Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Πρώην διαρρήκτες αποκαλύπτουν ποια στοιχεία τούς κρατούν μακριά από τα σπίτια μας



Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία αποκάλυψε ποια στοιχεία προτρέπουν ή αποτρέπουν τους επίδοξους διαρρήκτες από το να εισβάλουν σε ένα σπίτι προκειμένου να κλέψουν. 
Η Co-operative Ασφαλιστική Εταιρεία μίλησε με 25 πρώην διαρρήκτες οι οποίοι και αναφέρθηκαν στα σημάδια που βλέπουν και επηρεάζουν την απόφασή τους. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα γαβγίσματα των σκύλων και τα φωτάκια των ενεργοποιημένων συναγερμών είναι σημάδια που κάνουν τους διαρρήκτες να μην πλησιάζουν εύκολα στο σπίτι, ενώ αντίθετα, τα αναμμένα φώτα και οι ταμπέλες που προειδοποιούν για σκύλους δεν τους τρομάζουν.
Επίσης, όπως δήλωσαν, οι κάμερες και τα φώτα που ανάβουν ύστερα από ανίχνευση κίνησης τούς αποτρέπουν από το να μπουν σε ένα σπίτι.
Τέλος, οι διαρρήκτες αναφέρθηκαν σε δύο λάθη που δεν πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού. Σύμφωνα με αυτούς, οι ιδιοικτήτες δεν θα πρέπει να ανάβουν και να σβήσουν τα φώτα κάθε μέρα τις ίδιες ακριβώς ώρες, καθώς και να κλείνουν τις κουρτίνες κάθε φορά που φεύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου