Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έρχεται στην Ελλάδα το ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ – Πώς θα λειτουργεί;

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ μηνών, μετά την επιβολή των capital controls, περισσότερα από 80.000 μηχανάκια αποδοχής καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών, έχουν προστεθεί στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, αφού σύντομα θα κάνει την εμφάνιση του το ψηφιακό πορτοφόλι για τις συναλλαγές!
Κάποια από τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, θα είναι εξοπλισμένα, με... ηλεκτρονικό πορτοφόλι, αφού εκτιμάται από τους σχεδιαστές του νέου συστήματος πληρωμών, ότι η συγκεκριμένη κρυπτογραφημένη μορφή θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές, σε σχέση με τις συμβατικές πλατφόρμες των πιστωτικών καρτών.

Σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας των πλαστικών καρτών με μαγνητικές λωρίδες, για να πραγματοποιείται η αγορά, ο καταναλωτής - χρήστης της συσκευής απλά θα πλησιάζει τη συσκευή στο τερματικό μηχάνημα συναλλαγής της επιχείρησης (ταμείο). Ωστόσο, για την ώρα οι περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν ακόμη τις κάρτες για τις συναλλαγές τους, αφού η καινοτόμος μέθοδος είναι σε αρχικό στάδιο.

Αυτό σημαίνει όμως ότι η αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών και για καθημερινές αγορές μικρότερης αξίας θα μεγαλώσει!

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία Νίκος Καμπανόπουλος, το έξυπνο κινητό θα χρησιμοποιείται ως επιπλέον εργαλείο πληρωμών μαζί με τις κάρτες για την πραγματοποίηση όλων των συναλλαγών, όπως ακριβώς κάνει σήμερα με την κάρτα του.

Ενδιαφέρον είχαν όσα παρουσιάστηκαν από την Visa στο συνέδριο Mobile World Congress. Στο μέλλον, θαμπορούμε με μια κίνηση της παλάμης του χεριού από ένα τερματικό, να πραγματοποιούμε τις καθημερινές μας συναλλαγές, χρεώνοντας αυτόματα τον λογαριασμό μας.


Εναλλακτικά, θα υπάρχει η δυνατότητα βιομετρικής πιστοποίησης με την ίριδα του ματιού μας και μάλιστα από απόσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου