιτικής Δικονομίας, κ.λ.π.)».

Παράλληλα,  οι δικαστικοί υπάλληλοι  καλούν την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων  με διαφανείς, αξιοκρατικές και σύντομες διαδικασίες, που πάντως δεν αντιμετωπίζουν τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό.

Μάλιστα, θυμίζουν ότι οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων  ανέρχονται  στις 3.200.

Επίσης, καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για την απόφασή της   «να ξηλώσει  ότι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων)» και δηλώνουν ότι παλεύουν με όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, ενάντια στις προθέσεις της, για το ξήλωμα των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών κ.λ.π. κατακτήσεων που έχουν απομείνει.

Δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι ότι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας πολιτών.

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου